Τo μήλο και το ρόδι
Υπέροχα μηλοπιτάκια με τραγανό σπιτικό φύλλο με γιαούρτι και σερβιρισμένα με σιρόπι ροδιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ νόστιμα και τραγανά και το σιρόπι ροδιού δίνει ένα άλλο άρωμα. Το σιρόπι μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν λικέρ βάζοντας σ' ένα σφηνάκι 1 κουταλάκι με 2 κουταλάκια τσίπουρο και παγάκια. Υπέροχο...
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
3/4 από ένα πακέτο φαρίνα
-
3/4 από ένα γιαούρτι πλήρες
-
2 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
-
1 κουταλάκι μπέικιν
-
λίγο αλάτι
-
Γέμιση
-
5 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
-
2 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
-
ζάχαρη περίπου 4-5 κουταλιές η όσο γλυκιά τη θέλουμε τη γέμιση
-
1 κουταλιά λικέρ ρόδι
-
Σιρόπι ροδιού
-
1 κούπα χυμό ροδιού
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
-
βούτυρο για το άλειμμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε το σιρόπι από πριν βράζοντας το χυμό με τη ζάχαρη ώσπου να δέσει σε μέτρια φωτιά στο 7 της εστίας και προς το τέλος βάζουμε το λεμόνι. Το βάζουμε σε βάζο.
-
2
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.
-
3
Την αφήνουμε για λίγο σκεπασμένη και βάζουμε ένα τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά να ζεσταθεί και αμέσως ρίχνουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε να μαλακώσουν λίγο και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σε λίγο την κανέλα και το λικέρ ροδιού ή πορτοκάλι αν δεν έχουμε και αφού έχουν μαλακώσει αρκετά τα σβήνουμε.
-
4
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες. Βουτυρώνουμε μ'ένα πινέλο και βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνα και τα βάζουμε σ'ένα βουτυρωμένο ταψί με τη σειρά. Τα βουτυρώνουμε κι από πάνω και στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
-
5
Τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο τα σερβίρουμε ρίχνοντας αρωματικό σιρόπι ροδιού και κανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια