Το κοτόπουλο του Αντώνη

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
bigbangclub, 17.10.08

Περιγραφή

Ενα εξαιρετικο παντρεμα κοτοπουλου - γαριδας με ασιατικες επιρροες για απαιτητικους ουρανισκους!! Συνοδεψτε το με αρωματικο ρυζι jasmin, λευκο κρασι και πανω απ'ολα...καλη παρεα!!!

Το κοτόπουλο του Αντώνη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φιλετα κοτοπουλο κομμενο ζουλιεν
  • 1/2 κιλο γαριδα νο3
  • 1/2 πιπερια πρασινη λωριδες
  • 1/2 πιπερια κοκκινη λωριδες
  • 1/2 πιπερια κιτρινη λωριδες
  • 1 μετριο κρεμμυδι σε λεπτες ροδελες
  • 1 κονσερβα 400 γρ μανιταρια ολοκληρα
  • 50 γρ αμυγδαλα καπνιστα
  • 100 γρ σαλτσα σογιας
  • 50 γρ σησαμελαιο
  • 2 κ.σ μελι
  • 1 κ.σ σουσαμι
  • 3 σταγονες εσανς βανιλιας
  • 1/2 κ.σ πιπεροριζα τριμενη
  • 1/2 κ.σ πιπερι μαυρο
  • 1/2 ποτηρι κρασιου κονιακ
  • 100γρ κρεμα γαλακτος κατα προτιμηση light
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Μέθοδος: Τηγανιού
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε ολα μας τα υλικα σε ενα μεγαλο μπολ εκτος απο το κονιακ και την κρεμα γαλακτος. Ανακατευουμε πολυ καλα, σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και τα αφηνουμε να μαριναριστουν στο ψυγειο 2 ωρες τουλαχιστον.
  2. Βαζουμε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι (εκτος αν υπαρχει γουοκ) σε μετρια προς δυνατη φωτια και ριχνουμε τα υλικα μας, αφου τα εχουμε σουρωσει ελαφρα!
  3. Σωταρουμε γυριζοντας τακτικα. Οταν αρχισει να στεγνωνει και αφου εχει παρει χρωμα ριχνουμε λιγο απο το χυμο της μαρινατας και δυναμωνουμε τη φωτια.
  4. Μετα απο λιγα λεπτα και αφου εχει πιει αρκετο απο το ζωμο του  προσθετουμε το κονιακ.
  5. Αφου εξατμιστει και το κονιακ μας ηρθε η ωρα να ριξουμε και την κρεμα γαλακτος. Ανακατευουμε ελαφρα μεχρι να δεσει 1 με 2 λεπτα και το πιατο μας ειναι ετοιμο!
  6. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι γαριδες που θα χρησιμοποιησετε μπορουν να ειναι κατεψυγμενες αλλα σε καμμια περιπτωση προβρασμενες!!!

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από bigbangclub, 21-10-08  
    teleia!!
    #
    Σχόλιο από konma, 16-2-11  
    Πολύ νόστιμο πιάτο με ενδιαφέρουσα και διαφορετική γεύση, ακόμα και χωρίς τις γαρίδες (δεν είχα γαρίδες και έτσι δοκίμασα τη συνταγή χωρίς αυτές).Εύκολη συνταγή, σίγουρα θα την ξανακάνω.

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από bigbangclub, 21-10-08  
    teleia!!
    #
    Σχόλιο από konma, 16-2-11  
    Πολύ νόστιμο πιάτο με ενδιαφέρουσα και διαφορετική γεύση, ακόμα και χωρίς τις γαρίδες (δεν είχα γαρίδες και έτσι δοκίμασα τη συνταγή χωρίς αυτές).Εύκολη συνταγή, σίγουρα θα την ξανακάνω.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 266 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της katari