Το κέικ της γιαγιάς 2
Μυρωδάτο κέικ με μπανάνες και ανανά.
Υλικά
-
350 γρ. αλεύρι
-
450 γρ. ζάχαρη
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
-
1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
-
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
-
180 γρ.βούτυρο
-
2 φλυτζάνια ώριμες μπανάνες λιωμένες
-
250 γρ. ανανά (κονσέρβα) ψιλοκομμένο
-
3 αυγά
-
2 κουταλάκια γλυκού άρωμα βανίλιας
-
1 φλυτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
-
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
-
2
Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το γαρίφαλο και αφήνετε στην άκρη.
-
3
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει.
-
4
Ανακατεύετε με τις μπανάνες, τον ανανά με τον χυμό του, τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε να ενωθούν.
-
5
Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, χτυπάτε για 1-2 λεπτά, ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε.
-
6
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα.
-
7
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 70-75 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί καλά το κέικ ως το κέντρο του.
-
8
Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε.
-
9
Πασπαλίζετε με άχνη, αν θέλετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια