Τυροπιτάκια με πάπρικα
Τυροπιτάκια με φύλλο κουρού μια τραγανή απόλαυση!!
Υλικά
-
1 πακέτο ζύμη κουρού σε στρογγυλά ή τετράγωνα τεμάχια
-
λίγο βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού ή λαδόκολα
-
Για τη γέμιση
-
2 αυγά
-
300 γρ.φέτα σκληρή
-
100 γρ.κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
-
2 κουταλιές τις σούπας μαιντανό ή άνιθο ψιλοκομμένο
-
Για το γαρνίρισμα
-
λίγη πάπρικα
-
1 ασπράδι αυγού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα δύο είδη τυριών, τα ρίχνετε σε ένα μπόλ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το μαιντανό ή το άνιθο.
-
2
Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα των τυριών. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
3
Αλευρώνετε το πάγκο της κουζίνας και τοποθετείτε τα στρογγυλά ή τετράνα σφολιατάκια, αφού τα ξεπαγώσετε.
-
4
Παίρνετε με ένα κουταλάκι λίγη γέμιση και τη βάζετε στο κέντρο της ζύμης, διπλώνετε το σφολιατάκι, πιέζετε τις άκρες και ενώνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου (αν είναι στρογγυλό) ή τριγώνου (αν είναι τετράγωνο).
-
5
Τοποθετείτε τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με ασπράδι χτυπημένο ελαφρά με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με πάπρικα.
-
6
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Τα σερβίρετε αμέσως για να μη σφίξει το κασέρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια