Το μπισκοτογλυκό της Ελένης
Γλυκό ψυγείου με σάλτσα σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκότα τα βάζετε και τα βγάζετε αμέσως από το γάλα για να μην λασπώσουν.
Υλικά
-
3 πακέτα τετράγωνα μπισκότα πτι μπερ
-
1 και 1/2 πακέτο μαργαρίνη
-
300 γρ ζάχαρη
-
110 γρ κακάο
-
5 αυγά
-
1 βανίλια
-
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
-
γάλα εβαπορέ για τα μπισκότα
-
τρούφα για το στόλισμα του γλυκού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα σοκολάτας ως εξής
-
2
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα, πάνω σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
-
4
Κτυπάμε τα αυγά σ'ένα πιάτο και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
-
5
Ανακατεύουμε γοργά με σύρμα για να μην ψηθούν τα αυγά.
-
6
Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια,ανακατεύουμε και η κρέμα είναι έτοιμη.
-
7
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα,μουσκεύουμε μπισκότα και φτιάχνουμε μία στρώση στο πυρέξ.
-
8
Αλείφουμε με σάλτσα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε με άλλες δύο στρώσεις μπισκότα-σάλτσα σοκολάτας.
-
9
Πασπαλίζουμε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια