κύρια φωτογραφία συνταγής Μωσαϊκό κατσαρόλας
Gwgoulito
Gwgoulito @cook_8517685
εδεσσα,

Εύκολο γλυκό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.

Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται εξίσου νόστιμο και με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί
  1. 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  2. 1 κουπ. ζάχαρη
  3. 3-4 κ.σ κακάο
  4. 200 γρ. βούτυρο
  5. 1 πακέτο κόρν φλάουρ
  6. 2-3 πακέτα πτι μπερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αραιώνουμε το γάλα εβαπορέ με νερό κρατάμε ένα ποτήρι με γάλα στην άκρη και το υπόλοιπο το ριχνουμέ μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

  2. 2

    Μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη, τις κουβερτουρες, το κακάο και το βούτυρο μεχρι να λιώσουν και να αρχίζει να βράζει το γάλα.

  3. 3

    Στο ένα ποτήρι γάλα που κρατήσαμε στην άκρη διαλύουμε το κόρν φλάουρ.

  4. 4

    Μολις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε μέσα το ποτήρι με το γάλα που διαλύσαμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

  5. 5

    Όταν δέσει η κρέμα κατεβάζουμε απ'την μάτι και σπάμε μέσα τα πτι μπερ στα τεσσερα.

  6. 6

    Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ένα ταψί ή σε ένα τάπερ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει,το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.Το αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο πριν το κόψουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Wendy
Wendy @wendy_9
To εβαπορέ με πόσο νερό το αραιώνουμε; Η συνταγή φαίνεται ενδιαφέρουσα.

Από

Gwgoulito
Gwgoulito @cook_8517685
στις
εδεσσα,