Το κοτόπουλο του Αντώνη

bigbangclub
bigbangclub @cook_8452391

Ενα εξαιρετικο παντρεμα κοτοπουλου - γαριδας με ασιατικες επιρροες για απαιτητικους ουρανισκους!! Συνοδεψτε το με αρωματικο ρυζι jasmin, λευκο κρασι και πανω απ'ολα...καλη παρεα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι γαριδες που θα χρησιμοποιησετε μπορουν να ειναι κατεψυγμενες αλλα σε καμμια περιπτωση προβρασμενες!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 4 φιλετα κοτοπουλο κομμενο ζουλιεν
  2. 1/2 κιλο γαριδα νο3
  3. 1/2 πιπερια πρασινη λωριδες
  4. 1/2 πιπερια κοκκινη λωριδες
  5. 1/2 πιπερια κιτρινη λωριδες
  6. 1 μετριο κρεμμυδι σε λεπτες ροδελες
  7. 1 κονσερβα μανιταρια ολοκληρα
  8. 50 γρ αμυγδαλα καπνιστα
  9. 100 γρ σαλτσα σογιας
  10. 50 γρ σησαμελαιο
  11. 2 κ.σ μελι
  12. 1 κ.σ σουσαμι
  13. 3 σταγονες εσανς βανιλιας
  14. 1/2 κ.σ πιπεροριζα τριμενη
  15. 1/2 κ.σ πιπερι μαυρο
  16. 1/2 ποτηρι κρασιου κονιακ
  17. 100 γρ κρεμα γαλακτος κατα προτιμηση light

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε ολα μας τα υλικα σε ενα μεγαλο μπολ εκτος απο το κονιακ και την κρεμα γαλακτος. Ανακατευουμε πολυ καλα, σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και τα αφηνουμε να μαριναριστουν στο ψυγειο 2 ωρες τουλαχιστον.

  2. 2

    Βαζουμε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι (εκτος αν υπαρχει γουοκ) σε μετρια προς δυνατη φωτια και ριχνουμε τα υλικα μας, αφου τα εχουμε σουρωσει ελαφρα!

  3. 3

    Σωταρουμε γυριζοντας τακτικα. Οταν αρχισει να στεγνωνει και αφου εχει παρει χρωμα ριχνουμε λιγο απο το χυμο της μαρινατας και δυναμωνουμε τη φωτια.

  4. 4

    Μετα απο λιγα λεπτα και αφου εχει πιει αρκετο απο το ζωμο του  προσθετουμε το κονιακ.

  5. 5

    Αφου εξατμιστει και το κονιακ μας ηρθε η ωρα να ριξουμε και την κρεμα γαλακτος. Ανακατευουμε ελαφρα μεχρι να δεσει 1 με 2 λεπτα και το πιατο μας ειναι ετοιμο!

  6. 6

    Καλη σασ ορεξη!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bigbangclub
bigbangclub @cook_8452391
στις