κύρια φωτογραφία συνταγής Το πήλινο της πεθεράς μου
ΜΑΓΕΙΑ
ΜΑΓΕΙΑ @cook_8453508
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Το φτιάχνει η πεθερά μου σε κάθε γιορτή και τρελλαινόμαστε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 κιλό μοσχάρι (κομμάτι ποντίκι) σε μερίδες
  2. 1 ψιλλοκομμένο κρεμύδι
  3. 3 πατάτες κομμένες για τηγάνισμα
  4. χυμό απο ένα λεμόνι
  5. φέτες γραβιέρα σε
  6. λίγη φέτα σε τρίμματα
  7. αλάτι πιπέρι
  8. λάδι
  9. (απαραίτητα ένα στρογγυλό μεγάλο πήλινο ή ένα στρογγυλό πυρέξ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας και αλατοπιπερώνουμε (λίγο γιατί θα προσθέσουμε και τα τυριά στο τέλος, μην σας γίνει πολύ αλμυρό)

  2. 2

    Σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.

  3. 3

    Όταν βράσει και κρυώσει λίγο το ανοίγουμε με τα χέρια και το στρώνουμε στο πήλινο.

  4. 4

    Εχουμε τηγανίσει τις πατάτες και τις στρώνουμε πανω απο το κρέας.

  5. 5

    Μετά βάζουμε τη γραβιέρα και τη φέτα.

  6. 6

    Βάζουμε το πήλινο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σχόλια (11)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Τι εννοείς \"το ανοίγουμε με τα χέρια και το στρώνουμε στο πήλινο\"?

Από

ΜΑΓΕΙΑ
ΜΑΓΕΙΑ @cook_8453508
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ