Τυροπιτάκια της Αννούλας
Απλά και νόστιμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι τα τυροπιτάκια που κάνει η μαμά μου...Καλό είναι τα τριμμένα τυριά να είναι ένα μείγμα πικάντικων και πιο ελαφριών π.χ. γκούντα μαλακό και γραβιέρα μαλακή. Πρέπει να είναι τυριά που λιώνουν. Επίσης, προσοχή μη τα παραγεμίσετε!! Θα "σκάσουν" στο ψήσιμο και θα βγει έξω το τυρί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
-
2
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα και πλάθουμε τη ζύμη ώσπου να γίνει αρκετά σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια
-
3
Λιώνουμε τη φέτα με ένα πηρούνι
-
4
Χτυπάμε 1 ή 2 αυγά
-
5
Ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά και τα αυγά στη φέτα και ανακατεύουμε καλά
-
6
Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε στρογγύλλα κομμάτια διάμετρου περίπου 8-10 εκατοστών
-
7
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε ένα απο αυτά και τα κλείνουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν ημικύκλια. Πατάμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο
-
8
Αλείφουμε κάθε τυροπιτάκι με κρόκο αυγού για να γυαλίσει
-
9
Ψήνουμε για 30 λεπτά (ίσως και λίγο παραπάνω) στους 200 βαθμούς
Σχόλια (2)