Το ωραιότερο γερμανικό κέικ σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.7488
       
 
207 ψήφοι
dmsk, 29.01.09

Περιγραφή

Κάνω αυτή τη συνταγή εδώ και τέσσερα χρόνια. Από τότε που τη δοκιμάσαμε σπάνια φτιάχνω άλλο κέικ στο σπίτι. Είναι το ωραιότερο κέικ σοκολάτας που έχω φάει ποτέ. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Το ωραιότερο γερμανικό κέικ σοκολάτας
photo: ΚΑΡΜΕΝ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι (κόκκινη συσκευασία - που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1 1/4 κουταλάκι κοφτό σόδα σκόνη
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προσοχή ΟΧΙ μπαλσάμικο)
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
  • άχνη ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Σοκολάτα , Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: 1 φόρμα κέικ
Κόστος:
(12 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(12 ψήφοι)
Προετοιμασία: 14' (9 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 42' (9 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Βήμα 2
2) Στο φλυτζάνι με το γάλα προσθέτω την κουταλιά της σούπας ξύδι, ανακατεύω γρήγορα και το ρίχνω στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
3) Βάζω το γλυκό μας σε φόρμα κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Βήμα 4
4) Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40 με 50 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Βήμα 5
5) Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη με ένα σουρωτήρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κεκάκι αυτό το έχω φτιάξει μόνο μια φορά με καλαμποκέλαιο. Όλες τις υπόλοιπες φορές με ελαιόλαδο (είμαι οπαδός του ελαιόλαδου). Γίνεται καταπληκτικό και δε μυρίζει καθόλου λαδίλα.

Η συνταγή που σας έδωσα είναι για μία φόρμα, εγω κάνω τη διπλή δόση, διπλασιάζω δηλαδή τα υλικά και για να μην κουράζεστε να μετράτε στη διπλή δόση θέλει 1 σακουλάκι αλεύρι και 1 σακουλάκι κακάο. Αν στην οικογένεια υπάρχει πρόβλημα χοληστερίνης μπορείτε να βάλετε αντί 2 αυγά, 3 με 4 ασπράδια.

 

Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    269 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 8-2-09  
    ωραιο ακουγεται θα το δοκιμασω! Μάρεσει που δεν εχει πολλα αυγα και δεν εχει και βουτυρο.Θα ειναι ποιο ελαφρυ απο τα αλλα κεικ.
    #
    Σχόλιο από giannak, 10-2-09  
    Εξαιρετικό! Το πρώτο γλυκό που φτιάχνω με ελαιόλαδο και δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα. Αντί για άσπρη ζάχαρη έβαλα την καφέ και δεν βγήκε πολύ γλυκό αλλά μας άρεσε. Απο πάνω μαζί με την άχνη έβαλα και λίγη κανέλλα του πήγε θαύμα. Μπράβο για την υγιείνη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 11-2-09  
    Σ'ευχαριστώ giannak, θα δοκιμάσω άμεσα την παραλλαγή που προτείνεις.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 13-2-09  
    Μόλς χθες το έφτιαξα και ήταν πολύ καλό... Το συνιστώ σε όσους αρέσουν τα λίγο "άγλυκα" κέικ ! προσωπικά θα το ήθελα με λίγη περισσότερη ζάχαρη... Μπράβο πάντως πολύ καλο!
    #
    Σχόλιο από dmsk, 14-2-09  
    Gogo24 σε ευχαριστώ για το σχόλιο και τη βαθμολογία σου. Να σε ρωτήσω, έβαλες μπόλικη ζάχαρη άχνη πάνω από το κεκάκι; Αν ναι ok. Αν όχι δοκίμασε να το φας και με αρκετούτσικη άχνη.

    #
    Σχόλιο από Gogo24, 18-2-09  
    Ναι έβαλα αρκετή άχνη από πάνω.. το κεικ είναι πάρα πολύ ωραίο, επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ.. απλά το θέμα του "γλυκού" είναι καθαρά προσωπικό γούστο!! :))
    #
    Σχόλιο από dmsk, 19-2-09  
    Σιγά καλέ μου μην παρεξηγηθώ για το κέικ, για όνομα του Θεού !!! Ασφαλώς και το "γλυκό" είναι θέμα γούστου. Πάντως απ' ότι έχω διαβάσει και εγώ στο site μας από κοπέλες που έχουν δώσει συνταγές και έχουν ζήσει στη Γερμανία, τα γερμανικά γλυκά είναι σχετικά "άγλυκα".
    #
    Σχόλιο από Merentini, 22-2-09  
    Παρα παρα πολύ καλό !!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Merentini, 23-2-09  
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-2-09  
    Απ τα ωραιότερα σοκολατένια κέικ που έχω φάει!!!! Αρκετά υγρό που όσο μένει γίνεται και πιο υγρό. Υπέροχη συνταγή ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 27-2-09  
    Δεν το συζητω,πεντε πιρουνακια.Απο τα ποιο ωραια σοκολατενια κεικ που εχω φαει!!! Και το απιστευτο ειναι οτι δεν εχει βουτυρο και πολλα αυγα!!! Ειναι πολυ υγιεινο!!!! Εγω εβαλα 1 1/2 φλυτζ.ζαχαρη,βγηκε γλυκο,την αλλη φορα θα δοκιμασω με καστανη ζαχαρη.Συγχαρητηρια,μπραβο σου!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 27-2-09  
    Επισης να πω οτι ειναι παναλαφρο σαν πουπουλο,απαλο σαν βελουδο!!!!! :-))
    #
    Σχόλιο από dmsk, 3-3-09  
    Merentini, elenikolas, ΚΑΡΜΕΝ ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από teri, 3-3-09  
    Φαινεται γευστικό και διαίτης αλλά δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του ξυδιού, βοηθάει στο να γίνει ελαφρύτερο?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 3-3-09  
    Προφανώς βοηθάει στο φούσκωμα σε συνδιασμό με τη σόδα. Η σόδα για να δράσει θέλει κάτι όξινο. Πάντως το αποτέλεσμα είναι ένα σούπερ αφράτο φουσκωτό κέικ.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 3-3-09  
    Ναι συμφωνώ με την elenikolas και εγώ για αυτό νομίζω ότι μπαίνει το ξύδι, βοηθάω όμως και για να αφρατεύσει το κέικ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυνόγαλο (από το s.m.)αντί γάλα και ξύδι. Το έχω δοκιμάσει και είναι εξίσου καλό.
    #
    Σχόλιο από Billie, 10-3-09  
    Το έφτιαξα με κάποιους προβληματισμούς γιατί ήθελα να βάλω ένα ολόκληρο πακέτο αλεύρι και δεν ήξερα τι να κάνω με τα υπόλοιπα υλικά.Διπλασίασα όλα τα υλικά(έβαλα λίγο λιγότερη ζάχαρη)εκτός από το κακάο.Παρ'όλα αυτά βγήκε πολύ σκούρο στο χρώμα.Έγινε πολύ αφράτο και πραγματικά το λάδι δε μύριζε καθόλου(ελαιόλαδο).Το συνιστώ σε όλες!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 12-3-09  
    Εχω φτιαξει ενα παρομοιο και σιγουρα θα ναι καταπληκτικο εχω μια απορια και θα θελα τη βοηθεια σας:Αν αντι για ζαχαρη βαλω φρουκτοζη θα υπαρξει προβλημα; Και να το βαλω σε ταψακι αντι σε φορμα κεικ λετε να μην βγει καλο;Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
    #
    Σχόλιο από dmsk, 13-3-09  
    Ναι Billie διπλασιάζεις τα υλικά, απλά εγώ για να μην μετράτε είπα ότι πρέπει να βάλετε στη διπλή δόση 1 συσκευασία 500 γρ. αλεύρι και 1 συσκευασία κακάο, σε όλα τα άλλα υλικά μετράς 2 φορές την αρχική δοσολογία.Ναι το χρώμα του βγαίνει αρκετά σκούρο. Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια Billie μου. Λίζα μου σου έχω απαντήσει ήδη με πμ γιατί δεν είδα το σχολιό σου. Σου απαντώ και εδώ για να το δουν και οι υπόλοιποι. Ναι μπαίνει άνετα σε ταψί και γίνεται και πολύ ωραίο. Να βάλεις σε 26 cm ταψί τη διπλή δόση (1 πακέτο αλεύρι). Όσον αφορά τη φρουκτόζη μάλλον μπορεί να γίνει αν και δεν το έχω δοκιμάσει με μικρότερη ποσότητα φρουκτόζης γιατί η φρουκτόζη είναι πιο γλυκειά από τη ζάχαρη. Σε ευχαριστώ και εσένα Λίζα μου για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-3-09  
    Dmsk,μου,επειδή στο σύζυγο δεν αρέσουν τα σοκολατένια κέικ,αν το κάνω μισό βανίλια μισό κακάο λες να γίνει εξίσου καλό;Επίσης,αν δεν βάλω το κακάο που αναφέρεις πρέπει να αντικαταστήσω την ποσότητα αυτή με αλεύρι;
    Τα πηρουνάκια είναι για το ότι περιέχει λίγα αυγά η συνταγή σου.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

    233 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 8-2-09  
    ωραιο ακουγεται θα το δοκιμασω! Μάρεσει που δεν εχει πολλα αυγα και δεν εχει και βουτυρο.Θα ειναι ποιο ελαφρυ απο τα αλλα κεικ.
    #
    Σχόλιο από giannak, 10-2-09  
    Εξαιρετικό! Το πρώτο γλυκό που φτιάχνω με ελαιόλαδο και δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα. Αντί για άσπρη ζάχαρη έβαλα την καφέ και δεν βγήκε πολύ γλυκό αλλά μας άρεσε. Απο πάνω μαζί με την άχνη έβαλα και λίγη κανέλλα του πήγε θαύμα. Μπράβο για την υγιείνη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 11-2-09  
    Σ'ευχαριστώ giannak, θα δοκιμάσω άμεσα την παραλλαγή που προτείνεις.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 13-2-09  
    Μόλς χθες το έφτιαξα και ήταν πολύ καλό... Το συνιστώ σε όσους αρέσουν τα λίγο "άγλυκα" κέικ ! προσωπικά θα το ήθελα με λίγη περισσότερη ζάχαρη... Μπράβο πάντως πολύ καλο!
    #
    Σχόλιο από dmsk, 14-2-09  
    Gogo24 σε ευχαριστώ για το σχόλιο και τη βαθμολογία σου. Να σε ρωτήσω, έβαλες μπόλικη ζάχαρη άχνη πάνω από το κεκάκι; Αν ναι ok. Αν όχι δοκίμασε να το φας και με αρκετούτσικη άχνη.

    #
    Σχόλιο από Gogo24, 18-2-09  
    Ναι έβαλα αρκετή άχνη από πάνω.. το κεικ είναι πάρα πολύ ωραίο, επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ.. απλά το θέμα του "γλυκού" είναι καθαρά προσωπικό γούστο!! :))
    #
    Σχόλιο από dmsk, 19-2-09  
    Σιγά καλέ μου μην παρεξηγηθώ για το κέικ, για όνομα του Θεού !!! Ασφαλώς και το "γλυκό" είναι θέμα γούστου. Πάντως απ' ότι έχω διαβάσει και εγώ στο site μας από κοπέλες που έχουν δώσει συνταγές και έχουν ζήσει στη Γερμανία, τα γερμανικά γλυκά είναι σχετικά "άγλυκα".
    #
    Σχόλιο από Merentini, 22-2-09  
    Παρα παρα πολύ καλό !!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Merentini, 23-2-09  
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-2-09  
    Απ τα ωραιότερα σοκολατένια κέικ που έχω φάει!!!! Αρκετά υγρό που όσο μένει γίνεται και πιο υγρό. Υπέροχη συνταγή ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 27-2-09  
    Δεν το συζητω,πεντε πιρουνακια.Απο τα ποιο ωραια σοκολατενια κεικ που εχω φαει!!! Και το απιστευτο ειναι οτι δεν εχει βουτυρο και πολλα αυγα!!! Ειναι πολυ υγιεινο!!!! Εγω εβαλα 1 1/2 φλυτζ.ζαχαρη,βγηκε γλυκο,την αλλη φορα θα δοκιμασω με καστανη ζαχαρη.Συγχαρητηρια,μπραβο σου!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 27-2-09  
    Επισης να πω οτι ειναι παναλαφρο σαν πουπουλο,απαλο σαν βελουδο!!!!! :-))
    #
    Σχόλιο από dmsk, 3-3-09  
    Merentini, elenikolas, ΚΑΡΜΕΝ ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Billie, 10-3-09  
    Το έφτιαξα με κάποιους προβληματισμούς γιατί ήθελα να βάλω ένα ολόκληρο πακέτο αλεύρι και δεν ήξερα τι να κάνω με τα υπόλοιπα υλικά.Διπλασίασα όλα τα υλικά(έβαλα λίγο λιγότερη ζάχαρη)εκτός από το κακάο.Παρ'όλα αυτά βγήκε πολύ σκούρο στο χρώμα.Έγινε πολύ αφράτο και πραγματικά το λάδι δε μύριζε καθόλου(ελαιόλαδο).Το συνιστώ σε όλες!!!!!
    #
    Σχόλιο από dmsk, 13-3-09  
    Ναι Billie διπλασιάζεις τα υλικά, απλά εγώ για να μην μετράτε είπα ότι πρέπει να βάλετε στη διπλή δόση 1 συσκευασία 500 γρ. αλεύρι και 1 συσκευασία κακάο, σε όλα τα άλλα υλικά μετράς 2 φορές την αρχική δοσολογία.Ναι το χρώμα του βγαίνει αρκετά σκούρο. Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια Billie μου. Λίζα μου σου έχω απαντήσει ήδη με πμ γιατί δεν είδα το σχολιό σου. Σου απαντώ και εδώ για να το δουν και οι υπόλοιποι. Ναι μπαίνει άνετα σε ταψί και γίνεται και πολύ ωραίο. Να βάλεις σε 26 cm ταψί τη διπλή δόση (1 πακέτο αλεύρι). Όσον αφορά τη φρουκτόζη μάλλον μπορεί να γίνει αν και δεν το έχω δοκιμάσει με μικρότερη ποσότητα φρουκτόζης γιατί η φρουκτόζη είναι πιο γλυκειά από τη ζάχαρη. Σε ευχαριστώ και εσένα Λίζα μου για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από LETA, 13-3-09  
    Πολύ καλό το φτιάχνω για τα παιδία στο σχολειό
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 13-3-09  
    Το δοκίμασα και γω το κέικ. Λίγο άγλυκο μου βγήκε και πολύ σοκολατέ. Κατα τα άλλα ωραίο ήταν.Είναι για όσους αρέσουν τα πολύ σοκολατένια κέικ.Την επόμενη φορά θα βάλω πιο πολύ ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Elar, 15-3-09  
    Και μόνο για την ευκολία και την απλότητα των υλικών!Το μόνο δεν έχω πάντοτε σπίτι είναι το φαριναπ, αλλά ακόμη και τότε τα μπαλώνει κανείς!Αλλά και από γεύση και "αφρατότητα" πολύ καλό!Συγχαρήτήρια
    #
    Σχόλιο από dmsk, 16-3-09  
    LETA, ΦΒούλα, Elar, σας ευχαριστώ !
    #
    Σχόλιο από Niaourita, 20-3-09  
    ΤΕΛΕΙΑ η συνταγη σου.Πήρε το κοριτσάκι μου στο σχολειο και οσα παιδάκια έφαγαν ενθουσιάστηκαν.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από teri, 3-3-09  
    Φαινεται γευστικό και διαίτης αλλά δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του ξυδιού, βοηθάει στο να γίνει ελαφρύτερο?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 3-3-09  
    Προφανώς βοηθάει στο φούσκωμα σε συνδιασμό με τη σόδα. Η σόδα για να δράσει θέλει κάτι όξινο. Πάντως το αποτέλεσμα είναι ένα σούπερ αφράτο φουσκωτό κέικ.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 3-3-09  
    Ναι συμφωνώ με την elenikolas και εγώ για αυτό νομίζω ότι μπαίνει το ξύδι, βοηθάω όμως και για να αφρατεύσει το κέικ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυνόγαλο (από το s.m.)αντί γάλα και ξύδι. Το έχω δοκιμάσει και είναι εξίσου καλό.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 12-3-09  
    Εχω φτιαξει ενα παρομοιο και σιγουρα θα ναι καταπληκτικο εχω μια απορια και θα θελα τη βοηθεια σας:Αν αντι για ζαχαρη βαλω φρουκτοζη θα υπαρξει προβλημα; Και να το βαλω σε ταψακι αντι σε φορμα κεικ λετε να μην βγει καλο;Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-3-09  
    Dmsk,μου,επειδή στο σύζυγο δεν αρέσουν τα σοκολατένια κέικ,αν το κάνω μισό βανίλια μισό κακάο λες να γίνει εξίσου καλό;Επίσης,αν δεν βάλω το κακάο που αναφέρεις πρέπει να αντικαταστήσω την ποσότητα αυτή με αλεύρι;
    Τα πηρουνάκια είναι για το ότι περιέχει λίγα αυγά η συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 13-3-09  
    Dimikl μην φτιάξεις τη συγκεκριμένη συνταγή χωρίς κακάο. Το είχα κάνει μια φορά και βγήκε παράξενη η γεύση του. Μπορείς όμως να φτιάξεις το μισό αλεύρι με αυτή τη συνταγή και το άλλο μισό με την κλασική συνταγή κέικ που έχει πάνω στη φαρίνα.Θα έχεις έτσι μία φορμούλα για σας και μία για τον αντρούλη σου.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-3-09  
    Αγαπητη dmsk σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Αυριο θα το φτιαξω και θα επανελθω με σχολια. Την φρουκτοζη την θελω για διαβητικο ατομο στην οικογενεια.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 13-3-09  
    Σ'ευχαριστώ dmsk.Τότε δε θα πειραματιστώ.Θα φτιάξω τη συνταγή όπως ακριβώς μας την έδωσες.Την πρόσθεσα στις αγαπημένες.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 13-3-09  
    Ο.Κ. Λίζα, Ο.Κ. dimilk. Φιλιά
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-7-09  
    Αν αντί για κακάο βάλουμε την αντίστοιχη ποσότητα αλεύρι και ίσως για άρωμα ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι ή βανίλια θα υπάρχει πρόβλημα; Γιατί η μαμά μου έχει ένα θέμα με το κακάο...
    #
    Σχόλιο από dmsk, 27-7-09  
    Ρηνιώ το έχω φτιάξει το κεκάκι λευκό με αυτόν τον τρόπο και δεν έλεγε και πολλά, σου προτείνω να φτιάξεις την υπάρχουσα συνταγή. Τώρα αν δεν θες το κακάο είμαι σίγουρη ότι στο site μας θα βρεις πληθώρα συνταγών με λεμόνι ή πορτοκάλι. ΦΙΛΙΑ
    #
    Σχόλιο από mpalou, 22-2-10  
    Έχω το εξης προβλημα ότι το κέικ δεν ξεκολάει με τίποτα απ'τη φόρμα. Την πρώτη φορά που το έκανα είπα ότι έτυχε αλλά και τώρα πάλι τα ίδια. Βουτυρώνω και αλευρώνω τις φόρμες, δεν μου έχει ξανατυχει σε άλλο κέικ να έχει κολλήσει έτσι... γιατί;
    #
    Σχόλιο από dmsk, 23-2-10  
    Τι να σου πω, δεν γνωρίζω που μπορεί να οφείλεται. Μήπως δεν το ψήνεις αρκετά; Μήπως δεν βουτυρώνεις σωστά τη φόρμα; Δεν μου έχει συμβεί με κανένα κέικ ούτε με αυτό. Να φανταστείς τις απόκριες το έφτιαξα για το πάρτι του σχολείου της κόρης μου, διπλή δόση σε μεγάλο στριγγυλό αλουμινένιο ταψί (όχι αντικολλητικό) και πάλι βγήκε μια χαρά, δεν κόλλησε στο ελάχιστο.
    #
    Σχόλιο από zefel, 11-3-10  
    Δεν έκανα το κέικ ακόμη, αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι. Σε αυτή τη συνταγή, και γενικά αντί για κακάο, μπορώ να χρησιμοποιήσω σκόνη ρόφημα σοκολάτας; (ίσως είναι χαζή η ερώτηση, αλλά από ζαχαροπλαστική είμαι άσχετη)
    #
    Σχόλιο από dmsk, 12-3-10  
    Δεν το έχω φτιάξει με σκόνη ρόφημα σοκολάτας, αλλά υποθέτω ότι θα βγει με πιο ήπια γεύση σοκολάτας και πιο γλυκό γιατί το κακάο σε σχέση με τη σοκολάτα σκόνη έχει δυνατή γεύση και ελαφριά πικράδα. Αν το φτιάξεις πες μας το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-3-10  
    Η σκόνη ρόφημα σοκολάτας έχει από μόνη της ζάχαρη μέσα, οπότε κάθε κουταλιά από το ρόφημα περιέχει σαφώς λιγότερο κακάο απο μια αντίστοιχη κουταλιά κακάο. Οπότε θα είναι λιγότερο σοκολατένιο και πολύ πιο γλυκό.
    Εάν βάλεις σκόνη ρόφημα θα πρέπει να κάνεις μετατροπές στη συνταγή σου για να έχεις μια γεύση που θα πλησιάζει σε αυτή του κέικ.
    #
    Σχόλιο από zefel, 16-10-10  
    Το κεικ ειναι εκπληκτικό. Σου ξαναδίνω 5 πιρουνάκια από τους συναδέλφους μου, που παρακαλάνε να τους το φτιάχνω. Μια ερώτηση γενικά: υπάρχει κάποια συνταγή για σκληρό γλάσο σοκολάτας; Θα του πήγαινε πολύ. Στο site βρήκα μόνο συνταγές για ρευστά γλάσα
    #
    Σχόλιο από dmsk, 14-4-11  
    Αν ακολούθησες κατά γράμμα τις οδηγίες και δεν σου φούσκωσε το κέικ πραγματικά δεν μπορώ να σου πω τη μπορεί να πήγε λάθος. Εγώ όποτε το φτιάχνω φουσκώνει πολύ, όταν βγει από το φούρνο δεν πέφτει στο ελάχιστο και επιπλέον είναι πολύ αφράτο. Μήπως δεν είχες προθερμάνει το φούρνο? Μήπως άνοιξες το φούρνο να τσεκάρεις το κέικ πολύ νωρίς, στην αρχή του ψησίματος και για αυτό δεν φούσκωσε? Μήπως έβαλες την διπλή δόση (δηλαδή 500 γρ. αλεύρι) σε μία μόνο φόρμα κέικ (την κλασσική με τρύπα στη μέση)και έτσι λόγω μεγάλης ποσότητας δεν είχε το περιθώριο το μείγμα να φουσκώσει? Τι να σου πω, ελπίζω να σε βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από dmsk, 15-4-11  
    Maria sou εγώ το κάνω με φαρίνα κόκκινη και βγαίνει πάντα τέλειο. Μήπως την δεύτερη φορά που το έκανες ήταν παγωμένα τα αυγουλάκια σου και κάθησε το μείγμα? Μήπως δεν είχες προθερμάνει σωστά τον φούρνο σου? Μήπως το έψησες σε πιο δυνατό φούρνο και σου ψήθηκε από μέσα αλλά σου λάσπιασε απ' έξω? Όπως και να έχει αφού την πρώτη φορά με το αλεύρι και το μπέικιν σου βγήκε τέλειο όπως λες σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις τα βήματα που έκανες στην πρώτη σου απόπειρα. Σ' ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Afrodita, 20-6-11  
    θελω να κανω αυτο το κέικ για βαση για τουρτα, ειδα και αλλα μελη που το εκαναν. Θελει και λιγο σιροπακι ή γαλα να το βρεξω ή ειναι ζουμερο απο μονο του? Το ειχα κανει στο παρελθον, θυμαμαι ηταν νοστιμο, αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν καταλληλο για παντεσπάνι... Για γεμιση σκεφτομαι σαντιγυ με νουτελα ή κρεμα ζαχαροπλαστικης. Δεν μπορω να βαλω γκανας ή αλλο γλασσο γιατι μου εχουν "παραγγειλει" παρασταση απο ζαχαροπαστα, οποτε μονο λιγη σαντιγυ κατω απο την παρασταση. Εσεις που την κανατε τουρτα, ηταν στεγνη? Βαλατε σιροπι? Ταιριαζει η νουτελομερεντα ή καλυτερα κρεμα ζαχαροπλαστικής?
    Α, τη διπλη δοση σε τι ταψι την βαζεις και ποσο ψηλη σου βγαινει περιπου?
    Ευχαριστω πολυ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-5-09  
    Είναι τόσο ωραίο, που το ξαναέφτιαξα σήμερα και έκανα δικιά μου παραλλαγή.
    Δλδ το έκοψα στη μέση και το έσκαψα ελαφρά με κουταλάκι. Το κενό το γέμισα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έριξα μέσα, φρέσκιες φράουλες! Το κάλυψα από πάνω με το άλλο μισό του κέικ και για επικάλυψη έφτιαξα μια γκανας και το περιέλουσα!
    Το αποτέλεσμα στη φωτο.
    #
    Σχόλιο από papila, 24-2-10  
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΠΟΤΕ!
    ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΕΓΩ ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ 125 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 150 ΓΡ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΓΕΥΣΗ.ΠΟΤΙΖΕΙ Η ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΓΙΝΕΤΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ!!:!!
    #
    Σχόλιο από anjie d, 11-2-11  
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΧΝΗ ΤΡΙΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
    #
    Σχόλιο από synneffaki, 10-11-11  
    To τι θα βγει δεν ξερω. Συνειδητοποιησα πριν λιγο οτι ο μικρος αυριο παει εκδρομη και δεν εχω ετοιμασει τιποτα οποτε δεν τα εκανα ακριβως οπως τα λεει η συνταγη (οτι ειχα). Αντι για σοδα λοιπον εβαλα μπεϊκινγκ, αντι για βανιλια ξυσμα λεμονι, ζαχαρι λιγο παραπανω επειδη κατι ακουστηκε για αγλυκο και αυγα 1 ειχα , 1 εβαλα.

    Τωρα να ψηφισω οταν βγει δεν ξερω μιας και αποτυχια να βγει σιγουρα δεν μου φταιει η συνταγη. Μολις βγει θα σας πω.

    #
    Σχόλιο από sankhah, 18-11-11  
    Η συνταγή είναι καταπληκτική!Πολύ αφράτο και πολύ νόστιμο. Εγώ αντί για άχνη πρόσθεσα μέσα στη ζύμη κομματάκια σοκολάτας...
    #
    Σχόλιο από Evi29, 23-10-12  
    Δεν έχω λόγια!!! Πραγματικά τέλειο και πολύ πολύ μαλακό, λιώνει στο στόμα!!! Εγώ σαν μεζούρα αντί για φλυτζάνι είχα την κούπα (cup) και έβαλα 1,5 κούπα ζάχαρη. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι ήταν αρκετά νερουλό το μίγμα όταν το έβαλα στη φόρμα. Προβληματίστικα μάλιστα όταν στα 45' ήταν πολύ μαλακό αλλά η δοκιμή με το πιρούνι μου απέδειξε ότι ήταν έτοιμο. Επίσης, έβαλα στογγυλή φόρμα σιλικόνης οπότε δε χρειάστηκε να βάλω στη φόρμα κάτι για να μην κολλήσει το κέικ.
    Πολλά πολλά μπράβο!
    #
    Σχόλιο από nataliechio, 13-11-12  
    yperoxo cake......bgenei ligo neroulo to migma kai me fobise ligo......alla....ebala kai merikes stafidoules mesa!!!!!!!bgike poli oreo
    #
    Σχόλιο από penyd, 9-1-13  
    polu oraia syntagh. mono poy anti gia axnh apo pano ebala sokolata glasso.
    #
    Σχόλιο από Δέσποινα Ρ, 30-11-13  
    Τέλειο και πανευκολο,εβαλα και τριματισμενο μπισκότο Μιραντα κι εγινε αφρατο σαν αφρος και τραγανιστο. Διήρκεσε 2ώρες μεχρι να το καταβροχθισουμε
    #
    Σχόλιο από Δέσποινα Ρ, 18-1-14  
    Το εκανα παλι σημερα, χωρις κακαο!
    Εβαλα ψιλοκομμενη κουβερτουρα κ 3-4 σπασμενα μπισκοτα oreo και εγινε καταπληκτικο!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    glyka
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της penyd
    Κέικ~ γλυκές πίτες
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της eleni-g
    Αφράτα & Αχνοπασπαλισμένα
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουμερή Ντομάτα
    Αγαπημένα κέϊκ
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula