Το δικό μου παστίτσιο
Τό φαγητό τής Κυριακής. Οι αναλογίες είναι για ταψάκι 32cm.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μπεσαμέλ είναι αρκετά πλούσια γιατί αλλιώς δεν θα ήταν παστίτσιο αλλά μακαρόνια με κιμά! Ο δε τρόπος παρασκευής μοιάζει με της φίληςpopakiγιατί έτσι ποτέ δεν σβωλιάζει. Τό πολύ μοσχοκάρυδο κάνει την διαφορά..!
Υλικά
-
500 γρ. κιμά (μοσχαρ.)
-
250 γρ.μακαρόνια για παστίτσιο ο,τι νουμερο σας αρέσει
-
1 κρεμμύδι
-
1 ντομάτα ώριμη
-
2 κ.γ πελτέ
-
αλάτι,πιπέρι
-
2 κόκκους μπαχάρι
-
2 καρφάκια γαρίφαλο
-
πάπρικα γλυκειά
-
1 δαφνόφυλλο
-
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
-
2 λίτρα φρέσκο γάλα
-
10 κ.σ γεμάτες αλεύρι γ.ο.χ (μπλέ)
-
1 μεγάλη κ.σ βούτυρο
-
αλάτι, πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο (πολύ)
-
3 αυγά
-
1 φλυτζ.τσ. ανάμειχτο κεφαλοτύρι και γκούντα (προτιμώ την γκούντα γιατί ισορροπεί το αλμυρό κεφαλοτυρι και όταν ψηθεί κάνει την γνωστή ¨τσίχλα¨)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιολάδο.
-
2
Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά με τα μυρωδικά καί τέλος τον πελτέ. Σκεπάζουμε με 1 ποτήρι νερό καί τον αφήνουμε να σιγοβράσει
-
3
Μόλις ετοιμασθεί ο κιμάς προσθέτουμε 1κ.σ τυρι αναμειχτο (γκούντα-κεφαλοτύρι).
-
4
Βράζουμε τα μακαρόνια καί τα βάζουμε στο ταψάκι που το έχουμε πρίν αλείψει μέ λάδι.
-
5
Κτυπάμε 1 αυγό με 1φλυτζ.τσ.γάλα καί τα προσθέτουμε στα μακαρόνια.
-
6
Από πάνω πετάμε μπόλικο ανάμειχτο τυράκι καί τα ανακατεύουμε καλά.
-
7
Στρώνουμε τον έτοιμο κιμά καί προσθέτουμε πάλι τυρι από πάνω.
-
8
Για την μπεσαμέλ, σε μία κατσαρόλα βάζουμε τό γάλα το αλεύρι τα μυρωδικά καί ανακατεύουμε με το σύρμα καλά.
-
9
Βάζουμε την κατσαρόλα στην κουζίνα καί σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να πήξει.
-
10
Αμέσως αποσύρουμε καί προσθέτουμε το ανάμειχτο τυρί καί τα χτυπημένα αυγά.
-
11
Τήν έτοιμη μπεσαμέλ την βάζουμε πάνω στον κιμά μας καί πασπαλίζουμε πάλι με κεφαλοτύρι καί γκούντα(τριμμένη στο χοντρό τρίφτη).
-
12
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180* για 40΄.
Σχόλια