ΤΟ γλυκό του ψυγείου

Bαθμολογία: 4.6286
       
 
105 ψήφοι
ANGOLINA, 20.08.09

Περιγραφή

Αυτό το γλυκό το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή. Τσακωνόμουν με την αδερφή μου ποια θα πάρει τη κατσαρόλα να τη "καθαρίσει" από τη κρέμα. Τώρα δε το σερβίρω σε πιάτο προτιμώ το πυρέξ αφού ένα κομμάτι δε φθάνει...
ΤΟ γλυκό του ψυγείου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κορν φλαουερ 200 γρ
  • 2 πακέτα πτιμπερ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
  • ½ βιταμ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5 ώ (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
Βήμα 2
2) Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.
Βήμα 3
3) Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.
Βήμα 4
4) Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.
Βήμα 5
5) Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).
Βήμα 6
6) Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.
Βήμα 7
7) Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.
Βήμα 8
8) Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.
Βήμα 9
9) Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.
Βήμα 10
10) Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η δόση είναι για ένα μέτριο παραλληλόγραμο πυρέξ. Εγώ όταν το φτιάχνω κάνω τη διπλάσια σε μεγάλο ταψί.

Σχετικές συνταγές

    132 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-8-09  
    τελειοτατο μου αρεσε πολυ,σκιζει απο γευση και εμφανιση.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΝΟ, 30-8-09  
    Είναι καταπληκτικό αυτό το γλυκάκι, μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!!
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 5-9-09  
    Απο εμφανιση ειναι ωραιο ! Δεν εχει παγωσει ακομη για να το δοκιμασω .Στην κρεμα προσθεσα τουλαχιστον ενα κουτι νερο. Θα βαθμολογησω αργοτερα!!!!!
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 6-9-09  
    Πολύ ωραίο και αρκέτα ελαφρύ. Προσωπικά θα ήθελα λίγο πιο αραιή την κρέμα αν και πρόσθεσα ένα κουτί νερό ακόμα!!!
    #
    Σχόλιο από goe, 24-9-09  
    πολύ καλό το γλυκό σου συγχαρητήρια ο γιόσ μου το καταβρόχθησε, και εγω επίσησ.Σου δινω 5 πισρουνάκια γιατί απλα ήταν τέλειο.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 24-9-09  
    ερώτηση: στο γλυκάκι βάλατε δύο γάλατα εβαπορέ μεγάλα ή τα μικρά????
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 24-9-09  
    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε, εμένα πάντως είναι το αγαπημένο μου . ΣΙΣΥ το εβαπορέ είναι το μεγάλο , δύο κουτιά.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 25-9-09  
    Αngolina σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου,θα το φτιάξω σίιιγουρα,φαίνεται πολύ γευστικό!!!!!θα επανέλθω με τα πηρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΕΥΧΩΝΤΩΝΑΓΙΩΝ, 16-10-09  
    ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ.
    ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΧΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.
    ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΓΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 300 ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
    ΟΛΟ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 6.000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΣΟ ΤΡΩΤΕ,ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΕΙ Η ΕΛΑΦΡΥΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΥΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    #
    Σχόλιο από eva2000, 20-10-09  
    Πραγματικά πολύ ωραία η συνταγή σου. Την έφτιαξα και η κόρη μου ξετρελάθηκε. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω...
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 22-10-09  
    Καταπληκτικο το γλυκάκι σου!Κάπως έτσι το έφτιαχνε η μαμά μου όταν είμασταν μικρά.Εύκολο και πεντανόστιμο!
    #
    Σχόλιο από nikos_se, 13-1-10  
    ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!και ωραια ιδεα να βαλεις φωτογραφιες,ομως πως λιωνει το βουτυρο χωρις να το βαλουμε στη φωτια????
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 16-1-10  
    nikos_se συγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω αλλά τώρα το είδα. Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά τη κρέμα είναι ακόμα καυτή , έτσι λιώνει το βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από sofki, 3-2-10  
    πολυ πολυ ευκολο και γρηγορο γλυκο!!!!η υφη της κρεμας μου αρεσε ιδιαιτερα!!!!περιμενω και αυριο σχολια απο τους υπολοιπους της παρεας και για την γευση του!!!!
    #
    Σχόλιο από daphnee, 8-2-10  
    poli nostimo...an ke i krema mou vgike poli arei,den epikse oso tha eprepe ke de mou vgenan komatia!eprepe na tin afiso parapano sti fotia?tha borousa na xrisimopiiso kanoniko gala andi gia evapore?
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 9-2-10  
    Ναι Δάφνη μπορείς έτσι θα γίνει και πιο ελαφρύ.
    #
    Σχόλιο από carmelia, 3-3-10  
    Μπραβο απο τις καλυτερες συνταγες για γλυκακι ψυγειου!Δυο αλλαγες που εκανα,εβαλα γαλα αντι για εβαπορε και τριμμενο φουντουκι στο τελος.
    #
    Σχόλιο από κεχριμπάρα, 24-3-10  
    Άν βάλουμε φρέσκο γάλα αντί για εβαπορέ πια ποσότητα χρειάζεται και πόσο νερό αντίστοιχα;
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 25-3-10  
    κεχριμπάρα δε χρειάζεται νερό αν χρησιμοποιήσεις γάλα φρέσκο γάλα.
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 25-3-10  
    τα 200 γρ corn flour εμενα μου φαινονται παρα πολλα ,ισως γι αυτο καποιες φιλες προσθεσαν αρκετο νερο.δεν ειναι πολλα?ενα ολοκληρο πακετο?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    104 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-8-09  
    τελειοτατο μου αρεσε πολυ,σκιζει απο γευση και εμφανιση.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΝΟ, 30-8-09  
    Είναι καταπληκτικό αυτό το γλυκάκι, μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!!
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 5-9-09  
    Απο εμφανιση ειναι ωραιο ! Δεν εχει παγωσει ακομη για να το δοκιμασω .Στην κρεμα προσθεσα τουλαχιστον ενα κουτι νερο. Θα βαθμολογησω αργοτερα!!!!!
    #
    Σχόλιο από BLONDY1, 6-9-09  
    Πολύ ωραίο και αρκέτα ελαφρύ. Προσωπικά θα ήθελα λίγο πιο αραιή την κρέμα αν και πρόσθεσα ένα κουτί νερό ακόμα!!!
    #
    Σχόλιο από goe, 24-9-09  
    πολύ καλό το γλυκό σου συγχαρητήρια ο γιόσ μου το καταβρόχθησε, και εγω επίσησ.Σου δινω 5 πισρουνάκια γιατί απλα ήταν τέλειο.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 25-9-09  
    Αngolina σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου,θα το φτιάξω σίιιγουρα,φαίνεται πολύ γευστικό!!!!!θα επανέλθω με τα πηρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΕΥΧΩΝΤΩΝΑΓΙΩΝ, 16-10-09  
    ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ.
    ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΧΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.
    ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΓΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 300 ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
    ΟΛΟ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 6.000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΣΟ ΤΡΩΤΕ,ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΕΙ Η ΕΛΑΦΡΥΑ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΥΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    #
    Σχόλιο από eva2000, 20-10-09  
    Πραγματικά πολύ ωραία η συνταγή σου. Την έφτιαξα και η κόρη μου ξετρελάθηκε. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω...
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 22-10-09  
    Καταπληκτικο το γλυκάκι σου!Κάπως έτσι το έφτιαχνε η μαμά μου όταν είμασταν μικρά.Εύκολο και πεντανόστιμο!
    #
    Σχόλιο από sofki, 3-2-10  
    πολυ πολυ ευκολο και γρηγορο γλυκο!!!!η υφη της κρεμας μου αρεσε ιδιαιτερα!!!!περιμενω και αυριο σχολια απο τους υπολοιπους της παρεας και για την γευση του!!!!
    #
    Σχόλιο από daphnee, 8-2-10  
    poli nostimo...an ke i krema mou vgike poli arei,den epikse oso tha eprepe ke de mou vgenan komatia!eprepe na tin afiso parapano sti fotia?tha borousa na xrisimopiiso kanoniko gala andi gia evapore?
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 9-2-10  
    Ναι Δάφνη μπορείς έτσι θα γίνει και πιο ελαφρύ.
    #
    Σχόλιο από maria tsakwna, 3-4-10  
    #
    Σχόλιο από sugarmx, 4-4-10  
    το γλυκο ειναι φοβερο το εφτιαξα σημερα κ δεν εμεινε τιποτα!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 10-5-10  
    Πολύ δροσερό και ελαφρύ. Η κρέμα έπηξε και στάθηκε στο ψυγείο άριστα! Δεν άλλαξα τίποτα και βγήκε πολύ ωραίο. Παρόλα αυτά, θα ήθελα πιο έντονη γεύση στις δύο κρέμες. Την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγο παραπάνω ζάχαρη, κακάο & άλλη μία βανίλια. Προσωπικά γούστα βέβαια είναι αυτά. Καθιερώνεται στο σπίτι μας και θα τρίψω φουντούκι όταν το ξαναφτιάξω. Τέσσερα πιρουνάκια από εμένα!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 15-6-10  
    Κλασικό, εύκολο και αγαπημένο γλυκό
    #
    Σχόλιο από ΧΑΙΝΤΙ, 17-6-10  
    Ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες. Απο εμφανιση σχιζει αλλα απο γευση μας απογοητευσε!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-6-10  
    Πολύ δροσερό κι εύκολο το γλυκό αυτό!
    Δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην κρέμα. Κράτησα λίγη απ'τη ζάχαρη, έβαλα φρέσκο βούτυρο, κατά τύχη έστρωσα ανάποδα τις κρέμες στο πυρεξ κι από πάνω έτριψα αρκετό φουντούκι. Το αποτέλεσμα στη φωτο.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από psycho, 25-6-10  
    Μπραβο Angolina, πολυ καλη η συνταγη σου, αν και το εφτιαξα πρωτη φορα, εκανα διπλη δοση καθοτι η μαμα θελει πλουσια κρεμα :-p
    Εγω τα εβαλα ολα διπλα εκτος του βουτυρου, εβαλα τη ιδια ποσοτητα μαργαρινη, και 3 κουπες ζαχαρη... Τελεια η λευκη κρεμα, σαν κρεμα πατισερι μου βγηκε, και η σοκολατενια παρα πολυ νοστιμη!!! :-)
    Για να μην γινεται "στοκος" η κρεμα σας λογω του κορν φλαουερ, να το κατεβαζετε απο τη φωτια πριν πηξει εντελως...!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη συνταγη..!!! :-)
    #
    Σχόλιο από georgiaf, 30-6-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 24-9-09  
    ερώτηση: στο γλυκάκι βάλατε δύο γάλατα εβαπορέ μεγάλα ή τα μικρά????
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 24-9-09  
    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε, εμένα πάντως είναι το αγαπημένο μου . ΣΙΣΥ το εβαπορέ είναι το μεγάλο , δύο κουτιά.
    #
    Σχόλιο από nikos_se, 13-1-10  
    ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!και ωραια ιδεα να βαλεις φωτογραφιες,ομως πως λιωνει το βουτυρο χωρις να το βαλουμε στη φωτια????
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 16-1-10  
    nikos_se συγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω αλλά τώρα το είδα. Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά τη κρέμα είναι ακόμα καυτή , έτσι λιώνει το βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από κεχριμπάρα, 24-3-10  
    Άν βάλουμε φρέσκο γάλα αντί για εβαπορέ πια ποσότητα χρειάζεται και πόσο νερό αντίστοιχα;
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 25-3-10  
    κεχριμπάρα δε χρειάζεται νερό αν χρησιμοποιήσεις γάλα φρέσκο γάλα.
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 25-3-10  
    τα 200 γρ corn flour εμενα μου φαινονται παρα πολλα ,ισως γι αυτο καποιες φιλες προσθεσαν αρκετο νερο.δεν ειναι πολλα?ενα ολοκληρο πακετο?
    #
    Σχόλιο από κεχριμπάρα, 29-3-10  
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή angolina, το γλυκό είναι πολύ καλό. Η πρώτη μου προσπάθεια ήταν αποτυχημένη (έβαλα τους κρόκους και το κορν φλάουρ αφού είχε βράσει αρκετά το γάλα με τη ζάχαρη, το μίγμα δεν ενοποιήθηκε ποτέ και κατέληξε με διαφόρων ειδών κομματάκια και φυσικά στα σκουπίδια). Στη δεύτερη προσπάθεια έβαλα 1,5 λίτρο γάλα και 100γρ κορν φλάουρ, μια χαρά έπηξε κι έτσι. Αν και δεν έχει κρυώσει το δοκίμασα και είναι νόστιμο. Μου φάνηκε πολύ γλυκό, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με 1,5 κούπα ζάχαρη.
    Ερώτηση: μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος και τι ποσότητες να βάλουμε;
    #
    Σχόλιο από κεχριμπάρα, 30-3-10  
    Υ.Γ. εννοώ 1.5 λίτρο φρέσκο γάλα (αντί για εβαπορέ+νερό μαζί) και τελικά η ζάχαρη είναι ΟΚ, δεν θέλει λιγότερη.
    #
    Σχόλιο από sugarmx, 1-4-10  
    μπορουμε αντι για βιταμ να βαλουμε φρεσκο βουτυρο?
    #
    Σχόλιο από κεχριμπάρα, 1-4-10  
    ΔΙΟΡΘΩΣΗ: τελικά χρειάζονται τα 200γρ κορν φλάουρ γιατί διαφορετικά το μίγμα αργεί να πήξει και "καίγεται" η κατσαρόλα μας.
    Όταν το έφτιαξα κάηκε ο πάτος της κατσαρόλας και νόμιζα ότι έπρεπε να το ανακατεύω πιο πολύ. Όταν το δοκίμασα με τα 200 γρ που λέει η συνταγή ήταν ΟΚ
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 2-4-10  
    sugarmx δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ φρέσκο βούτυρο αλλά δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. κεχριμπάρα όσο αφορά την ερώτησή σου για τη κουβερτούρα το έχω σκεφτεί και λέω την επόμενη φορά να το κάνω , αλλά από ποσότητα δε ξέρω θα το βάλω με το μάτι.
    #
    Σχόλιο από kessy, 13-10-10  
    εαν βαλω φρεσκο γαλα, ποσα ποτηρια θα χρειαστω για τις κρεμες συνολικα?
    #
    Σχόλιο από lixoudoseto, 16-12-10  
    Σε χαμηλη φωτια εριξα 1 κουτι μεγαλο γαλα εβαπορε,1 κουτι του γαλα εβαπορε νερο,1.5 κουπα ζαχαρη,μετα τον 1 κροκο αυγου,1 βανιλια και 100γρ κορν φλαουερ... ανακατευα ανακατευα ανακατευα τιποτα! εφτασα μεχρι τωρα να ριξω και τα 200γρ κορν φλαουερ και να ανακατευω στη φωτια ποση ωρα και παλι δεν λεει να πηξει οπως φενεται στις φωτογραφιες... το εβγαλα απ'τη φωτια,το αφησα να κρυωσει λιγο,παλι το ιδιο,νερουλο...

    τι μπορει να πηγε στραβα ?
    #
    Σχόλιο από sofioula, 27-6-11  
    Θα μπορούασαμε αντί για κακάο να προσθέσουμε μερέντα και αν ναι σε τι ποσότητα?
    #
    Σχόλιο από theo333, 5-9-11  
    οταν λες 1/2 βιταμ εννοεις απο τη συσκευασια των 250γρ. η απο των 500γρ?
    #
    Σχόλιο από mar8ahou, 28-4-12  
    τελεια η συνταγή!!!!! τώρα είναι στο ψυγείο και περιμένω πως και πως να το δοκιμάσω!!! είχα όμως μια δυσκολία ... έκανε μικρά σβολιάκια!!! εκανα κάτι λάθος?
    #
    Σχόλιο από ligoyra, 19-10-13  
    Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κρέμα γιώτης (άνθος αραβοσίτου) αντί για κορν φλάουρ;
    #
    Σχόλιο από kallio, 5-6-14  
    Καληςπέρα! Αν φτιάξω αυτό το γλυκό Παρασκευή απόγευμα και φαγωθεί Κυριακή απόγευμα, τα μπισκότα θα έχουν υγρανθεί πολύ; Ή να μην τα βρέξω καθόλου;

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από carmelia, 3-3-10  
    Μπραβο απο τις καλυτερες συνταγες για γλυκακι ψυγειου!Δυο αλλαγες που εκανα,εβαλα γαλα αντι για εβαπορε και τριμμενο φουντουκι στο τελος.
    #
    Σχόλιο από Vai, 11-5-10  
    Εφτιαξα το γλυκο με τις εξις παραλλαγες.Αντι ενα πακετο κορν φλαουρ (200γρ.)εβαλα ενα πακετο ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια (160γρ.)Τελειωνοντας την κρεμα εριξα μια κουβερτουρα και μια γαλακτος σοκολατες.Εστρωσα κουκις σοκολατενια σε ατομικα μπολακια και τριμμα φουντουκιου επανω.Αψογο!!!Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 20-6-10  
    Πολυ καλο,εγω το εκανα με κανονικο γαλα και ανθος αραβοσιτου σε γευση βανιλλιας και κακαο και δεν εβαλα αβγα.εγινε πολυ καλο αλλα τη επομενη φορα θα βαλω και λιγη εξτρα γευση βανιλλιας.
    #
    Σχόλιο από kessy, 15-10-10  
    τελικα το εφτιαξα το γλυκακι, οχι που θα μου ξεφευγε!!τελικα το εκανα με γαλα εβαπορε, οπως λεει η συνταγη.Εκανα κρεμα με ανθος αραβοσιτου με την ποσοτητα ζαχαρης που αναφερει στο κουτι.Εγινε μουρλια, τα παιδια τρελλαθηκαν και ελαφρια αλλα ουτε και πολυ γλυκια.Αντι για κακαο , εριξα τρουφα η οποια ελιωσε .Μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από geonutr, 17-2-11  
    Έκανα τη συνταγή μόνο που έβαλα 2 βανίλιες,δεν έβαλα κονιάκ (δεν είχα),όταν έριξα την άσπρη κρέμα προσθεσα και φέτες μπανάνας και πάνω απο την κρέμα κακάο έριξα πούδρα απο τριμμένο μπισκότο μαζί με φουντούκι...πολυ καλο!
    #
    Σχόλιο από alexs, 4-2-12  
    Έφτιαξε το γλυκό χρησιμοποιώντας μόνο 100 γρ. Corn flour και αντί για πτι μπερ έβαλα speculoos (το βέλγικο μπισκοτάκι κανένας με την καστανή ζάχαρη. Επίσης αντί για βιτάμ έβαλα φρέσκο βούτυρο. Έγινε πραγματικά εξαιρετικό!!!
    #
    Σχόλιο από redbutterfly, 11-6-13  
    Έφτιαξα αυτό το γλυκό σε ένα οικογενειακό καλοκαιρινό τραπέζι που είχαμε. Ήταν αντάξιο των προσδοκιών μου καθώς ήταν ελαφρύ και πολύ γευστικό. Έκανα μία παραλλαγή και αντί για κορν φλάουρ έβαλα άνθος αραβοσίτου. Η κρέμα ήταν απίστευτη όσο ήταν ζεστή, ύστερα αφού κρύωσε, αλλά και όταν πέρασε μία ακόμα μέρα παρέμεινε ακόμα υπέροχη, όσο πιο πολύ έμενε τόσο καλύτερη γινόταν σαν να έδενε... Το μόνο που δεν ήταν τόσο καλό όσο η κρέμα ήταν η σοκολατένια κρέμα από πάνω, ήταν πολύ παχύρρευστη και ελαφρώς πικρή. Θα την ξαναφτιάξω!!!!!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 1-10-13  
    Ωραίο, δροσερό και ανάλαφρο.
    Εφτιαξα μισή δόση, έβαλα custard powder και όχι βανίλια την οποία έφτιαξα με 700 ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
    #
    Σχόλιο από Ζωή Νικόλ, 26-5-14  
    το εκανα σημερα αλλα με μια παραλλαγη εβαλα κρεμα αραβοσιτου βανιλια αντι για κορν φλαουερ και μονο 4 κουταλιες ζαχαρη (οι οποιες ηταν μια χαρα)εγεινε καλο αλλα μεχρι εκει γιατι το περιμενα πολυ πιο νοστιμο απο τα σχολια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της menia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της nineta 83
    ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΣΙΛΕΝΑ
    ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της nanat
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 365 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΑΤΕΡΙΝΑΦΡΕΡ