Τυρόπιττα χωρίς φύλλο

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
domenica77, 05.11.08

Περιγραφή

Μια τελεια τυροπιττα που τρωγεται και παγωμενη χωρις την εντονη γευση του τυριου σερβιρεται πολυ ωραια και οταν εχουμε τραπεζι αρεσει και στους ιδιοτροπους.
Τυρόπιττα  χωρίς φύλλο
photo: glikoula

Συνταγή από:

domenica77

8 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 αβγα
  • 1 κεσε γιαουρτι
  • 1 κεσε γαλα
  • 2 κεσεδες νερο
  • εναμιση κεσε καλαμποκελαιο
  • 500 γραμ τυρι φετα
  • αλευρι φαρινα
  • πολυ λιγο αλατι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με τυρί
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Τυριά , Γιαούρτι , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το τυρι και το αλευρι, στην συνεχεια βαζουμε και το αλευρι κανοντας ενα μειγμα οπως του κεικ.
  2. Στο τελος ριχνουμε την φετα κομμενη σε μικρα κομματακια.
  3. Τα ανακατευουμε ολα μαζι και στον φουρνο 200 βαθμούς για περιπου 40 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ειναι πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη το μονο μυστικο της ειναι η ζυμη να ειναι σαν πυχτος χυλος.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από karpanboula, 7-11-08  
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 10-11-08  
    Ξεχώρισα κι έφτιαξα τη δική σου συνταγή από τις 2-3 παρόμοιες που βρήκα εδώ λόγω του λαδιού, για να τρώγεται και κρύα όπως είπες. Άρεσε σε όλους και είναι μια πολύ καλή λύση για σχολικό κολατσιό. Θέλει μόνο αρκετή προσοχή στο ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από annouk, 10-11-08  
    οταν λεμε κεσε τι ακριβως εννοουμε??ενα ποτηρι,μια κουπα?
    #
    Σχόλιο από iris, 10-11-08  
    annouk τον κεσε απο το γιαουρτι εννοει.Εκει θα μετρησεις και τα υπολοιπα υλικα της συνταγη;-)
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    επειδη εχει την φετα κολαει στον πατο του ταψιου ακομη και οταν το λαδωσουμε για αυτο πριν βαλουμε το μειγμα στο ταψι ριχνουμε τριμενη φρυγανια
    #
    Σχόλιο από BridgetC, 23-9-09  
    Μόλις δοκίμασα τη συνταγή, και βγήκε νόστιμη αλλά πολύ ελαφρύ, σαν κεϊκ.

    Πόσο περίπου, πρέπει να είναι το αλεύρι;
    Και τι ταψί χρησιμοποιείς;

    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από αρτεμις1971, 4-1-11  
    σημερα την εκανα...εγινε πολυ ομορφη...αφρατη....μονο που εγω εβαλα ελαιολαδο αντι καλαμποκελαιο και την εψησα περισσοτερη ωρα....
    #
    Σχόλιο από garvanit, 28-5-11  
    Ήδη έχω φτιάξει 3 φορές αυτή συνταγή και έχει πάρει από γνωστούς και φίλους πολύ καλές κριτικές. Προσωπικά πλέον βάζω ελαιόλαδο και χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο ψησιματος και έξτρα τυριά, όχι μόνο φέτα.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 25-9-12  
    Πολύ ωραία η τυρόπιτά σου, νόστιμη και πολύ εύκολη. Άρεσε πολύ στα παιδιά. Εμένα δεν μου κόλησε στο ταψί, όταν κρύωσε βγήκε ωραιότατα. Τν επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω λιαστή ντομάτα και ζαμπόν. Πρέπει να γίνει πολύ νόστιμη.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από karpanboula, 7-11-08  
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή, 10-11-08  
    Ξεχώρισα κι έφτιαξα τη δική σου συνταγή από τις 2-3 παρόμοιες που βρήκα εδώ λόγω του λαδιού, για να τρώγεται και κρύα όπως είπες. Άρεσε σε όλους και είναι μια πολύ καλή λύση για σχολικό κολατσιό. Θέλει μόνο αρκετή προσοχή στο ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    επειδη εχει την φετα κολαει στον πατο του ταψιου ακομη και οταν το λαδωσουμε για αυτο πριν βαλουμε το μειγμα στο ταψι ριχνουμε τριμενη φρυγανια
    #
    Σχόλιο από BridgetC, 23-9-09  
    Μόλις δοκίμασα τη συνταγή, και βγήκε νόστιμη αλλά πολύ ελαφρύ, σαν κεϊκ.

    Πόσο περίπου, πρέπει να είναι το αλεύρι;
    Και τι ταψί χρησιμοποιείς;

    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από αρτεμις1971, 4-1-11  
    σημερα την εκανα...εγινε πολυ ομορφη...αφρατη....μονο που εγω εβαλα ελαιολαδο αντι καλαμποκελαιο και την εψησα περισσοτερη ωρα....
    #
    Σχόλιο από garvanit, 28-5-11  
    Ήδη έχω φτιάξει 3 φορές αυτή συνταγή και έχει πάρει από γνωστούς και φίλους πολύ καλές κριτικές. Προσωπικά πλέον βάζω ελαιόλαδο και χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο ψησιματος και έξτρα τυριά, όχι μόνο φέτα.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 25-9-12  
    Πολύ ωραία η τυρόπιτά σου, νόστιμη και πολύ εύκολη. Άρεσε πολύ στα παιδιά. Εμένα δεν μου κόλησε στο ταψί, όταν κρύωσε βγήκε ωραιότατα. Τν επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω λιαστή ντομάτα και ζαμπόν. Πρέπει να γίνει πολύ νόστιμη.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από annouk, 10-11-08  
    οταν λεμε κεσε τι ακριβως εννοουμε??ενα ποτηρι,μια κουπα?
    #
    Σχόλιο από iris, 10-11-08  
    annouk τον κεσε απο το γιαουρτι εννοει.Εκει θα μετρησεις και τα υπολοιπα υλικα της συνταγη;-)

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πίτες
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
    pites-psomi
    Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Πίτες - πίτσες
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 590 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Ψωμι Ζυμες
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της λαλαλαλα