Το πήλινο της πεθεράς μου
Το φτιάχνει η πεθερά μου σε κάθε γιορτή και τρελλαινόμαστε!
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι (κομμάτι ποντίκι) σε μερίδες
-
1 ψιλλοκομμένο κρεμύδι
-
3 πατάτες κομμένες για τηγάνισμα
-
χυμό απο ένα λεμόνι
-
φέτες γραβιέρα σε
-
λίγη φέτα σε τρίμματα
-
αλάτι πιπέρι
-
λάδι
-
(απαραίτητα ένα στρογγυλό μεγάλο πήλινο ή ένα στρογγυλό πυρέξ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας και αλατοπιπερώνουμε (λίγο γιατί θα προσθέσουμε και τα τυριά στο τέλος, μην σας γίνει πολύ αλμυρό)
-
2
Σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
-
3
Όταν βράσει και κρυώσει λίγο το ανοίγουμε με τα χέρια και το στρώνουμε στο πήλινο.
-
4
Εχουμε τηγανίσει τις πατάτες και τις στρώνουμε πανω απο το κρέας.
-
5
Μετά βάζουμε τη γραβιέρα και τη φέτα.
-
6
Βάζουμε το πήλινο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σχόλια (11)