Το φιλέτο του Μπεκρή
Μια γρηγορη συνταγη για Φιλετο με κρεμα γαλακτος.
Υλικά
-
1 κιλο Φιλετο μοσχαρι κομενο σε φετες
-
2 κουτ. σουπ. ελαιολαδο
-
1 φλ.τσ. κρεμα γαλακτος
-
1 φλ.τσ. οινος ερυθρος ξηρος
-
1 φλ.τσ. κονιακ
-
αλατι
-
πιπερι
-
ΣυνοδευτικοΤηγανιτες πατατες, ψιλοκομμενος μαιντανος για πασπαλισμα και ντοματα κομμενη σε φετες για γαρνιτουρα στο πιατο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερωνουμε το φιλετο μοσχαρι που ειναι κομμενο σε φετες.
-
2
Βαζουμε το λαδι στο τηγανι σε δυνατη φωτια και περιμενουμε να καψει.
-
3
Ριχνουμε το φιλετο και το τηγανιζουμε 3 λεπτα σε καθε πλευρα.
-
4
Σβηνουμε το φιλετο με το κρασι και το κονιακ.
-
5
Βγαζουμε το φιλετο απο το τηγανι και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος, χαμηλωνουμε τη φωτια στο μισο και ανακατευουμε μεχρι να πηξει για περιπου 5 λεπτα και το αδειαζουμε σε ενα μπολ.
-
6
Σερβιρουμε το φιλετο, τις πατατες, την ντοματα και ριχνουμε κρεμα επανω στο φιλετο οσο εμεις θελουμε και πασπαλιζουμε με μαιντανο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια