Το υπέροχο cheese cake της κουνιάδας μου!

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
ODYMAR, 06.04.08

Περιγραφή

Εύκολη, γρήγορη, ευπαρουσίαστη, νόστιμη και δροσερή.. μπορεί να γίνει και σε light έκδοση


Συνταγή από:

ODYMAR

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 τζέλι ΜΟΝΑΜΙ λεμόνι
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 1 κουτί μπισκότα Digestive
  • 1/2 πακέτο βούτυρο ανάλατο (αντιστοιχεί σε 100γρ.)
  • 2 φακελάκια MORFAT βανίλια
  • 2 ποτήρια γάλα (αντιστοιχεί σε 400γρ.)
  • 300 γρ. τυρί Φιλαδέλφια
  • 1 κονσέρβα Φραγκοστάφυλο (Blackcurrant)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Περιέχει: Γάλα , Βούτυρο , Τυριά
Φτιάχνει: ένα μεσαίο προς μεγάλο pyrex
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε το τζέλι λεμόνι στο ζεστό νερό και το αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει.
  2. Βάζουμε λίγα λίγα τα μπισκότα σε νάυλον σακουλάκι και τα πιέζουμε με τον πλάστη να σπάσουν σε μικρά κομματάκια.
  3. Ανακατεύουμε καλά (με τα δάκτυλα) τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε, πιέζοντάς τα ελαφρά, στον πάτο του δοχείου που θα χρησιμοποιήσουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα (μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα).
  4. Χτυπάμε στο mixer τις morfat με το γάλα να γίνουν σαντιγή και προσθέτουμε (στο mixer) το τυρί Φιλαδέλφια και λίγο λίγο το τζέλι (αφού πρώτα έχει κρυώσει). Τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
  5. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότων και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  6. Πριν το σερβίρουμε βάζουμε από πάνω τα φραγκοστάφυλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το σπάσιμο των μπισκότων εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το mixer σας. Το τζέλι είναι καλά να το ανακατεύετε κάθε τόσο για να μην πήξει γιατί τα κομματάκια του δεν θα διαλυθούν μετά στην κρέμα. Εγώ το φτιάχνω σε pyrex αλλά μπορείτε και σε πλαστικό ή ότι άλλο δοχείο σας αρέσει για να το σερβίρετε. Μη βάλετε περισσότερο βούτυρο και μην το πιέσετε πολύ γιατί μετά η βάση θα γίνει σκληρή σαν πέτρα και δεν θα κόβεται εύκολα. Είναι καλά να μείνει στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον πριν βάλετε τα φρούτα από πάνω. Το δοκίμασα και με άλλα φρούτα αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι το φραγκοστάφυλο του πάει περισσότερο γιατί κάνει μεγαλύτερη αντίθεση με το λεμόνι και έχουμε μια δροσερή γλυκόξινη γεύση! Για πιο light έκδοση χρησιμοποιήστε light τζέλι, light Φιλαδέλφια και γάλα ημιάπαχο. Το έχω δοκιμάσει και δεν χάνει καθόλου από τη γεύση του! Ελπίζω να σας αρέσει! Είναι η πρώτη μου συνταγή που προσθέτω και έχω λίγο τρακ! Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

Cheesecake Γιόλας Cheesecake Γιόλας
4
       
       
(6)
Cheese cake με καφέ Cheese cake με καφέ
5
       
       
(1)
Σαν τσιζ κέικ Σαν τσιζ κέικ
5
       
       
(6)
Cheese cake 2 Cheese cake 2
5
       
       
(1)
Cheesecake της Άννας Cheesecake της Άννας
5
       
       
(3)
Βελούδινο Cheesecake Βελούδινο Cheesecake
5
       
       
(2)
Cheesecake επαγγελματικό Cheesecake επαγγελματικό
4.375
       
       
(8)
cheese cake cheese cake
4.5833
       
       
(132)
Cheesecake της Θείας Γιώτας Cheesecake της Θείας Γιώτας
4.6667
       
       
(3)
Τσιζ κέικ καναδέζικο Τσιζ κέικ καναδέζικο
4.806
       
       
(67)

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από alessandra, 6-4-08  
    βλεπω ολα τα cheese cakes εχουν μπισκοτα digestive καποια αλλαφη εκτος απο αυτα?κ κατι αλλο αν δν βαλουμε η σαλτσα πειραζει??γιατι εχω δει στη τηλεοραση σε ξενα εργα οτι το cheese cake ειναι σκετο χωρις σιροπια..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-4-08  
    Αντι για digesive βαλε petit beurre!
    #
    Σχόλιο από ntiacons, 4-5-08  
    Είναι υπέροχη και ευκολη.Την φτιαχνω πολύ συχνά και σε μια μέρα δεν έχει μένει ουτε ψιχουλο.Επειδή όμως δεν μου αρέσει να είναι σκληρή η βάση βάζω μόνο 2-3 κουταλιες λιωμένο βουτηρο στα μπισκότα΄(αλεσμένα στο mixer). Επίσης τoυ πάει η σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο(βάζω λίγες κουταλιες μόνο)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 27-5-08  
    τι ειναι το τζελι?
    #
    Σχόλιο από Iri, 27-5-08  
    Το τζέλι, υποθέτω, είναι το γνωστό μας ζελέ, λαμβάνοντας υπ'όψη τη συνταγή όπως τη φτιάχνω, με μικρή παραλλαγή, δεν χρησιμοποιώ τις κρέμες, ζελέ-μόρφατ-φιλαδέλφια, βάση μπισκότου . Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 29-12-08  
    πολύ πολύ νόστιμο!!!και εύκολο....
    σε ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από garifallia, 23-1-09  
    πολυ ωραιο γινεται και με μπισκοτα κανελας
    #
    Σχόλιο από PYLH, 26-5-09  
    Είναι το πιο ελαφρύ cheese-cake που έχω φάει.Έτσι το φτιάχνω κι εγώ με τις εξής παραλλαγές:1 μεγάλο κουτί μπισκότα digestive ,1 φακελάκι ζελέ λεμόνι, 1 φακελάκι garni ,2 κουτιά τυρί φιλαδέλφεια (400γρ δλδ), 1/2 περίπου βιτάμ, 1 βαζάκι μαρμελάδα φραγκοστάφυλο, 1 καπάκι(του μπουκαλιού)κονιάκ, 1 ποτήρι νερό ζεστό. Εκτέλεση:
    1.Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ διαλύουμε το 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι σε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Βάζουμε στο multi το 1 φακελάκι garni,το τυρί φιλαδέλφεια και το ζελέ και ανακατεύουμε καλά.Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο. Στην διάρκεια,τρίβουμε στο multi τα μπισκότα (θα χρειαστούμε σχεδόν όλο το κουτί εκτός από 2-3 μπισκότα,αναλόγως πόσο χοντρή θέλουμε να είναι η βάση μας.) Τα βάζουμε στο ειδικό τσέρκι για το cheese cake και ρίχνουμε σιγά-σιγά μ'ένα κουτάλι το βούτυρο,ανακατεύοντας. Στρώνουμε με τα χέρια ή μ'ένα κουτάλι το μίγμα να καλύψει ολόκληρη την βάση και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα μας,που στο μεταξύ έχει πήξει,τόσο ώστε να στέκεται. Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με το κονιάκ και απλώνουμε από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
    5 πηρουνάκια βέβαια κι από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από effie_p, 1-12-09  
    Είναι το πρώτο γλυκό που έφτιαξα (αν εξαιρέσουμε κάτι κεικ) και η επιτυχία του ήταν τεράστια!! Όλοι ρωτάνε πότε θα ξαναφτιάξω.. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 3-4-10  
    θα μπορουσαμε να διαλυσουμε το ζελε μεσα σε γαλα αντι για νερο??
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 6-4-10  
    Το ζελέ για να διαλυθεί χρειάζεται κάτι ζεστό (καυτό θα έλεγα). Το να το διαλύσεις σε ζεστό γάλα δεν βλέπω σε τι θα εξυπηρετήσει. Υπάρχει άλλωστε αρκετό γάλα στη συνταγή. Για να έχεις ομως υπόψη σου, με ζελέ και γάλα φτιάχνεται μια άλλη δροσερή κρέμα με τον εξής τρόπο. Διαλύεις το ζελέ με ένα ποτήρι νερό και το αφήνεις να κρυώσει καλά (εκτός ψυγείου γιατί αν το βάλεις στο ψυγείο θα πήξει). Μετά συμπληρώνεις με την υπόλοιπη ποσότητα που θα έβαζες σε νερό βάζοντας κρύο γάλα. Είναι συμαντικό να κρυώσει καλά το ζελέ πριν βάλεις το νερό για να γίνει μια ομοιομορφη κρέμα αλλιώς θα φαίνεται "κομμένη". Με αυτό τον τρόπο φτιάχνω "πολυόροφο" πολύχρωμο ζελέ (βάζω ένα χρώμα και όταν πήξει βάζω δεύτερο κ.ο.κ.). Κι επειδή υπάρχει το γάλα στη συνταγή πήζει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι το συνηθισμένο ζελέ με νερό. Κάνοντας σωστούς συνδιασμούς χρωμάτων είναι πολύ ευπαρουσίαστο και αρέσει στα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Καλά γλυκά!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 11-4-10  
    επειδη φτιαχνω χρονια cheesecake και ειναι θεϊκο θα ηθελα να πω καποιες συμβουλες και παραλλαγες βασικα για να γινει πιο απλο,ευκολο,και λιγοτερο παχυντικο με εξισου θεικη και αυθεντικη γευση cheesecake(δεν εχω τσαμπα τοσους θαυμαστες σαυτο το γλυκο)
    400γρ.τυρι κρεμα philadelphia light ,200γρ.μπισκοτα digestive light ,60 γρ.βουτυρο light, χυμο απο 1 λεμονι και 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400γρ)και τελος ενα βαζο μαρμελαδα βυσσινο ή αγριοκερασο ή βατομουρο.τοσο απλο τοσο γρηγορο και θεικο πανω απολα.δεν κρινω τη συνταγη απλα βοηθαω να γινει τελεια.. :-))))) (να μην εχεις ποτε τρακ για κατι που ανεβαζεις και τα σχολια ειναι παντα για επιβραβευση και για να γινει κατι καλυτερο που μπορει και σε σενα να αρεσει ετσι!!!!) ;-))))
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 2-12-10  
    Είναι τέλεια την φτιάχνω και εγώ έτσι μόνο που προσθέτω και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού στην κρέμα και λίγο ξύσμα λεμόνιου, είναι πιο μυρωδάτο δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από laxanoyla, 2-4-11  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ?ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣΕΝΗΜΕΡΟΣΩ ΛΑΧΑΝΟΥΛΑ
    #
    Σχόλιο από fanirou, 24-8-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το ζελέ,1 φακελάκι ή 2;Γιατί η συσκευασία έχει 2 φακελάκια.Επίσης, πόσα γραμμ.μπισκότα.(γιατί υπάρχουν δυο συσκευασίες και δεν το διευκρινίζετε).Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 11-9-12  
    Χρειάζεσαι μόνο το ένα φακελάκι ζελέ. Το κουτί μπισκότων που χρησιμοποιώ εγώ είναι 325γρ. Αν θα χρησιμοποιήσεις πιο μεγάλο θα χρειαστείς περισσότερο βούτυρο. Καλή διασκέδαση!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 18-11-12  
    Επειδη εκφραστηκε απορια σχετικα με τη βαση, σιγουρα δε γινεται μονο με digestive η πτι-μπερ ή μπισκοτα κανελας.Φαντασια να υπαρχει και μπαινει οτιδηποτε, απο σαβαγιαρ και μιραντα μεχρι peanuts,clusters, corn flakes κλπ θρυμματισμενα στο multi.To ιδιο και με την κρεμα, σηκωνει απειρες παραλλαγες οπως και καθε γλυκισμα ή φαγητο αλλωστε οσο το ψαχνεις και πειραματιζεσαι

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από alessandra, 6-4-08  
    βλεπω ολα τα cheese cakes εχουν μπισκοτα digestive καποια αλλαφη εκτος απο αυτα?κ κατι αλλο αν δν βαλουμε η σαλτσα πειραζει??γιατι εχω δει στη τηλεοραση σε ξενα εργα οτι το cheese cake ειναι σκετο χωρις σιροπια..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-4-08  
    Αντι για digesive βαλε petit beurre!
    #
    Σχόλιο από ntiacons, 4-5-08  
    Είναι υπέροχη και ευκολη.Την φτιαχνω πολύ συχνά και σε μια μέρα δεν έχει μένει ουτε ψιχουλο.Επειδή όμως δεν μου αρέσει να είναι σκληρή η βάση βάζω μόνο 2-3 κουταλιες λιωμένο βουτηρο στα μπισκότα΄(αλεσμένα στο mixer). Επίσης τoυ πάει η σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο(βάζω λίγες κουταλιες μόνο)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 27-5-08  
    τι ειναι το τζελι?
    #
    Σχόλιο από Iri, 27-5-08  
    Το τζέλι, υποθέτω, είναι το γνωστό μας ζελέ, λαμβάνοντας υπ'όψη τη συνταγή όπως τη φτιάχνω, με μικρή παραλλαγή, δεν χρησιμοποιώ τις κρέμες, ζελέ-μόρφατ-φιλαδέλφια, βάση μπισκότου . Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 29-12-08  
    πολύ πολύ νόστιμο!!!και εύκολο....
    σε ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από garifallia, 23-1-09  
    πολυ ωραιο γινεται και με μπισκοτα κανελας
    #
    Σχόλιο από PYLH, 26-5-09  
    Είναι το πιο ελαφρύ cheese-cake που έχω φάει.Έτσι το φτιάχνω κι εγώ με τις εξής παραλλαγές:1 μεγάλο κουτί μπισκότα digestive ,1 φακελάκι ζελέ λεμόνι, 1 φακελάκι garni ,2 κουτιά τυρί φιλαδέλφεια (400γρ δλδ), 1/2 περίπου βιτάμ, 1 βαζάκι μαρμελάδα φραγκοστάφυλο, 1 καπάκι(του μπουκαλιού)κονιάκ, 1 ποτήρι νερό ζεστό. Εκτέλεση:
    1.Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ διαλύουμε το 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι σε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Βάζουμε στο multi το 1 φακελάκι garni,το τυρί φιλαδέλφεια και το ζελέ και ανακατεύουμε καλά.Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο. Στην διάρκεια,τρίβουμε στο multi τα μπισκότα (θα χρειαστούμε σχεδόν όλο το κουτί εκτός από 2-3 μπισκότα,αναλόγως πόσο χοντρή θέλουμε να είναι η βάση μας.) Τα βάζουμε στο ειδικό τσέρκι για το cheese cake και ρίχνουμε σιγά-σιγά μ'ένα κουτάλι το βούτυρο,ανακατεύοντας. Στρώνουμε με τα χέρια ή μ'ένα κουτάλι το μίγμα να καλύψει ολόκληρη την βάση και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα μας,που στο μεταξύ έχει πήξει,τόσο ώστε να στέκεται. Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με το κονιάκ και απλώνουμε από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
    5 πηρουνάκια βέβαια κι από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από effie_p, 1-12-09  
    Είναι το πρώτο γλυκό που έφτιαξα (αν εξαιρέσουμε κάτι κεικ) και η επιτυχία του ήταν τεράστια!! Όλοι ρωτάνε πότε θα ξαναφτιάξω.. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 3-4-10  
    θα μπορουσαμε να διαλυσουμε το ζελε μεσα σε γαλα αντι για νερο??
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 6-4-10  
    Το ζελέ για να διαλυθεί χρειάζεται κάτι ζεστό (καυτό θα έλεγα). Το να το διαλύσεις σε ζεστό γάλα δεν βλέπω σε τι θα εξυπηρετήσει. Υπάρχει άλλωστε αρκετό γάλα στη συνταγή. Για να έχεις ομως υπόψη σου, με ζελέ και γάλα φτιάχνεται μια άλλη δροσερή κρέμα με τον εξής τρόπο. Διαλύεις το ζελέ με ένα ποτήρι νερό και το αφήνεις να κρυώσει καλά (εκτός ψυγείου γιατί αν το βάλεις στο ψυγείο θα πήξει). Μετά συμπληρώνεις με την υπόλοιπη ποσότητα που θα έβαζες σε νερό βάζοντας κρύο γάλα. Είναι συμαντικό να κρυώσει καλά το ζελέ πριν βάλεις το νερό για να γίνει μια ομοιομορφη κρέμα αλλιώς θα φαίνεται "κομμένη". Με αυτό τον τρόπο φτιάχνω "πολυόροφο" πολύχρωμο ζελέ (βάζω ένα χρώμα και όταν πήξει βάζω δεύτερο κ.ο.κ.). Κι επειδή υπάρχει το γάλα στη συνταγή πήζει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι το συνηθισμένο ζελέ με νερό. Κάνοντας σωστούς συνδιασμούς χρωμάτων είναι πολύ ευπαρουσίαστο και αρέσει στα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Καλά γλυκά!
    #
    Σχόλιο από sweeney, 11-4-10  
    επειδη φτιαχνω χρονια cheesecake και ειναι θεϊκο θα ηθελα να πω καποιες συμβουλες και παραλλαγες βασικα για να γινει πιο απλο,ευκολο,και λιγοτερο παχυντικο με εξισου θεικη και αυθεντικη γευση cheesecake(δεν εχω τσαμπα τοσους θαυμαστες σαυτο το γλυκο)
    400γρ.τυρι κρεμα philadelphia light ,200γρ.μπισκοτα digestive light ,60 γρ.βουτυρο light, χυμο απο 1 λεμονι και 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400γρ)και τελος ενα βαζο μαρμελαδα βυσσινο ή αγριοκερασο ή βατομουρο.τοσο απλο τοσο γρηγορο και θεικο πανω απολα.δεν κρινω τη συνταγη απλα βοηθαω να γινει τελεια.. :-))))) (να μην εχεις ποτε τρακ για κατι που ανεβαζεις και τα σχολια ειναι παντα για επιβραβευση και για να γινει κατι καλυτερο που μπορει και σε σενα να αρεσει ετσι!!!!) ;-))))
    #
    Σχόλιο από Annitaki, 2-12-10  
    Είναι τέλεια την φτιάχνω και εγώ έτσι μόνο που προσθέτω και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού στην κρέμα και λίγο ξύσμα λεμόνιου, είναι πιο μυρωδάτο δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από laxanoyla, 2-4-11  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ?ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣΕΝΗΜΕΡΟΣΩ ΛΑΧΑΝΟΥΛΑ
    #
    Σχόλιο από fanirou, 24-8-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το ζελέ,1 φακελάκι ή 2;Γιατί η συσκευασία έχει 2 φακελάκια.Επίσης, πόσα γραμμ.μπισκότα.(γιατί υπάρχουν δυο συσκευασίες και δεν το διευκρινίζετε).Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 18-11-12  
    Επειδη εκφραστηκε απορια σχετικα με τη βαση, σιγουρα δε γινεται μονο με digestive η πτι-μπερ ή μπισκοτα κανελας.Φαντασια να υπαρχει και μπαινει οτιδηποτε, απο σαβαγιαρ και μιραντα μεχρι peanuts,clusters, corn flakes κλπ θρυμματισμενα στο multi.To ιδιο και με την κρεμα, σηκωνει απειρες παραλλαγες οπως και καθε γλυκισμα ή φαγητο αλλωστε οσο το ψαχνεις και πειραματιζεσαι

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 11-9-12  
    Χρειάζεσαι μόνο το ένα φακελάκι ζελέ. Το κουτί μπισκότων που χρησιμοποιώ εγώ είναι 325γρ. Αν θα χρησιμοποιήσεις πιο μεγάλο θα χρειαστείς περισσότερο βούτυρο. Καλή διασκέδαση!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 755 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Συνταγές για Τούρτες - Πάστες - Τσιζκεϊκ
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της velina