Το γλυκό της τεμπέλας
Έυκολο γλυκό με φύλλα και ινδοκάρυδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με παγωτό δίπλα είναι υπέροχο
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλα κρούστας (500 γρ)
-
3 μικρά φακελλάκια ινδοκάρυδο ή 1 μεγάλο
-
250 γρ μαργαρίνη πλάκα λιωμένη
-
Σιρόπι
-
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
-
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το κάθε φύλλο το αλλείβω με μαργαρίνη και ινδοκάρυδο και αφού βάλλω 4 φύλλα τα τυλίγω σε ρολλό έτσι ώστε το γίνει μακρύ. Συνεχίζω και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρολλά τα κόβω σε πάχος 2 δάκτυλων και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο (όπως το σαραγλί).
-
2
Τα ψήνω σε ταψί αντικολλήτικο μεχρί να πάρουν χρώμα (γρήγορα παίρνουν) 15 περιπου λεπτά.
-
3
Όταν βγούν από τον φούρνο ρίχνω το σιρόπι αφού εχουν κρυώσει λίγο.
Σχόλια (6)