Τυροπιτάκια

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
angelina_dig, 01.07.11

Περιγραφή

Σπιτικά τυροπιτάκια στο τηγάνι. Τα συνηθισμένα τυροπιτάκια που προτιμάμε στα εστιατόρια, έρχονται στα σπίτια σας υγιεινά και νόστιμα! Φτιάξτε εύκολα και γευστικά τυροπιτάκια για να αρέσουν στους ανθρώπους σας!
Τυροπιτάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200  γρ. τυρί Gouda
  •  200 γρ. τυρί Κασέρι
  • 200  γρ. τυρί Regato
  • 200  γρ. τυρί Κεφαλοτύρι
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1 πακέτο φρέσκο φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Τυριά
Φτιάχνει: 35 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη.
  2. Στο μπολ με τα τριμμένα τυριά, προσθέτουμε τα 4 αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλα.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες πάχους 8 εκ.
  4. Ανακατεύουμε το άλλο ένα αυγό μόνο του.
  5. Βγάζουμε μία λωρίδα, την αλέιφουμε με πινελάκι απο το αυγό που πριν ανακατέψαμε, και κολλάμε άλλη μια τέτοια λωρίδα πάνω της. Αυτό το κάνουμε γιατί η μία μόνο λωρίδα είναι πολύ λίγο για το τυροπιτάκι, με αποτέλεσμα να σκίζεται και να χαλάει.
  6. Έχουμε φτιάξει -λοιπον- 2 κολλημένες λωρίδες. Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση-τυρί, και την αφήνουμε δεξια-δεξιά στην άκρη της λωρίδας.
  7. Παίρνουμε την άκρη και διπλώνουμε τυροπιτάκι.
  8. Με αυτόν τον τρόπο φτιάξαμε όλα τα τυροπιτάκια: 1) κόλλημα 2 λωριδών 2) 1 κ.σ. γέμισης στην άκρη της λωρίδας 3) δίπλωμα σε τρίγωνο σχήμα
  9. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο για να καλύψει τον πάτο και βάζουμε στο φουλ την φωτιά.
  10. Όταν το λάδι κάψει, ρίχνουμε τα τυροπιτάκια και μόλις πάρουν χρώμα απο την μια μεριά, τα τρυπώ με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι, και τα γυρνάω από την άλλη.
  11. Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα! Τρίγωνα, υγιεινα τηγανισμένα, και τραγανά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φύλλο κρούστας θα το βρείτε στα supermarket στις καταψύξεις. Στο σπίτι, φυλάχτε το στην κατάψυξη, όμως καλό θα ήταν την προηγούμνη βραδιά-πριν το φτιάξετε, να το βάλετε στο ψυγείο να ξεπαγώσει. Το πρωί να το βγάλετε και απο το ψυγείο, έτσι ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν πρόκειται να το δουλέψετε.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα τυριά επιπλέον, όπως παρμεζάνα, μυζήθρα κ.λπ.

 

 

 

Σχετικές συνταγές

Φλογέρες Φλογέρες
5
       
       
(4)

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 11-7-11  
    #
    Σχόλιο από angelina_dig, 11-7-11  

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 11-7-11  
    #
    Σχόλιο από angelina_dig, 11-7-11  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Πίτες - Πιτάκια
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki