Τυροπιτάκια Σόφης
Ελαφριά και πεντανόστιμα!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω σε ενα μεγάλο μπώλ το γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατέυω και ρίχνω το λάδι. Έδώ,αν θέλουμε, προσθέτουμε την ρίγανη. Συνεχίζω, με το αλάτι& to αλεύρι. Ρίχνω τόσο όσο να γίνει μία μαλακή ζύμη.
-
2
Αφήνω την ζύμη στην άκρη και ετοιμάζω την γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της. Χωρίζω την ζύμη σε 5 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το ανοίγω σε φύλλο 0,5εκ.[όχι μεγάλο]. Το κόβω σε 8 κομμάτια, όπως κόβουμε την ¨πίτσα¨.
-
3
Βάζω γέμιση σε καθε κομμάτι στο φαρδύ σημείο, βάζω τις άκρες πρός την γέμιση και το τυλίγω ρολό.
-
4
Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολα, τα βρέχω ελαφρά με νερό και πασπαλίζω με σουσάμι.
-
5
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (7)