Το μπισκοτογλυκό της Ελένης

49 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
elenixania
elenixania @Eleni
Χανιά

Γλυκό ψυγείου με σάλτσα σοκολάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα τα βάζετε και τα βγάζετε αμέσως από το γάλα για να μην λασπώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
1 μεγάλο πυρέξ
  1. 3 πακέτα τετράγωνα μπισκότα πτι μπερ
  2. 1 και 1/2 πακέτο μαργαρίνη
  3. 300 γρ ζάχαρη
  4. 110 γρ κακάο
  5. 1 βανίλια
  6. 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  7. γάλα εβαπορέ για τα μπισκότα
  8. τρούφα για το στόλισμα του γλυκού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε μια σάλτσα σοκολάτας ως εξής

  2. 2

    Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα, πάνω σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

  4. 4

    Κτυπάμε τα αυγά σ'ένα πιάτο και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.

  5. 5

    Ανακατεύουμε γοργά με σύρμα για να μην ψηθούν τα αυγά.

  6. 6

    Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια,ανακατεύουμε και η κρέμα είναι έτοιμη.

  7. 7

    Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα,μουσκεύουμε μπισκότα και φτιάχνουμε μία στρώση στο πυρέξ.

  8. 8

    Αλείφουμε με σάλτσα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε με άλλες δύο στρώσεις μπισκότα-σάλτσα σοκολάτας.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elenixania
στις
Χανιά