Τυροσαλάτα με κάπαρη, ελιές και …ένα μικρό μυστικό

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Μία τυροσαλάτα με ιδιαίτερη, πολύ νόστιμη γεύση, χάρις στην παρουσία της κάπαρης αλλά και της ψητής μελιτζάνας.Εάν προσθέσετε και λίγο mascarpone, θα …πετάει!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το “μυστικό” είναι η παρουσία της ψητής πιπεριάς και -ΚΥΡΙΩΣ- της μελιτζάνας. Ιδιαίτερα αυτές οι “ψηλόλιγνες” λευκές μελιτζάνες που βρήκα προχθές στη λαϊκή (διακρίνεται μία στη φωτογραφία στο βήμα 3), είναι υπέροχες!! Άστε που τρώγονται και απ’ ευθείας από τα κάρβουνα, χωρίς καν ξεφλούδισμα…Αυτές, και η παρουσία του mascarpone. Αυτό, λοιπόν, το κρεμώδες τυρί, όπου και να το βάλεις, από γλυκά επιδόρπια (tiramisu), μέχρι αλμυρά κύρια πιάτα (risotti) αλλά και πολύ αλμυρά ορεκτικά (όπως αυτή η τυροσαλάτα), απογειώνει τη γεύση τους!!!Βέβαια, η παρουσία του mascarpone και του γιαουρτιού (ή του τυριού φιλαδέλφεια) είναι προαιρετική. Εάν σας αρέσουν. Κάνουν την τυροσαλάτα πιο ήπια.Υπάρχει όμως περίπτωση που μπορεί να τα θεωρήσετε (τουλάχιστον το γιαούρτι ή το τυρί φιλαδέλφεια) απαραίτητα, εάν η φέτα και οι ελιές κάνουν τη τυροσαλάτα πολύ αλμυρή. Η προσθήκη τους θα κάνει τη γεύση του ντιπ πιο ήπιαΗ συνταγή είναι "μηδενικού χρόνου προετοιμασίας", εάν και εφ' όσον έχετε έτοιμες, ψημένες, την πιπεριά και τη μελιτζάνα. Διαφορετικά, υπολογίστε και τον χρόνο (αλλά και το κόστος) ψησίματος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

280 - 290 ml τυροσαλάτα
  1. 100 γρ φέτα
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 100 γρ μελιτζάνα, ψητή
  4. 1 μέτρια πιπεριά φλωρίνης (γύρω στα 75 γρ)
  5. 2 κ.σ. κάπαρη (αν είναι σε αλάτι, ξεπλυμένη)
  6. 2 κ.σ. μαϊντανό
  7. 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  8. μερικά φυλλαράκια βασιλικού
  9. 10 ελιές (της αρεσκείας σας) ξεκουκουτσιασμένες
  10. 2,5 κ.σ. ελαιόλαδο
  11. λίγη ρίγανη
  12. 50 γρ τυρί mascarpone (προαιρετικά, για να τη νοστιμίσετε)
  13. γιαούρτι/τυρί φιλαδέλφεια (προαιρετικά, για πιο “ήπια” γεύση)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πολτοποιούμε στο multi όλα τα υλικά. Έτοιμο! Τέλος εδώ… Και εδώ θα τελείωνε η συνταγή. Δεν μπορείτε να το πιστέψετε, ε;

  2. 2

    Ε, τότε ας την πάμε λίγο παρακάτω... Να δούμε τι χρειαζόμαστε για την ετοιμασία της. Λοιπόν, ΜΟΝΟ ένα multi [κάνει και το mixer βυθίσεως (ράβδος)].

  3. 3

    Και τα υλικά;;; Πέραν της φέτας (και του προαιρετικού mascarpone) όλα τα υλικά είναι φυτικής προέλευσης.

  4. 4

    Όσο για τη μελιτζάνα και την πιπεριά, τις ψήνουμε είτε στο φούρνο (οικονομικά δεν συμφέρει εάν δεν έχετε και άλλα πράγματα για ψήσιμο), είτε στα κάρβουνα (πιστέψτε με, είναι ανυπέρβλητη η γεύση τους έτσι…)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens