Το ωραιότερο γερμανικό κέικ σοκολάτας
Κάνω αυτή τη συνταγή εδώ και τέσσερα χρόνια. Από τότε που τη δοκιμάσαμε σπάνια φτιάχνω άλλο κέικ στο σπίτι. Είναι το ωραιότερο κέικ σοκολάτας που έχω φάει ποτέ. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κεκάκι αυτό το έχω φτιάξει μόνο μια φορά με καλαμποκέλαιο. Όλες τις υπόλοιπες φορές με ελαιόλαδο (είμαι οπαδός του ελαιόλαδου). Γίνεται καταπληκτικό και δε μυρίζει καθόλου λαδίλα.Η συνταγή που σας έδωσα είναι για μία φόρμα, εγω κάνω τη διπλή δόση, διπλασιάζω δηλαδή τα υλικά και για να μην κουράζεστε να μετράτε στη διπλή δόση θέλει 1 σακουλάκι αλεύρι και 1 σακουλάκι κακάο. Αν στην οικογένεια υπάρχει πρόβλημα χοληστερίνης μπορείτε να βάλετε αντί 2 αυγά, 3 με 4 ασπράδια. Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
2
Στο φλυτζάνι με το γάλα προσθέτω την κουταλιά της σούπας ξύδι, ανακατεύω γρήγορα και το ρίχνω στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τις βανίλιες, το αλάτι και τη σόδα. Τέλος προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, κακάο, λάδι) και χτυπάω στο μίξερ να ομογενοποιηθούν.
-
3
Βάζω το γλυκό μας σε φόρμα κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
-
4
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40 με 50 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
-
5
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη με ένα σουρωτήρι.
Σχόλια (266)
Θα το κανω ψηλη τουρτα με κρεμα τυριου!!
Επισης θα το δοκιμασω σε cup cake για τα γενεθλια μας!!!