κύρια φωτογραφία συνταγής Τυρόψωμα ευκολάκια
anatoli-
anatoli- @Anatolianatoli

Τυρόψωμα νόστιμα που τα σκέφτηκα όταν μου περίσεψε ζυμαράκι από το άνοιγμα φύλλου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μυρωδικά σας αρέσουν. Επίσης αν σας αρέσουν βάζετε στη γέμιση και ελιές, χωρίς φυσικά το κουκούτσι...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 κούπες αλεύρι κίτρινο
  2. 1 1/2 ποτήρι νερό κρύο
  3. 1 φλυτζανάκι του καφέ και άλλα 2 για τη γέμιση ελαιόλαδο
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  6. 1/2 κιλό (ή παραπάνω) φέτα τριμμένη με το χέρι
  7. Λίγο πιπέρι
  8. Λίγη ρίγανη
  9. Λίγο θυμάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το αλέυρι με το αλάτι και τη σόδα σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος και ανοίγουμε στη μέση μια γουβίτσα.

  2. 2

    Ρίχνουμε το ένα φλυτζανάκι λάδι και το νερό, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει εύπλαστη και αρκετά σφιχτή ζύμη. (Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ή αλεύρι ακόμα)

  3. 3

    Την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη ή πετσέτα να "ξεκουραστεί" για μισή ωρίτσα.

  4. 4

    Τρίβουμε με τα χέρια μας σε ένα δοχείο τη φέτα και την ανακατεύουμε με το λάδι και τα μυρωδικά.

  5. 5

    Χωρίζουμε το ζυμάρι στα πέντε και ανοίγουμε φύλλο ενός περίπου εκατοστού.

  6. 6

    Βάζουμε στη μια πλευρα το μίγμα της φέτας και διπλώνουμε.

  7. 7

    Ξαναπατάμε λίγο με τον πλάστη να γίνει πάλι ένα περίπου εκατοστό το πλάτος και ξαναδιπλώνουμε άλλη μια φορά.

  8. 8

    Τα βάζουμε σε λαδόχαρτο πάνω στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω θέση, περίπου τρία τέταρτα της ώρας σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Φρύνη_28
Φρύνη_28 @cook_8478259
Πολύ ωραία συνταγή!!!Και όντως εύκολη!!!Πέντε πιρουνάκια.... Μπράβο!!!

Από

anatoli-
anatoli- @Anatolianatoli
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα