Τo μήλο και το ρόδι

28 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
,Ελλαδα

Υπέροχα μηλοπιτάκια με τραγανό σπιτικό φύλλο με γιαούρτι και σερβιρισμένα με σιρόπι ροδιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ νόστιμα και τραγανά και το σιρόπι ροδιού δίνει ένα άλλο άρωμα. Το σιρόπι μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν λικέρ βάζοντας σ' ένα σφηνάκι 1 κουταλάκι με 2 κουταλάκια τσίπουρο και παγάκια. Υπέροχο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7-8 άτομα.
  1. Για τη ζύμη
  2. 3/4 από ένα πακέτο φαρίνα
  3. 3/4 από ένα γιαούρτι πλήρες
  4. 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
  5. 1 κουταλάκι μπέικιν
  6. λίγο αλάτι
  7. Γέμιση
  8. 5 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  9. 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
  10. ζάχαρη περίπου 4-5 κουταλιές η όσο γλυκιά τη θέλουμε τη γέμιση
  11. 1 κουταλιά λικέρ ρόδι
  12. Σιρόπι ροδιού
  13. 1 κούπα χυμό ροδιού
  14. 1 κούπα ζάχαρη
  15. 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
  16. βούτυρο για το άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το σιρόπι από πριν βράζοντας το χυμό με τη ζάχαρη ώσπου να δέσει σε μέτρια φωτιά στο 7 της εστίας και προς το τέλος βάζουμε το λεμόνι. Το βάζουμε σε βάζο.

  2. 2

    Ξεκινάμε με τη ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.

  3. 3

    Την αφήνουμε για λίγο σκεπασμένη και βάζουμε ένα τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά να ζεσταθεί και αμέσως ρίχνουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε να μαλακώσουν λίγο και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σε λίγο την κανέλα και το λικέρ ροδιού ή πορτοκάλι αν δεν έχουμε και αφού έχουν μαλακώσει αρκετά τα σβήνουμε.

  4. 4

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο αρκετά λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες. Βουτυρώνουμε μ'ένα πινέλο και βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση. Τυλίγουμε σε τρίγωνα και τα βάζουμε σ'ένα βουτυρωμένο ταψί με τη σειρά. Τα βουτυρώνουμε κι από πάνω και στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

  5. 5

    Τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο τα σερβίρουμε ρίχνοντας αρωματικό σιρόπι ροδιού και κανέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

κατινα64
κατινα64 @cook_8493736
στις
,Ελλαδα
Ασχολούμαι με τη μαγειρική 30 χρόνια.Επαγγελματικά ασχολούμαι 10 χρόνια αναλαμβάνοντας οικογενειακά γεύματα .Λατρεύω να μαγειρεύω τα πάντα να μαθαίνω καινούρια πράγματα νέες συνταγές - τεχνικές και φυσικά να τις δοκιμάζουν και άλλοι εκτός από τα 4 παιδιά μου και τον άντρα μου γιαυτό και μπήκα και εγώ στη μεγάλη ομάδα που λέγεταισυνταγές της παρέας.Ελπίζω κάποια μέρα και εύχομαι να είναι σύντομα να μαγειρεύω σε επαγγελματικό χώρο.
Δες περισσότερα