Μωσαϊκό κατσαρόλας
Εύκολο γλυκό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται εξίσου νόστιμο και με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού.
Υλικά
-
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
-
1 κουπ. ζάχαρη
-
3-4 κ.σ κακάο
-
200 γρ. βούτυρο
-
1 πακέτο κόρν φλάουρ
-
2-3 πακέτα πτι μπερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αραιώνουμε το γάλα εβαπορέ με νερό κρατάμε ένα ποτήρι με γάλα στην άκρη και το υπόλοιπο το ριχνουμέ μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
-
2
Μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη, τις κουβερτουρες, το κακάο και το βούτυρο μεχρι να λιώσουν και να αρχίζει να βράζει το γάλα.
-
3
Στο ένα ποτήρι γάλα που κρατήσαμε στην άκρη διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
-
4
Μολις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε μέσα το ποτήρι με το γάλα που διαλύσαμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
-
5
Όταν δέσει η κρέμα κατεβάζουμε απ'την μάτι και σπάμε μέσα τα πτι μπερ στα τεσσερα.
-
6
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα ταψί ή σε ένα τάπερ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει,το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.Το αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν το κόψουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)