Τυροπιτάκια μπομπάτα

Bαθμολογία: 4.8824
       
 
170 ψήφοι
evdoba, 28.03.08

Περιγραφή

Γρήγορα νόστιμα, αφράτα, ευέλικτα και εμφανίσιμα. Φτιάχνει περίπου 32 κομμάτια των 10 εκ.

Τυροπιτάκια μπομπάτα
photo: lenale

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.τσ. αλάτι
  • 1 φακελ. μαγια ξηρή Γιώτης
  • 5 ποτήρια περίπου αλεύρι.

 

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 ασπράδια
  • 2 κρόκους για να αλείψουμε στο τέλος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Τυριά , Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: περίπου 32 κομάτια
Κόστος:
(15 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(16 ψήφοι)
Προετοιμασία: 39' (15 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 31' (15 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε μετά τη μαγιά. Αφήνουμε 3 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και να διαλυθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και χτυπώντας το ζυμάρι με μια κουτάλα με τρύπα στη μέση.
  4. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50-70°C να φουσκώσει.
  5. Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το κεφαλοτύρι, τα ρίχνουμε σε ένα χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε.
  6. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το μοιράζουμε ξανά και ξανά ώσπου να έχουμε μπαλίτσες σαν ένα μεσαίο μανταρίνι.
  7. Είτε: α) Ανοίγουμε στον λαδωμένο πάγκο της κουζίνας το ζυμαράκι σε τρίγωνο σχήμα περίπου και βάζουμε τη γέμιση στην βάση του τριγώνου και τυλίγουμε κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα στην αρχή προς την κορυφή. Σχήμα μακρουλό και αν θέλουμε του δίνουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου.
  8. β) Ανοίγουμε το ζυμάρι σε τετράγωνο (σε αυτήν την περίπτωση ανοίγουμε όλη τη ζύμη σε ένα φύλλο και χαράζουμε κομάτια τετράγωνα). Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και πιάνουμε τις τέσσερεις άκρες και ενώνουμε πάνω στο κέντρο. Ενώνουμε και τις 4 λοξές πλευρές αν θέλουμε.
  9. γ) Το πιο γρήγορο από όλα τα σχέδια. Παίρνουμε την μπαλίτσα στην παλάμη μας και κάνουμε μια λακούβα. Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση και την κλείνουμε μέσα στη ζύμη.
  10. Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  11. Βάζουμε τα τυροπιττάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα όχι κοντά πολύ για να έχουν περιθώριο να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
  12. Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και αφήνουμε στους 50-70°C να φουσκώσουν.
  13. Ψήνουμε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Παρακολουθούμε το ρόδισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για κάτι ακόμα πιο γρήγορο χωρίζουμε το ζυμάρι μόλις φουσκώσει σε 3 ή 4 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομάτι σε ένα παραλληλόγραμο φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση κατα μήκος της μεγάλης πλευράς, τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Αλείφουμε με αυγό και προαιρετικά χαράζουμε λοξά κομμάτια.

ΓΕΜΙΣΗ: Στη γέμιση εκτός από τα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες ή ακόμα και αλλαντικά.

Τα αποθηκεύουμε σε τάπερ ή πλαστική σακούλα τροφίμων ώστε να μείνουν μαλακά.

Εξαφανίζουνται γρήγορα ζεστά!

Την συνταγή την έχω χρόνια από τη φίλη μου τη Ρούλα. Την ευχαριστώ πολύ, γιατί με έβγαλε ασπροπρόσωπη άπειρες φορές και στο σπίτι και σε εκδρομές!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Χρησιμοποιήστε αλεύρι και μαγιά χωρίς γλουτένη,
  • Σιγουρευτείτε για τα τυριά.

Σχετικές συνταγές

Τυροπιτάκια της ''Τεμπέλας'' Τυροπιτάκια της ''Τεμπέλας''
4.6667
       
       
(6)
Πιταράκια από τη Μήλο Πιταράκια από τη Μήλο
4.6667
       
       
(3)
Πικάντικα τυροπιτάκια Πικάντικα τυροπιτάκια
4.5
       
       
(2)
Τυροπιτάκια αφράτα Τυροπιτάκια αφράτα
5
       
       
(3)
Τυροπιτάκια της στιγμής Τυροπιτάκια της στιγμής
4.7377
       
       
(61)
Τυροπιτάκια με φέτα Τυροπιτάκια με φέτα
4.6364
       
       
(11)

    264 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-4-08  
    τα εφτιαξα και σε 1 ωρα δεν ειχε μεινει ουτε ενα.υπεροχη, ευκολη και πεντανοστιμη. να εισαι καλα να προτεινεις τετοια αριστουργηματα.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 1-4-08  
    Ευχαριστώ ανσου... και εγώ τα κάνω πάντα στην υγεια της φίλης μου που μου τα πρότεινε.... Κάνουν θραύση! και σε όποια μορφή αυτό το ζυμάρι είναι τέλειο..
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    Συγχαρητήρια evdoba! Είναι φανταστικά τυροπιτάκια.. τόσο αφράτα.. τρώγονται και κρύα άνετα. Πλέον τα καθιέρωσα! Το αλάτι θεωρώ ότι είναι λίγο, αλλά κι αυτό είναι θέμα γούστου, πόσο αλμυρά τα θέλει κανείς. Έβαλα περίπου 1 κ.γλ. για τη μισή δόση.Μούρλια!Την επόμενη φορά θα τα φτιάξω και με διαφορετική γέμιση, έτσι για αλλαγή.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 1-10-08  
    Evdoba θα μπορούσα αυτά τα τυροπιτάκια όταν είναι έτοιμα, πριν το ψήσιμο, να τα βάλω κατάψυξη; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 1-10-08  
    έχω όλα τα υλικά για να τα φτιάξω,αλλά κολλησα στο λαδι
    Εχω πυρηνελαιο και καλαμποκέλαιο,τι να βάλω?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-10-08  
    Για μενα, καλυτερα καλαμποκελαιο!
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 2-10-08  
    σκετη απολαυση!απ΄τη ζυμη καταλαβαινεις τι ωραια που θα γινουν,
    αυτά ειναι τυροπιτακια fata-ula
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-10-08  
    Στα υλικά της ζύμης αναφέρεις 2 αυγά χτυπημένα, αλλά στην εκτέλεση δεν τα βάζεις. Βάζουμε στη ζύμη αυγά ή τα αυγά είναι για το άλειμμα και για τη γέμιση μόνο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων:-)
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 4-10-08  
    εγω τα ΄βαλα μεσα στη ζυμη γιατι το γραφει στα υλικα για τη ζυμη οπως λεει χτυπημενα..
    Το ασπραδι εκανε τη γεμιση πολυ ωραια, δεν φαινονται κιτρνιλες οπως σε αλλες τυροπιτες που εχουν και τον κροκο
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 6-10-08  
    Ευχαριστώ λωξάντρα για την απάντηση:-) τελικά έβαλα μέσα στη ζύμη αυγά. Έγιναν φοβεράααααα όχι μπομπάτα, αστεράτα !!!! Τέλεια και ζεστά και κρύα. Σ'ευχαριστουμε που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγούλα αυτή.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 6-10-08  
    Παιδιά συγνώμη αλλά τώρα είδα τα σχόλιά σας.
    ΕΥΗΚΟΥΚ τα βάζω στην κατάψυξη και ψημένα αλλά είναι πιο καλά αν βάλεις τη ζύμη στην κατάψυξη ή ακόμα και πλασμένα τα τυροπιτάκια, ώστε να χρειάζονται μόνο ψήσιμο.
    Ναι, elenikolas μέσα στη ζύμη μπαίνουν τα χτυπημένα τα αυγά, όπως σου είπε η Λωξάντρα. Μπορεί να ήταν αυτονόητο αλλά δεν ήταν διευκρινισμένο. Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Το διόρθωσα.
    Και χρησιμοποιώ ελαιόλαδο.
    Χαίρομαι που σας άρεσαν. Είναι τόσο γευστικά και αφράτα!!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 6-10-08  
    Evdoba μπορουμε να χρησιμοποιησουμε φρεσκια μαγια για τη ζυμη η μονο ξηρη?ρωταω γιατι χρησιμοποιω σχεδον οαντα φρεσκια και εχω την εντοιπωση πως οι ζυμες γονονται πιο αφρατες
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από evdoba, 6-10-08  
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, την έχω κάνει και με φρέσκια και με σκόνη και έγιναν πολύ καλά. Αν δεν καεί η μαγιά από τα υλικά και αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Και το λέω εγώ υπέρμαχος των "φρέσκων" γιατί πήρα μια φορά μια πλάκα μαγιά και δεν την ευχαριστήθηκα και κατέφυγα στα φακελάκια για τα μπομπάτα τυροπιτάκια.... Ισως να έτυχε.
    Πάντως αν της καλομιλάμε και της ζύμης γίνεται καλύτερη ¨-)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ αν μπορω να βοηθησω, εγω παντα σε ζυμες με μαγια βαζω ξηρη.Η νωπη μαγια κανει τη ζυμη να ξινιζει πιο ευκολα,δημιουργωντας αντιαισθητικες "κλωστες" στη ζυμη. Μια φορα εκανα ψωμι με νωπη μαγια και σε 1 1/2 μερα ειχε ασχημη γευση και εμφανιση στην ψιχα..
    #
    Σχόλιο από Demy, 13-10-08  
    evdoba μου τέλεια τα τυροπιτάκια σου! Αν και δεν ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή γιατί δεν είχα αυγά, έγιναν πάρα πολύ ωραία και το βασικότερο πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα...το μόνο πρόβλημα είμαι ότι φαγώθηκαν ακόμη γρηγορότερα!!!
    #
    Σχόλιο από RITSA, 6-11-08  
    Τα εφτιαξα κ έγιναν τέλεια!!! Και σε γεύση και σε εμφάνιση. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Σοφία Κ, 22-1-09  
    Ειναι τέλεια εγω τα εφτιαξα και τα πηρε ο γιοκας μου μαζι του στην Πατρα που σπουδαζει. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!! Αρεσαν πολυ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 22-1-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν πολύ! Να ζήσει η Ρούλα η φιλενάδα μου που μου έδωσε τη συνταγή πριν χρόνιααααα...
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 4-2-09  
    μπραβο evdoba, μολις τα εφτιαξα...τελεια!(καθε φορα που τα φτιαχνω θα σε ψηφιζω
    #
    Σχόλιο από ΔΑΝΑΗ ΔΕΛΗ, 11-2-09  
    Τα τυροπιτάκια αυτά τα κάνει η πεθερά μου και είναι πραγματικά τέλεια. Εκείνη όμως χωρίζει τη ζύμη σε 3 μέρη, ανοίγει το καθένα και το κόβει σε 8 τρίγωνα (σε σταυρό και μετά σε "χ") και τα τυλίγει σαν κρουασανάκια. Είναι έυκολο και πολύ γρήγορο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

    188 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-4-08  
    τα εφτιαξα και σε 1 ωρα δεν ειχε μεινει ουτε ενα.υπεροχη, ευκολη και πεντανοστιμη. να εισαι καλα να προτεινεις τετοια αριστουργηματα.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 1-4-08  
    Ευχαριστώ ανσου... και εγώ τα κάνω πάντα στην υγεια της φίλης μου που μου τα πρότεινε.... Κάνουν θραύση! και σε όποια μορφή αυτό το ζυμάρι είναι τέλειο..
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-4-08  
    Συγχαρητήρια evdoba! Είναι φανταστικά τυροπιτάκια.. τόσο αφράτα.. τρώγονται και κρύα άνετα. Πλέον τα καθιέρωσα! Το αλάτι θεωρώ ότι είναι λίγο, αλλά κι αυτό είναι θέμα γούστου, πόσο αλμυρά τα θέλει κανείς. Έβαλα περίπου 1 κ.γλ. για τη μισή δόση.Μούρλια!Την επόμενη φορά θα τα φτιάξω και με διαφορετική γέμιση, έτσι για αλλαγή.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 2-10-08  
    σκετη απολαυση!απ΄τη ζυμη καταλαβαινεις τι ωραια που θα γινουν,
    αυτά ειναι τυροπιτακια fata-ula
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 6-10-08  
    Ευχαριστώ λωξάντρα για την απάντηση:-) τελικά έβαλα μέσα στη ζύμη αυγά. Έγιναν φοβεράααααα όχι μπομπάτα, αστεράτα !!!! Τέλεια και ζεστά και κρύα. Σ'ευχαριστουμε που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγούλα αυτή.
    #
    Σχόλιο από Demy, 13-10-08  
    evdoba μου τέλεια τα τυροπιτάκια σου! Αν και δεν ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή γιατί δεν είχα αυγά, έγιναν πάρα πολύ ωραία και το βασικότερο πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα...το μόνο πρόβλημα είμαι ότι φαγώθηκαν ακόμη γρηγορότερα!!!
    #
    Σχόλιο από RITSA, 6-11-08  
    Τα εφτιαξα κ έγιναν τέλεια!!! Και σε γεύση και σε εμφάνιση. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Σοφία Κ, 22-1-09  
    Ειναι τέλεια εγω τα εφτιαξα και τα πηρε ο γιοκας μου μαζι του στην Πατρα που σπουδαζει. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!! Αρεσαν πολυ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 22-1-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν πολύ! Να ζήσει η Ρούλα η φιλενάδα μου που μου έδωσε τη συνταγή πριν χρόνιααααα...
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 4-2-09  
    μπραβο evdoba, μολις τα εφτιαξα...τελεια!(καθε φορα που τα φτιαχνω θα σε ψηφιζω
    #
    Σχόλιο από evdoba, 12-2-09  
    Ναι και ο τρόπος \"των κρουασάν\" είναι εύκολος! Μπράβο στην πεθερά σου. Εγώ τον αποφεύγω για να μην λερώνω μεγάλο μέρος στον πάγκο... :-)
    #
    Σχόλιο από SUN, 21-2-09  
    ειναι super τα τυροπιτακια,τα εχω φτιαξει 2 φορες μεχρι τωρα αλλα την δευτερη κρατησα λιγη ζυμη και εφτιαξα κρουασανακια με κουβερτουρα!!!!!!!γινανε τελεια,σας το προτεινω!
    #
    Σχόλιο από okoumout, 27-4-09  
    Tha to xanadokimasw me perissotero alevri..De ginetai, ta koritsia mou trellainontai gia afta...kai as einai epipeda...
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 5-5-09  
    Φοβερά!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 6-5-09  
    όχι απλά μπομπάτα αλλά καρα-μπομπάτα.Υπέροχα πραγματικά!!!!!!!!!Εξαιρετική ζύμη-αφρός.Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από evdoba, 6-5-09  
    χεχε, συμφωνώ !!! Ανεβάστε και καμμιά φωτογραφία να θαυμάσουμε! ;-)
    #
    Σχόλιο από MARIPOSSA, 12-5-09  
    Απλα ΤΕΛΕΙΑ απο εχτες τα εχω κανει ηδη δυο φορες και η κορη μου που δεν ειναι ιδιεταιρα φαγανο παιδι τα εχει τσακισει.Οσο για το ζυμαρι αφρατο και μαλακο και να φανταστεις δεν το αφησα καν να φουσκωσει.Μπραβο κοριτσαρα επιτελους το παιδι μου θα φαει και κατι αλλο εκτος απο τοστ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 31-5-09  
    Ευχαριστώ πολύ elenikolas.Τα έκανα, βγαίνουν πολύ νόστιμα αλλα δε φουσκώνουν,πλαταίνουν όπως γράφει μια φίλη παραπάνω.Μακάρι αυτή η συνταγή να γράφονταν βήμα βήμα ή να γίνονταν σε βίντεο ώστε να δούμε τι κάνουμε λάθος!
    #
    Σχόλιο από viviant, 1-6-09  
    τέλεια τυροπιτάκια!!! ευχαριστώ πολύ για την συνταγή
    #
    Σχόλιο από evdoba, 1-6-09  
    Τώρα μπήκα μετά από καιρό και είδα τα σχόλιά σας. Είναι από τις συνταγές που δεν αποτυχαίνουν και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί mitsaki πλαταίνουν πάντα τα τυροπιτάκια..:-( Τι κρίμα! Περιμένετε και σε λίγο θα δείτε την μικρή μου να τα κάνει σε βιντεάκι και να τα απολαμβάνει. :-)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    61 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 1-10-08  
    Evdoba θα μπορούσα αυτά τα τυροπιτάκια όταν είναι έτοιμα, πριν το ψήσιμο, να τα βάλω κατάψυξη; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 1-10-08  
    έχω όλα τα υλικά για να τα φτιάξω,αλλά κολλησα στο λαδι
    Εχω πυρηνελαιο και καλαμποκέλαιο,τι να βάλω?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-10-08  
    Για μενα, καλυτερα καλαμποκελαιο!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 4-10-08  
    Στα υλικά της ζύμης αναφέρεις 2 αυγά χτυπημένα, αλλά στην εκτέλεση δεν τα βάζεις. Βάζουμε στη ζύμη αυγά ή τα αυγά είναι για το άλειμμα και για τη γέμιση μόνο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων:-)
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 4-10-08  
    εγω τα ΄βαλα μεσα στη ζυμη γιατι το γραφει στα υλικα για τη ζυμη οπως λεει χτυπημενα..
    Το ασπραδι εκανε τη γεμιση πολυ ωραια, δεν φαινονται κιτρνιλες οπως σε αλλες τυροπιτες που εχουν και τον κροκο
    #
    Σχόλιο από evdoba, 6-10-08  
    Παιδιά συγνώμη αλλά τώρα είδα τα σχόλιά σας.
    ΕΥΗΚΟΥΚ τα βάζω στην κατάψυξη και ψημένα αλλά είναι πιο καλά αν βάλεις τη ζύμη στην κατάψυξη ή ακόμα και πλασμένα τα τυροπιτάκια, ώστε να χρειάζονται μόνο ψήσιμο.
    Ναι, elenikolas μέσα στη ζύμη μπαίνουν τα χτυπημένα τα αυγά, όπως σου είπε η Λωξάντρα. Μπορεί να ήταν αυτονόητο αλλά δεν ήταν διευκρινισμένο. Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Το διόρθωσα.
    Και χρησιμοποιώ ελαιόλαδο.
    Χαίρομαι που σας άρεσαν. Είναι τόσο γευστικά και αφράτα!!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 6-10-08  
    Evdoba μπορουμε να χρησιμοποιησουμε φρεσκια μαγια για τη ζυμη η μονο ξηρη?ρωταω γιατι χρησιμοποιω σχεδον οαντα φρεσκια και εχω την εντοιπωση πως οι ζυμες γονονται πιο αφρατες
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από evdoba, 6-10-08  
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, την έχω κάνει και με φρέσκια και με σκόνη και έγιναν πολύ καλά. Αν δεν καεί η μαγιά από τα υλικά και αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Και το λέω εγώ υπέρμαχος των "φρέσκων" γιατί πήρα μια φορά μια πλάκα μαγιά και δεν την ευχαριστήθηκα και κατέφυγα στα φακελάκια για τα μπομπάτα τυροπιτάκια.... Ισως να έτυχε.
    Πάντως αν της καλομιλάμε και της ζύμης γίνεται καλύτερη ¨-)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-10-08  
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ αν μπορω να βοηθησω, εγω παντα σε ζυμες με μαγια βαζω ξηρη.Η νωπη μαγια κανει τη ζυμη να ξινιζει πιο ευκολα,δημιουργωντας αντιαισθητικες "κλωστες" στη ζυμη. Μια φορα εκανα ψωμι με νωπη μαγια και σε 1 1/2 μερα ειχε ασχημη γευση και εμφανιση στην ψιχα..
    #
    Σχόλιο από okoumout, 16-3-09  
    Τι κάνω λάθος βρε παιδιά? Επίπεδα μου βγαίνουν συνεχώς..Δυο φορές τα έφτιαξα, τα εξαφάνισαν τα παιδιά μου βέβαια αλλά δεν είναι να τα παρουσιάσω...
    #
    Σχόλιο από evdoba, 17-3-09  
    okoumout, περίεργο μου ακούγεται για αυτή τη συνταγή το αποτέλεσμα. Μήπως η μαγιά έχει λήξει αν είναι σκόνη ή μήπως κάνεις πολύ μαλακό το ζυμάρι και απλώνει στο ταψί κατά το ψήσιμο? για πες μου. :-)
    #
    Σχόλιο από okoumout, 23-4-09  
    Pali mou 'epesan'....mipos thelei perissotero alevri?
    #
    Σχόλιο από evdoba, 27-4-09  
    okoumout, το ζυμάρι τους είναι μαλακό αλλά όταν κόβεις ενα μπαλάκι από το ζυμάρι και το κρατάς στη χούφτα σου δεν χύνεται να γίνει σαν μπισκότο, αλλά στέκεται έτσι. Δοκίμασε λίγο παραπάνω αλεύρι. Αν είναι πολύ μαλακή η ζύμη, κι όταν ψήνονται το φούσκωμά τους δεν φαίνεται γιατί απλώνουν. :-) Περιμένω το επόμενο σούπερ αποτέλεσμα :-)
    #
    Σχόλιο από okoumout, 2-5-09  
    Πόση ώρα τα αφήνετε να φουσκώσουν?50 βαθμους αφήνετε σταθερα για το φούσκωμα? Η ζύμη δεν έιναι αρκετά μαλακή? 5η φορά τα φτιάχνω και τις 5 γίνονται επίπεδα..Τα κορίτσια μου λένε:'Μαμά μη στενοχωριέσαι ππιό ωραία είναι 'πατητά'...'
    #
    Σχόλιο από evdoba, 4-5-09  
    okoumout, μα γιατί? Η ζύμη σου είναι σταθερή όταν κόβεις το μπαλάκi, όπως σου εξήγησα παραπάνω? Μήπως τα αφήνεις πολύ ώρα να φουσκώσουν στους 50 ή 60oC (ανάλογα με το φούρνο) και αρχίζουν ήδη να απλώνουν? Μετά 15-20 λεπτά βάλτα στους 175 ή 150oC (πάλι ανάλογα με το φούρνο) και πες μας...
    Μωρά καλά λένε τα παιδιά και πατητά νόστιμα είναι αλλά μπομπάτα είναι άλλο πράγμα. :-)
    #
    Σχόλιο από okoumout, 7-5-09  
    Η ζύμη είναι σταθερή. τη βάζω να φουσκώσει στο πρόγραμμα φουσκώματος ζύμης που έχει ο φούρνος μου για καμμιά ώρα περίπου. Μετά τα κάνω μπαλίτσες και τα αφήνω 20 περίπου λεπτά να ξαναφουσκώσουν. την ώρα που αρχίζει το ψήσιμο αρχίζει και η κάθοδος!!!τι πάει λάθος?
    #
    Σχόλιο από evdoba, 9-5-09  
    okoumout, μου φαίνεται πολύ 1 ώρα να φουσκώνει το ζυμάρι. Μόλις αρχίζει να φουσκώνει βγάλτο και πλάσε τα τυροπιτάκια σου. Αν δεν γίνει ούτε έτσι τότε δοκίμασε να παραλείψεις το στάδιο φουσκώματος της ζύμης. Μόλις κάνεις το ζυμάρι σου πλάσε τα τυροπιτάκια κατευθείαν, βάλτα στο φούρνο να φουσκώσουν και ψήστα. Το έχω κάνει και έτσι όταν δεν φτάνει ο χρόνος και γίνονται πάλι μια χαρά. Αν δεν γίνουν και τώρα πάντως ... μήπως να βρεθούμε? :-)\r\n
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 19-5-09  
    Τι δεν έκανα καλά;Δεν φούσκωσαν ούτε ως ζύμη ούτε ως τυροπιτάκια.Μήπως έπρεπε το γάλα να είναι χλιαρό;Τι δεν έκανα καλά;;;;
    #
    Σχόλιο από evdoba, 20-5-09  
    mitsaki σίγουρα όταν το γάλα έχει θερμοκρασία δωματίου είναι καλύτερα αλλα το έχω κάνει και με κρύο γάλα (αργεί να φουσκώσει) και με ελαφρά χλιαρό. Μήπως η μαγιά ήταν το πρόβλημα?
    #
    Σχόλιο από viviant, 28-5-09  
    Γεια σας, θα ήθελα να μου πείτε πόσα γραμμάρια είναι το φακελάκι με την μαγιά. Μένω στο εξωτερικό και εδώ βρίσκω φακελάκι των 7 γραμμαρίων. Είναι η σωστή ποσότητα? ευχαριστώ πολύ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΔΑΝΑΗ ΔΕΛΗ, 11-2-09  
    Τα τυροπιτάκια αυτά τα κάνει η πεθερά μου και είναι πραγματικά τέλεια. Εκείνη όμως χωρίζει τη ζύμη σε 3 μέρη, ανοίγει το καθένα και το κόβει σε 8 τρίγωνα (σε σταυρό και μετά σε "χ") και τα τυλίγει σαν κρουασανάκια. Είναι έυκολο και πολύ γρήγορο
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 18-3-09  
    Πάρα πολύ ωραία τα τυροπιτάκια σου. Έγω τα έφτιαξα με 1/2 ποτ.ελαιόλαδο και 1/2 ποτ.καλαμποκέλαιο, έκανα και μερικά με λουκάνικο που αρέσουν στα παιδιά μου και έγιναν τέλεια. Ακόμη και κρύα σήμερα που κέρασα στο γραφείο ήταν τέλεια. Συγχαρητήρια!!!!!
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 30-4-09  
    Τα ξαναέφτιαξα έχθες και πάλι συγχαρητηρια !!!! έβαλα λιγότερο κατά 1/2 ποτήρι αλεύρι και τη μισή ζύμη τη χρησιμοποίησα σαν βάση για πίτσα. Απλά Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!!!!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 17-6-09  
    Ηθελα καιρό να φτιάξω τα μπομπάτα, αλλά μόλις χθες τα κατάφερα. Εγιναν φοβερά. Η ζύμη είναι φανταστική. Εβαλα φέτα και λίγο κεφαλοτύρι. Εβαλα και λίγο αποξηραμένο δυόσμο, αν και την επόμενη φορά θα βάλω περισσότερο. Η γεύση τους ήταν ΤΕΛΕΙΑ.
    Μπράβο για την ωραία συνταγή. Αξια τα 5 πιρουνάκια και λίγα είναι.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 21-8-09  
    Συγχαρητήρια και πάλι συγχαρητήρια για την πολύ καλή συνταγή που μας πρόσφερες. Μόλις τα έφτιαξα και έχω ξετρελλαθεί με την ζύμη σου. ΄Εκανα κιμαδόπιτες και τυρόπιτες. Τέλεια. Τέτοια αφράτη ζύμη να μοιάζει με τσουρέκι!!!!! (τόσο αφράτη είναι!!!!) δεν έχω ξαναδοκιμάσει!!!!!Να πω και την μικρή αλλαγή που έκανα, έβαλα αλεύρι για τσουρέκια.Χίλια πηρουνάκια και από μένα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 3-11-09  
    Λοιπόν έκανα εχθές αυτή την συνταγούλα η οποία είναι τέλεια κορίτσια...ΤΕΛΕΙΑ ακριβώς όπως το ονομά της τα τυροπιτάκια μου βγήκαν πραγματικά μπομπάτα άν και μερικά μου άνοιξαν και λίγη από την γέμιση βγήκε στο ταψί δεν υστερούσαν σε εμφάνιση. Τα μισά τα έκανα με λουκανικάκι κοκτέιλ και τα άλλα μισά με το τυράκι...super, με την εύκολη μέθοδο βέβαια που ανοίγεις το φυλλαράκι στην χούφτα σου και κάνεις λακουβίτσα. Θα τα ξανακάνω οπωσδήποτε. Δεν έβαλα ξηρή μαγιά αλλά ένα κυβάκι νωπής μαγιάς 42γρ αυτή στα ψυγεία του Σ/Μ φοβερά αξιόπιστη μαγιά...Ευχαριστώ που μοιράστηκες της συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από ROSA, 22-4-10  
    τα έφτιαξα σήμερα και γίνανε υπέροχα έκανα μιά μικρή παραλαγή δική μου αντικατέστησα το λάδι με μισό φυτίνη και μισό καλαμποκέλαιο πολύ νόστιμα!!!!ευχαριστούμε evdoba γιά την συνταγή άξια τα πέντε πιρουνάκια !!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 22-9-10  
    τα ξαναέφτιαξα και ηταν πάλι υπέροχα ... αυτη τη φορά στη μισή ζύμη έβαλα τα υλικά των τυριών και πρόσθεσα ψιλοκομένη πιπεριά που απογείωσε τη γεύση ... και την αλλη μισή ζύμη την εφτιαξα με λουκανικάκια κοκτέιλ ....

    Καταπληκτικά ... τα παίρνω για δεκατιανό στο γραφείο (αν μείνουν)
    #
    Σχόλιο από emi, 29-9-10  
    Πεντανοστιμα!Εβαλα μονο τυρακι στην γεμιση και καποια τα εκανα με μαρμελαδα
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 25-10-10  
    Τα ξαναέκανα χθες και πάλι και είναι υπέροχα...Στη γέμιση έβαλα μισή φέτα μισή μυζήθρα για να είναι αφράτη και το κεφαλοτύρι. Επίσης μέχερι τώρα χρησιμοποιούσα φλιτζάνι για τη μέτρηση των υλικών και μου βγαίνανε 32 κομμάτια. Χθες χρησιμοποίησα ποτήρι του νερού και μου βγήκανε 54 κομμάτια!!! Και για δοκιμή σε μερικά έβαλα αντί για γέμιση τυριού από μια κουταλιά νουτέλα και τα έκανα κρουασανάκια μπομπάτα!!!Μας άρεσαν πολύ!!! Από δω και πέρα θα τα κάνω μισά μισά!!!
    #
    Σχόλιο από voula24, 6-11-11  
    τελεια γιναν τα τυροπιτακια!πολυ αφρατα!προσθεσα κ λιγο γιαυρτακι μεσα στη ζυμη!υπεροχα!μπραβο σου!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-9-12  
    Να δώσω κι εγώ την ψήφο μου :) Η ζύμη είναι πολύ εύκολη και ακόμα και που δεν την άφησα και πολύ ώρα να ξεκουραστεί, έγινε τέλεια. Το ένα ταψί φαγώθηκε μόλις βγήκε!
    Τα έκανα και κόβοντας ζύμη με κουπ πατ, αλλά και σε στυλ κρουασάν και έγιναν και με τους δυο τρόπους τέλεια.
    Στο τέλος έκανα και 4 βάζοντας νουτέλα μέσα (αφού διάβασα μια τέτοια παραλλαγή εδώ) και μου ζήτησαν την επόμενη φορά να φτιάξω τουλάχιστον τη μισή δόση έτσι!
    Όπως και να τα κάνεις λοιπόν γίνονται τέλεια.
    Να πω πως στη γέμιση έβαλα φέτα και κίτρινα τυριά (συνολικά 400γρ), λίγο γιαουρτάκι, 1 αυγό και δυόσμο.
    #
    Σχόλιο από gioulis, 17-6-14  
    Πάρα πολύ ωραία τα τυροπιτάκια! Για γέμιση έβαλα χαλούμι, τυρί, λίγη φέτα, δυόσμο και λίγο πιπέρι.. Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από xontros skeletos, 25-6-14  
    Πολύ πετυχημένα όπως τα ήθελα!!Στη ζύμη έβαλα λίγη τσουμπρίτσα και ελάχιστο δύοσμο,μοσχοκάρυδο,κάρδαμο και μαχλέπι. 3 αυγά και δύο μαγιες, αλεύρι όσο σήκωσε.Για γέμιση πικτόγαλο(μυζήθρα).
    #
    Σχόλιο από lilouko91, 8-7-14  
    Παρα πολυ νόστιμα. Μπράβο! Εγώ έβαλα μέσα πάριζα και γκούντα σε κυβάκια. Απο πάνω τα άλειψα με ολόκληρο αυγό και πασπάλισα σουσάμι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σνακ
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της suraroula
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της 1712irini
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud
    Όλοι στον μπουφέ......μεζεδακια κτλ..
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef