Το διαφορετικό κριθαράκι
Μία συνταγή με κριθάράκι και κοτοπουλο εντελώς διαφορετική απο τα συνηθισμένα. Πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε..... Αρέσει πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι για να μήν είναι εντελώς στεγνό. Μπορούμε να ρίξουμε λίγο τριμμένο τυρί στο τέλος προσοχή όμως στο αλάτι.
Υλικά
-
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο μπούτι ή στήθος
-
1 πακέτο κριθαράκι
-
ελαιόλαδο
-
2 κούπες κρασί λευκό
-
κύβο ζωμός λαχανικών ή
-
νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 κ.σ. μπαχάρι τριμμένο
-
4 κ.σ. καρυ
-
2 κ.σ. κίμυνο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χώρίζουμε σε μικρές μερίδες τα φιλέτα
-
2
Τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο (αρκετό) και συγχρόνως ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κίμυνο, κάρυ) να δώσουν τα αρώματα τους
-
3
Σβήνουμε με την μία κούπα κρασί και αφήνουμε να μαλακώσουν τα φιλέτα
-
4
Μόλις το φιλέτο είναι μαλακό ρίχνουμε ζωμό λαχανικών ή δύο κύβους ζωμού (όσο χρειασθεί για να ψηθεί το φαγητό) και την δεύτερη κουπα με το κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι.
-
5
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρί να γίνει το κριθαράκι.
Σχόλια (7)