κύρια φωτογραφία συνταγής Τυροπιτάκια με πάπρικα

Τυροπιτάκια με πάπρικα

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
deppythom
deppythom @cook_8450990

Τυροπιτάκια με φύλλο κουρού μια τραγανή απόλαυση!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 πιτάκια
  1. 1 πακέτο ζύμη κουρού σε στρογγυλά ή τετράγωνα τεμάχια
  2. λίγο βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού ή λαδόκολα
  3. Για τη γέμιση
  4. 300 γρ.φέτα σκληρή
  5. 100 γρ.κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
  6. 2 κουταλιές τις σούπας μαιντανό ή άνιθο ψιλοκομμένο
  7. Για το γαρνίρισμα
  8. λίγη πάπρικα
  9. 1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα δύο είδη τυριών, τα ρίχνετε σε ένα μπόλ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το μαιντανό ή το άνιθο.

  2. 2

    Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα των τυριών. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  3. 3

    Αλευρώνετε το πάγκο της κουζίνας και τοποθετείτε τα στρογγυλά ή τετράνα σφολιατάκια, αφού τα ξεπαγώσετε.

  4. 4

    Παίρνετε με ένα κουταλάκι λίγη γέμιση και τη βάζετε στο κέντρο της ζύμης, διπλώνετε το σφολιατάκι, πιέζετε τις άκρες και ενώνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου (αν είναι στρογγυλό) ή τριγώνου (αν είναι τετράγωνο).

  5. 5

    Τοποθετείτε τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με ασπράδι χτυπημένο ελαφρά με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με πάπρικα.

  6. 6

    Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  7. 7

    Τα σερβίρετε αμέσως για να μη σφίξει το κασέρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

deppythom
deppythom @cook_8450990
στις