Το ομορφότερο ψωμί ever
Ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή, συνταγή δική μου, χιλιοδοκιμασμένη και πεντανόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε εναλλαγές στο αλεύρι, δηλαδή αντί για ολικής να βάλετε καλαμποκιού ή κριθαριού αλλά πάντα σε μικρή ποσότητα γιατί το ψωμί θα γίνει βαρύ, δεν θα φουσκώσει όσο πρέπει και θα είναι σκληρό. Επίσης αντί για τον κολοκυθόσπορο και τον ηλιόσπορο μπορείτε να βάλετε λιναρόσπορο, σουσάμι και μαυροσούσαμο, 2-3 κουτ. σούπας αναμεμειγμένα. Είναι πάρα πολύ ωραίο επίσης και με κουρκουμά (1/2 κουτ. γλυκού).
Υλικά
-
470 ml νερό
-
1 1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
250 γρ. αλεύρι ολικής ψιλοκομμένο
-
500 γρ. αλεύρι σκληρό σταρένιο (κίτρινο)
-
2 κουτ. σούπας γάλα σκόνη (Regilait)
-
3 κουτ. γλυκού αλάτι
-
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο
-
2 κουτ. σούπας ηλιόσπορο (καθαρισμένο)
-
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που έχω προαναφέρει.
-
2
Η ποσότητα αυτή βγάζει 1 1/2 κιλό ψωμί και είναι για τον αρτοπαρασκευαστή της KENWOOD και για το πρόγραμμα 3 που διαρκεί 3 ώρες και 25 λεπτά για ψωμί ολικής.
-
3
Εύχομαι καλή επιτυχία!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Για μισό κιλό ψωμί ποιά η δοσολογία;