Τυρόπιτσα
Τυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη για πίτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η θερμοκρασία ψησίματος είναι ενδεικτική, καθώς εξαρτάται από το φούρνο σας. Προσωπικά, την ψήνω στην ίδια ρύθμιση που ψήνουμε τις πίτες, δηλαδή στον αέρα με τη γραμμούλα από κάτω.
Υλικά
-
250 γρ. τυρί φέτα
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
ελαιόλαδο
-
Για τη ζύμη
-
500 γρ. αλεύρι
-
300 γρ. νερό χλιαρό
-
12 γρ. μαγιά ξερή
-
αλάτι
-
ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
-
2
Αλείφουμε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο και στρώνουμε τη ζύμη.
-
3
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τη ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα και τα καρυκεύματα.
-
4
Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει η τυρόπιτσα.
Σχόλια