Το ψωμί του Αθηναίου
Το ψωμί του Αθηναίου είναι μια συνταγή δική μου η οποία δημιούργησα με πολύ σκέψη και ψήνεται σε φόρμα
Υλικά
-
Φόρμα ψησίματος 500 γραμμαρίων
-
70 γραμμάρια λευκό μαλακό αλεύρι
-
260 γραμμάρια κίτρινο αλεύρι
-
70 γραμμάρια ολικής άλεσης (μαύρο)
-
1 φακελάκι μαγιά μπλέ αλατίνη (το καλύτερο για εμένα)
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
-
245 γραμμάρια νερό (χλιαρό οταν έχει κρύο)
-
0.5 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
-
λίγο βούτυρο για το άλλειμα τής φόρμας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάμε μέσα σε μια λέκανη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι ζημώνουμε για 5 λεπτά.
-
2
Όταν το ζυμάρι γίνει λείο ή λίγο σφυχτό και ξεκολήσει απο την λεκάνη, είναι έτοιμο.
-
3
Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε ελάχιστα να το πάρει η ζύμη.
-
4
Παίρνουμε την φόρμα και την βουτυρώνουμε ελάχιστα σε κάθε σημείο της.
-
5
Βάζουμε την ζύμη μέσα, σκεπάζουμε την φόρμα με μια πετσέτα, την τοποθετούμε στον φούρνο και περιμένουμε να φουσκώσει 45 λεπτά.
-
6
Μετά ψήνουμε στους 220 βαθμούς άνω και κάτω εστία για 35 λέπτα. Καλή επιτυχία
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια