Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Ένα εξαιρετικά νόστιμο και μυρωδάτο γιουβέτσι.

Αυτή η συνταγή είναι της γνωστής Μαρίκας (Μητσοτάκη) και την είχα βρει σε ένα περιοδικό. Η συνταγή ήταν όπως ακριβώς τη δίνω. Εγώ προσωπικά δεν βάζω τον κύβο, τον θεωρώ περιττό, αφού θα βράσει το κρέας έτσι κι αλλιώς μέσα στο νεράκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 λεπτά
6-8
  1. 1 κιλό μοσχάρι
  2. 1/2 κιλό κριθαράκι
  3. 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  4. δάφνη, χοντρό πιπέρι, καρότα
  5. ελαιόλαδο
  6. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  7. 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  8. 1 κύβο βοδινού (εγώ δεν βάζω...)
  9. 125 γρ. τυρί παρμεζάνα ή έμενταλ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το μοσχάρι να μαρινάρεται για 1-2 ώρες στο κόκκινο κρασί, με κρεμμύδι, καρότα, δάφνη και χοντρό πιπέρι.

  2. 2

    Παίρνουμε το κρέας, το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι και το σβήνουμε με το κονιάκ.

  3. 3

    Ρίχνουμε τον κύβο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Παίρνουμε τη σάλτσα από το κρέας, τη βάζουμε σε πήλινο ή πυρέξ, προσθέτουμε περίπου 1 1/2 λίτρο νερό και το βάζουμε στο φούρνο να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.

  5. 5

    Όταν ψηθεί το κριθαράκι, ρίχνουμε το μισό τυρί, τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος από πάνω και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

  6. 6

    Ψήνουμε το φαγητό στους 200°C για μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα