Το πιο διαβολικό γεμιστό κέικ

Στελλίτσα Ζαχαρίτσα
Στελλίτσα Ζαχαρίτσα @cook_8492715
Ζωγράφου,

Ένα εύκολο σοκολατένιο γεμιστό κεϊκ με φουντούκι και μ΄ένα γλάσο με σοκολάτα γάλακτος που κλέβει την παράσταση! Αδύνατον ν΄αντισταθείτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κεικ αυτό το φτιάχνω από τα φοιτητικά μου χρόνια. Τότε είχα δει σε ένα περιοδικό την συνταγή για κεϊκ του διαβόλου. Μου άρεσε η ιδέα του γεμιστού κεϊκ αλλά η συγκεκριμένη δεν ήταν του γούστου μου. Μετά από παραλλαγές και ιδέες κι από άλλα κεϊκ, προέκυψε αυτή εδώ που έχει ενθουσιάσει κόσμο στα τόσα χρόνια που την φτιάχνω. Καιρός να την μοιραστώ...Θυμηθείτε πριν ξεκινήσετε να ανάψετε τον φούρνο! Επίσης μην φοβάστε τα λίγα γραμμάρια που δίνω στο αλεύρι του κεϊκ! Βάζετε παραπάνω και μετά ζητάτε τι σιρόπι να ρίξετε γιατί σας φαίνεται στεγνό! (Από εμπειρία φίλων, σας το λέω). Είναι υγρό κεϊκ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ παραπάνω αλεύρι!Οι σοκολάτες σας να είναι ψιλοκομμένες,εγώ χρησιμοποιώ τις σταγόνες με βολεύουν πολύ.Λιώνουν πολύ πιο γρήγορα. Καλή επιτυχία σε όλους....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το κέικ θα χρειαστούμε
  2. βούτυρο κι αλεύρι για άλειμμα
  3. 200 γρ βούτυρο
  4. 200 γρ ζάχαρη
  5. 200 γρ φουντούκια αλεσμένα
  6. 50 γρ αλεύρι
  7. 10 γρ baking powder (1/2 φακελάκι)
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 1 κουταλιά σούπας λικέρ
  10. Για το γλάσο θα χρειαστούμε
  11. 50 γρ βούτυρο
  12. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια μακρόστενη, κατά προτίμηση, φόρμα. (Εγώ βουτυρώνω και μετά την βάζω στην κατάψυξη.Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μου, βγάζω από την κατάψυξη, αλευρώνω και την γεμίζω με το μείγμα.)

  2. 2

    Λιώνω την κουβερτούρα, την οποία έχω κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια, με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασια (αν έχετε μέχρι 3 τότε λιώνω στο 1,5). Ανακατεύω συνεχώς. Μόλις λιώσει αποσύρω από την φωτιά για να κρυώσει!

  3. 3

    Χτυπάω αυγά με ζάχαρη, με αυγοδάρτη.

  4. 4

    Προσθέτω στο μπολ με τ΄ αυγά, τα φουντούκια, το αλεύρι, το baking, το αλάτι και ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη.

  5. 5

    Προσθέτω το μείγμα της κουβερτούρας, που είναι τώρα χλιαρό,λίγο-λίγο στο μπολ με τα παραπάνω υλικά και αμέσως μετα ρίχνω και το λικέρ. (Την κατσαρόλα από την κουβερτούρα μην την πλύνετε.Εκεί μέσα θα λιώσουμε απευθείας και την σοκολάτα γάλακτος).

  6. 6

    Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε μεσαία σχάρα στους 180 C για 50 λεπτά.

  7. 7

    Το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό.

  8. 8

    Φτιάχνω το γλάσο. Λιώνω την σοκολάτα γάλακτος, που έχω κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια, με το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρω από την φωτιά να κρυώσει.

  9. 9

    Χτυπάω για λίγο, για 2-3 λεπτά με το μίξερ την ζάχαρη άχνη με το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι, μια μικρή πρέζα.

  10. 10

    Προσθέτω την λιωμένη σοκολάτα γάλακτος με το βούτυρο, στο μπολ με το τυρί κρέμα και την άχνη και χτυπάω μαζί τα υλικά για 5 λεπτά να αφρατέψουν.Το γλάσο είναι έτοιμο.ΠΡΟΣΟΧΗ!Μην το δοκιμάσετε!Θα πάθετε εξάρτηση και δεν θα μείνει για το γέμισμα!

  11. 11

    Όταν το κεϊκ το έχετε βγάλει από την φόρμα του και είναι πια χλιαρό προς κρύο, ξεκινάτε προσεχτικά να το χωρίσετε στη μέση.Με το αριστερό χέρι το αγκαλιάζετε και με το δεξί πιέζετε στη μέση και κατά μήκος με το μαχαίρι.Καλό θα ήταν να είναι μεγάλο μαχαίρι με δοντάκια. Αν δεν έχετε δεν πειράζει το κεικ είναι αρκετά υγρό και δεν θα προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση!

  12. 12

    Το ανοίγετε κατόπιν στα δύο, πολύ προσεχτικά κι αρχίζετε να το γεμίζετε κατά βούληση. Κρατήστε όμως και για το ντεκορ!

  13. 13

    Κουμπώνουμε το κεϊκ και συνεχίζουμε το γλασάρισμα ολόγυρα!

  14. 14

    Ήρθε η στιγμή....Ν΄ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Στελλίτσα Ζαχαρίτσα
στις
Ζωγράφου,