Το καραμελωμένο ραβανί
Ραβανί με άρωμα μαστίχας - κρέμα βουτύρου σοκολάτα και υπέροχο σιρόπι καραμέλας γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υπέροχος συνδυασμός και υπέροχο αρωματικό γλυκό.Στη κρέμα βουτύρου με κακάο τη ζάχαρη και το κακάο τα βάζουμε ανάλογα με το πόσο γλυκιά και σκούρα τη θέλουμε.Επίσης η καραμέλα την συνταγή την βρήκα στις συνταγές της παρέας και έχω κάνει μια μικρή παραλλαγή αντί για κρέμα γάλακτος εγώ έβαλα γάλα εβαπορέ. Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ. Ελπίζω να αρέσει και σε σας .Καλή επιτυχία και να το απολαύσετε.
Υλικά
-
Για το ραβανί
-
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
-
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
-
250 γραμμάρια ζάχαρη
-
3 αβγά -
-
2 κόκκους μαστίχα
-
1 γιαούρτι πλήρες
-
1 κουταλάκι γεμάτο μπέικιν
-
1 κουταλάκι λικέρ πορτοκάλι
-
Σιρόπι
-
1 και μισό ποτήρι ζάχαρη
-
1 και μισό ποτήρι νερό
-
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
-
2 φέτες λεμονιού
-
Για την κρέμα
-
1 βούτυρο αγελάδας soft
-
5-6 κουταλιές ζάχαρη άχνη η ανάλογα τη γεύση μας
-
5 γεμάτες κουταλιές κακάο
-
Καραμέλα
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1/3 της κούπας νερό
-
1 κούπα γάλα εβαπορέ χωρίς να το αραιώσουμε
-
0.5 πακέτο βούτυρο αγελάδας
-
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε πρώτα την καραμέλα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τη βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο 8 της εστίας μέχρι να αρχίσει να δένει και να αφρίζει.
-
2
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε το βούτυρο και σε λίγο το γάλα.
-
3
Μπορεί να φουσκώσει για λίγο αλλά κάθεται αμέσως. Ανακατεύουμε συνεχώς στο 8 πάλι της εστίας μέχρι η καραμέλα μας να παίρνει λίγο πιο σκούρο χρώμα όπως η καραμέλα γάλακτος - βουτύρου. Σβήνουμε και αποσύρουμε αμέσως. Την αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε την κρέμα.
-
4
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και ρίχνουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη και μετά το κακάο. Μόλις ενωθούν είναι έτοιμη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
-
5
Συνεχίζουμε με το ραβανί. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά.
-
6
Αφήνουμε να γίνει ένα αφράτο μείγμα και ρίχνουμε την κοπανισμένη μαστίχα με μια κουταλιά ζάχαρη και το λικέρ πορτοκάλι. Τέλος σιμιγδάλι και γιαούρτι εναλλάξ.
-
7
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ βάζουμε μέσα το γλυκό και στο φούρνο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
-
8
Όσο ψήνεται το γλυκό βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Σιροπιάζουμε ζεστά και τα δύο.
-
9
ΣερβίρισμαΚόβουμε το γλυκό αφού κρυώσει καλά στη μέση και βάζουμε κρύα κρέμα βουτύρου με κακάο και από πάνω γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας και σκόνη κακάο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια