Τυρόψωμο με ελιές
Ενα αφράτο και νόστιμο ψωμάκι που τρώγεται σαν κολατσιό στη δουλειά, στο σχολείο,στην εκδρομή, αλλά και στο σπίτι. Αν το πλάσετε σε ατομικά τυροκαρβελάκια, θα το απολαύσετε καλύτερα. Πανεύκολο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ένας ωραίος τρόπος να τα πλάσετε είναι να φτιάξετε χοντρά κορδόνια και να τα τυλίξετε σε σαλιγγάρι.
Υλικά
-
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
-
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 50 γραμμάρια νωπή
-
1 1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
-
1 αυγό
-
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
-
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένες ελιές
-
1 ποτήρι φέτα τριμμένη
-
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
-
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύετε τη μαγιά στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και αφήνετε μισή ώρα
-
2
Ριχνετε το αλεύρι με το αλάτι σε λεκανίτσα και κάνετε μια λακούβα στη μέση
-
3
Αδειάζετε τη μαγιά στο κέντρο και ζυμώνετε
-
4
Προσθέτετε το αυγό και το λάδι
-
5
Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει
-
6
Ξαναζυμώνετε να ξεφουσκώσει και προσθέτετε τη φέτα και τις ελιές
-
7
Πλάθετε καρβελάκια, τα οποία τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα
-
8
Αφήνετε να φουσκώσουν και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μισή περίπου ώρα.
Σχόλια (4)