κύρια φωτογραφία συνταγής Το ψωμί του Αθηναίου

Το ψωμί του Αθηναίου

19 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
SILVERHAWK
SILVERHAWK @cook_8528653

Το ψωμί του Αθηναίου είναι μια συνταγή δική μου η οποία δημιούργησα με πολύ σκέψη και ψήνεται σε φόρμα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Φόρμα ψησίματος 500 γραμμαρίων
  2. 70 γραμμάρια λευκό μαλακό αλεύρι
  3. 260 γραμμάρια κίτρινο αλεύρι
  4. 70 γραμμάρια ολικής άλεσης (μαύρο)
  5. 1 φακελάκι μαγιά μπλέ αλατίνη (το καλύτερο για εμένα)
  6. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  8. 245 γραμμάρια νερό (χλιαρό οταν έχει κρύο)
  9. 0.5 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
  10. λίγο βούτυρο για το άλλειμα τής φόρμας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε μέσα σε μια λέκανη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι ζημώνουμε για 5 λεπτά.

  2. 2

    Όταν το ζυμάρι γίνει λείο ή λίγο σφυχτό και ξεκολήσει απο την λεκάνη, είναι έτοιμο.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ελάχιστα να το πάρει η ζύμη.

  4. 4

    Παίρνουμε την φόρμα και την βουτυρώνουμε ελάχιστα σε κάθε σημείο της.

  5. 5

     Βάζουμε την ζύμη μέσα, σκεπάζουμε την φόρμα με μια πετσέτα, την τοποθετούμε στον φούρνο και περιμένουμε να φουσκώσει 45 λεπτά.

  6. 6

    Μετά ψήνουμε στους 220 βαθμούς άνω και κάτω εστία για 35 λέπτα. Καλή επιτυχία

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

SILVERHAWK
SILVERHAWK @cook_8528653
στις