Τυρόψωμο με μαγιά
Είναι ενα εύκολο τυροψωμο πολύ ελαφρύ και γρήγορο, ενώ δέχεται αρκετές παραλλαγές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από την Ε. Ψυχούλη.Την δεύτερη φορά που το έκανα έβαλα μισή ποσότητα φέτα μισή γραβιέρα και ήταν υπέροχο. Επίσης σε μικρά ψωμάκια βγήκε πολύ ωραίο (τα πασπάλισα με μπαχαρικά) αλλά μειώνεται ο χρόνος ψησίματος φυσικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Όλα τα υγρά υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε την μια κούπα και διαλύουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.
-
2
Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τα αυγά και χτυπάμε με ένα σύρμα.
-
3
Βάζουμε και το αλεύρι και τέλος τη φέτα.
-
4
Αλείφουμε με μπόλικο λάδι το ταψί ή μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
-
5
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και λίγο ακόμα λάδι. Αφήνουμε στην άκρη για άλλη μισή ώρα πριν ψήσουμε.
-
6
Ψήνουμε για σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια