Τυροπιτάκια σε φορμάκια
Νόστιμα... αφράτα, εύκολα, γίνονται ανα πάσα στιγμή και για το πρωί της Κυριακής είναι ότι πρέπει!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα μικρά φορμάκια θα γίνουν 24. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και γυρίστε τη φόρμα αναποδα... αν εχουν βουτυρωθεί καλά θα πέσουν χωρίς να χαλάσουν και χωρίς να χαραξέτε με το μαχαιρι της φόρμες!!!Προσπαθώ να βρώ συνταγές με λιγα σκεύη, λίγο κόπο, πολύ απόλαυση!!
Υλικά
-
1 γιαουρτάκι (εγώ βάζω 2%)
-
1 κεσεδάκι απο τα άδειο γιαουρτάκι σπορέλαιο
-
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
-
2 κεσεδάκια από το άδειο γιαουρτάκι φαρίνα
-
2 κ.γ μπείκιν μπάουντερ
-
3 αυγά
-
φέτα όσο θέλετε
-
μαργαρίνη για τα φορμάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί αλλά τη φέτα στο τέλος
-
2
Προσοχή στη σόδα πρέπει να διαλυθεί πολύ καλά γιατι θα πικρίσει.
-
3
Βουτυρώστε πολύ καλά τα φορμάκια και ρίξτε από μια καλή κουταλιά της σούπας στο καθένα ή αναλόγα τα φορμάκια σας αν είναι μεγαλύτερα βάλτε 2 κουταλιές.
-
4
Να ξέρετε ότι θα φουσκώσουν αρκέτα.
-
5
Ψήνετε σε προθερμασμένο φουρνο για περίπου 20' αναλογα θα δείτε ότι θα γίνουν "χρυσαφί"
-
6
Μη τα ψησετε πολύ και χαθεί η υγρασία τους... εκεί είναι η νοστιμιά!!!
Σχόλια (15)