κύρια φωτογραφία συνταγής Τυροπιτάκια της Αννούλας
Μαρούλι
Μαρούλι @cook_8451815

Απλά και νόστιμα

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι τα τυροπιτάκια που κάνει η μαμά μου...Καλό είναι τα τριμμένα τυριά να είναι ένα μείγμα πικάντικων και πιο ελαφριών π.χ. γκούντα μαλακό και γραβιέρα μαλακή. Πρέπει να είναι τυριά που λιώνουν. Επίσης, προσοχή μη τα παραγεμίσετε!! Θα "σκάσουν" στο ψήσιμο και θα βγει έξω το τυρί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
Περίπου 25 τυροπιτάκια
  1. 1/5 κιλό αλεύρι
  2. 200 γρ. βούτυρο
  3. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (για 500γρ. αλεύρι)
  4. λίγο αλάτι
  5. 200 γρ. φέτα
  6. μικρή ποσότητα μείγμα τριμμένων κίτρινων τυριών (από αυτά που λιώνουν)
  7. 2-3 αυγά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι

  2. 2

    Σιγά-σιγά ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα και πλάθουμε τη ζύμη ώσπου να γίνει αρκετά σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια

  3. 3

    Λιώνουμε τη φέτα με ένα πηρούνι

  4. 4

    Χτυπάμε 1 ή 2 αυγά

  5. 5

    Ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά και τα αυγά στη φέτα και ανακατεύουμε καλά

  6. 6

    Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε στρογγύλλα κομμάτια διάμετρου περίπου 8-10 εκατοστών

  7. 7

    Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε ένα απο αυτά και τα κλείνουμε έτσι ώστε να σχηματιστούν ημικύκλια. Πατάμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο

  8. 8

    Αλείφουμε κάθε τυροπιτάκι με κρόκο αυγού για να γυαλίσει

  9. 9

    Ψήνουμε για 30 λεπτά (ίσως και λίγο παραπάνω) στους 200 βαθμούς

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
Πολύ ωραία συνταγή,την έκανε και η μαμά μου, μόνο που αντι για baking pawder έβαζε μαγια και λίγο γάλα (χωρίς να περιμένει να φουσκώσει).

Από

Μαρούλι
Μαρούλι @cook_8451815
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα