Το ψωμί μου
Ψωμάκι χειροποίητο, τραγανό, με προσθήκη γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχω να μην κάψει το νερό που διαλύω τη μαγιά γιατί δεν θα φουσκώσει η ζύμη! Συνοδεύεται ζεστό με φυστικοβούτυρο!
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (ή προζύμι χειροποίητο-δες συνταγή μου)
-
1/2 φλυτζ.τσαγιού λάδι
-
1/2 φλυτζ.τσαγιού γάλα
-
1-1/2 κουταλάκι αλάτι
-
νερό χλιαρό όσο πάρει η ζύμη
-
λίγο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω σε λεκάνη το αλεύρι και ανοίγω λακούβα στη μέση.
-
2
Διαλύω τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
-
3
Ρίχνω όλα τα υλικά στο κέντρο του αλευριού (εκτός τους σπόρους).
-
4
Ζυμώνω καλά και ρίχνω μέσα στη ζύμη και από πάνω τους σπόρους.
-
5
Λαδώνω ταψί και βάζω στη μέση του τη ζύμη.
-
6
Αφήνω να φουσκώσει η ζύμη για 40-45 λεπτά περίπου.
-
7
Ψήνω στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις στην κάτω θέση για 1 περίπου ώρα.
Σχόλια (11)