Το μπισκοτογλυκό της απόλαυσης
Είναι πραγματικά μια πολύ νόστιμη συνταγή και ό,τι πρέπει για μετά απο ένα νόστιμο γεύμα! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ρίξτε τη σαντιγύ πάνω από το μίγμα εφόσον έχει κρυώσει καλά το μίγμα σοκολάτας και μπισκότου, γιατί αν δεν κρυώσει καλά, η σαντιγύ σας θα νερουλιάσει. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1.5 πακέτο πτι μπερ
-
1.5 κουβερτούρα
-
125 γρ. μαργαρίνη (χάρτινο)
-
4 κ.σ. κόρν φλάουρ
-
1 βανίλια
-
2 φάκελα σαντιγύ σε σκόνη
-
6 κ.σ. ζάχαρη
-
λίγο κονιάκ
-
σοκολάτα λάκτα ή τρούφα για το στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ αραιωμένο με ένα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, συν το κόρν φλάουρ, συν την βανίλια, συν το κονίακ.
-
2
Ανακατέυουμε να πάνε παντού τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα να πάρει βράση ανακατέυοντας συνεχώς.
-
3
Μολις πήξει ελαφρώς, προσθέτουμε την κουβερτούρα (την οποία εχουμε λιώσει σε μπέν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη) και την ανακατέυουμε.
-
4
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο το μάτι και ρίχνουμε τα μπισκοτα τα οποία εχουμε σπάσει με το χέρι μας σε χοντρά κομμάτια και ανακατέυουμε πάλι το μίγμα.
-
5
Στρώνουμε στο πυρέξ το μίγμα και μολις κρυώσει προσθέτουμε τη σαντιγύ (που θα ετοιμάσουμε οπως αναγράφει πάνω το κουτί).
-
6
Τέλος γαρνίρουμε απο πάνω με την τριμμένη σοκολάτα λάκτα ή την τρούφα.και το βάζετε στο ψυγείο.
Σχόλια (70)