Το Κεμπάπ του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
Κωνσταντίνα, 01.06.07

Περιγραφή

Ένα εύκολο και εντυπωσιακό πιάτο!
Το Κεμπάπ του Μεγάλου Αλεξάνδρου
photo: pagoni

Συνταγή από:

Κωνσταντίνα

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κρέας:

  • 1-1/2 kg αρνάκι γάλακτος (καλύτερα χωρίς πολλά λίπη)
  • 3-4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο


Για τη σάλτσα τομάτας:

  • 4-5 τομάτες φρέσκιες
  • καυτερές πιπεριές
  • Αλάτι πιπέρι


Για το Σερβίρισμα:

  • Αραβικές χοντρές πίτες για σουβλάκια
  • μισό κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια πολύ καλά μέχρι να βγάλουν το χυμό τους. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρέας, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια με το ζουμί τους και μαζί με λίγο νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι. Μαρινάρουμε το κρέας όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καεί, ρίχνοντας πάνω του λίγη από τη μαρινάτα.
  3. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις καυτερές πιπέριτσες και λίγη ζάχαρη να κόψει την ξινίλα της τομάτας. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας. Η τομάτα δεν πρέπει να ψηθεί πολύ να γίνει όπως την σάλτσα που βάζουμε στα μακαρόνια, αλλά να κρατάνε τα κομματάκια τομάτας κάπως.
  4. Στη συνέχεια σερβίρουμε κι εδώ είναι όλα τα λεφτά!
  5. Ψήνουμε τις πιτούλες και τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, έτσι ώστε όταν σερβίρουμε να «πιάνουμε» και πιτούλα)
  6. Απλώνουμε τις πιτούλες σε μια πιατέλα και πάνω τους ρίχνουμε το γιαούρτι που το έχουμε αρωματίσει με λιωμένο σκόρδο αν θέλουμε (Εμείς δεν βάζουμε σκόρδο επειδή μας πειράζει!) και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αρνάκι και από πάνω την τομάτα. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο φρέσκο δυόσμο που λειτουργεί περισσότερο ως ντεκόρ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το Κεμπαπ το έφαγα πρώτη φορά στην Τουρκία σε ένα οθωμανικό μαγαζάκι και τρελάθηκα. Έκτοτε έψαχνα να βρω την συνταγή η οποία θα θύμιζε γευστικά αυτό που είχα δοκιμάσει τότε. Αυτή η συνταγή (που την είχα βρει βασικά σε ένα άλλο σάιτ μαγειρικής και την τροποποίησα λίγο) είναι ότι πλησιέστερο έχω δοκιμάσει. Γίνεται με κομμάτια κρέατος και όχι με μπιφτέκια, όπως την δοκίμασα αλλού κι αυτό γιατί η συνταγή που είχα δοκιμάσει εγώ τότε ήταν με κομματάκια αρνιού.

Σχετικές συνταγές

Αντάνα Κεμπάμπ Αντάνα Κεμπάμπ
4.75
       
       
(4)
Μπιφτέκια Μπιφτέκια
4.56
       
       
(50)
Τα άλλα Μπιφτέκια... Τα άλλα Μπιφτέκια...
4.4
       
       
(5)
Μπιφτέκια συριανά Μπιφτέκια συριανά
4.5833
       
       
(12)
Ντρουδομπιφτέκια Ντρουδομπιφτέκια
4
       
       
(1)
Ντονέρ κεμπάπ Ντονέρ κεμπάπ
5
       
       
(13)
Πεντανόστιμα Κεμπάπ Πεντανόστιμα Κεμπάπ
5
       
       
(4)
Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ
4.5833
       
       
(12)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-5-08  
    θα μπορουσαμε να βαλουμε αντι για σκετο γιαουρτι ενα ειδος τζατζικιου;
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-5-08  
    θα μπορουσαμε να βαλουμε αντι για σκετο γιαουρτι ενα ειδος τζατζικιου;
    #
    Σχόλιο από YANNA, 18-5-08  
    Μπράβο Κωνσταντίνα αυτό είναι το κεμπάπ το κανονικό, και μάλιστα λίγο καυτερό.Εγώ όταν το δοκίμασα το είχαν συνοδεύσει με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο σκόρδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.
    #
    Σχόλιο από Mariakos, 22-6-08  
    Αχ καλή μου Κωσταντινά που να το βρώ το αρνάκι γάλακτος αλλά και το γιαούρτι σακούλας στην Ουγγαρία... ουτε απλο στραγγιστο δεν έχουν εδώ οι Ουννοι.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΜΙ, 13-2-09  
    Μπράβο Κωνσταντίνα πάρα πολύ καλή συνταγή
    Την έψαχνα συνέχεια και δεν μπορούσα να τηνβρώ.Θα μπορούσα Κωνσταντίνα να βάλω και
    μοσχαρίσιο κρέας.Δηλαδή μισό μισό
    #
    Σχόλιο από Peppy, 19-2-09  
    Να με συγχωρέσετε αλλά το όνομα είναι τελείως λάθος. Προφανώς αποτελεί μετάφραση του Ισκεντερ κεμπαπ που ειναι πολυ δημοφιλες στην Τουρκια. Πραγματι Ισκεντερ ειναι ο Αλεξανδρος, όχι ομως ο Μέγας. Το ονομα του το οφειλει στον Ισκεντερ ουστα, εναν αρχιμαγειρα απο την Προυσσα ο οποιος και το ανακάλυψε.
    Στην αυθεντικη του μορφη το περιχυνουν και με λιωμενο ελαφρα καμμενο βουτυρο απο το μπρικι μολις το σερβιρουν. Το μυστικο τελος για το κεμπαπ (το μπιφτεκι) είναι σε μοσχαρισιο κιμα να προσθεσουμε και λίγο αρνισιο κρεας αφου το ψιλοκοψουμε με το μαχαιρι σε μεγεθος φασολιου περιπου.
    #
    Σχόλιο από pagoni, 26-9-14  
    Δεν ξέρω αν είναι σωστή ή λάθος η ονομασία, αυτό που ξέρω είναι ότι το συγκεκριμένο φαγητό είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!!!!!(Εγώ το έκανα με χοιρινό)Μπράβο που ανέβασες τη συνταγή.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-5-08  
    θα μπορουσαμε να βαλουμε αντι για σκετο γιαουρτι ενα ειδος τζατζικιου;
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 18-5-08  
    θα μπορουσαμε να βαλουμε αντι για σκετο γιαουρτι ενα ειδος τζατζικιου;
    #
    Σχόλιο από YANNA, 18-5-08  
    Μπράβο Κωνσταντίνα αυτό είναι το κεμπάπ το κανονικό, και μάλιστα λίγο καυτερό.Εγώ όταν το δοκίμασα το είχαν συνοδεύσει με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο σκόρδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.
    #
    Σχόλιο από Mariakos, 22-6-08  
    Αχ καλή μου Κωσταντινά που να το βρώ το αρνάκι γάλακτος αλλά και το γιαούρτι σακούλας στην Ουγγαρία... ουτε απλο στραγγιστο δεν έχουν εδώ οι Ουννοι.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΜΙ, 13-2-09  
    Μπράβο Κωνσταντίνα πάρα πολύ καλή συνταγή
    Την έψαχνα συνέχεια και δεν μπορούσα να τηνβρώ.Θα μπορούσα Κωνσταντίνα να βάλω και
    μοσχαρίσιο κρέας.Δηλαδή μισό μισό
    #
    Σχόλιο από Peppy, 19-2-09  
    Να με συγχωρέσετε αλλά το όνομα είναι τελείως λάθος. Προφανώς αποτελεί μετάφραση του Ισκεντερ κεμπαπ που ειναι πολυ δημοφιλες στην Τουρκια. Πραγματι Ισκεντερ ειναι ο Αλεξανδρος, όχι ομως ο Μέγας. Το ονομα του το οφειλει στον Ισκεντερ ουστα, εναν αρχιμαγειρα απο την Προυσσα ο οποιος και το ανακάλυψε.
    Στην αυθεντικη του μορφη το περιχυνουν και με λιωμενο ελαφρα καμμενο βουτυρο απο το μπρικι μολις το σερβιρουν. Το μυστικο τελος για το κεμπαπ (το μπιφτεκι) είναι σε μοσχαρισιο κιμα να προσθεσουμε και λίγο αρνισιο κρεας αφου το ψιλοκοψουμε με το μαχαιρι σε μεγεθος φασολιου περιπου.
    #
    Σχόλιο από pagoni, 26-9-14  
    Δεν ξέρω αν είναι σωστή ή λάθος η ονομασία, αυτό που ξέρω είναι ότι το συγκεκριμένο φαγητό είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!!!!!(Εγώ το έκανα με χοιρινό)Μπράβο που ανέβασες τη συνταγή.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της nekti
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της arlekinos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της soteroulla
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της meliza