Το πιο γρήγορο λικέρ με γεύση κανέλας

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
angieangie
angieangie @cook_8488023

Αυτό το λικέρ θα το λατρέψετε, πρώτον για τη γεύση του και δεύτερον για το πόσο γρήγορα φτιάχνεται!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο τρόπος που στραγγίζω εγώ το σιρόπι είναι ο εξής. Παίρνω ένα μικρό κόσκινο και βάζω ένα κομμάτι τούλι. Παίρνω μετά μπόλικο βαμβάκι και το βάζω από πάνω από το τούλι και τελειώνω με ένα κομμάτι τούλι από πάνω. Σαν ένα "σάντουιτς" δηλαδή τούλι-βαμβάκι-τούλι και όλα αυτά μέσα στο κόσκινο. Ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι και όταν τελειώσω παίρνω στα χέρια μου το "σάντουιτς" και το στήβω προσεχτικά. Αν δω ότι δεν εχει φύγει όλη η σκόνη της κανέλας επαναλαμβάνω την διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο έχω ένα ωραίο κρυστάλλινο χρώμα στο λικέρ μου. Η κανονική συνταγή λέει 1 κιλό ζάχαρη αλλά μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα ότι τα 800 γρ. αρκούν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
1,5 λίτρο περίπου
  1. 1 λίτρο νερό
  2. 800 γρ. ζάχαρη
  3. 1 μπουκάλι βότκα
  4. 4 ξυλάκια κανέλας
  5. 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το νερό με τις κανέλες και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός θα τα αφήσετε για 5 λεπτά.

  2. 2

    Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στραγγίζουμε το σιρόπι ώστε να φύγει όλη η σκόνη της κανέλας.

  3. 3

    Τέλος ρίχνουμε τη βότκα και είναι έτοιμο να το πιούμε. Τόσο απλά!

  4. 4

    Το βάζουμε σε καράφες και αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα ένα ξύλο κανέλας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (70)

AdamantiaSkirdi
AdamantiaSkirdi @cook_8525756
Ωραιοοοο ακριβώς 5 λεπτά από την πρώτη φουσκαλιτσα βρασμού και ούτε σιροπιασε ούτε τίποτα τελειοοοο το εκανα με τσιπουρο

Από

angieangie
angieangie @cook_8488023
στις