Το Ρυζάκι του Φτωχού
Ξεχασμένοι από το φόρτο δουλειάς, ανακαλύπτουμε σχεδόν άδειο ψυγείο. Δεν υπάρχει χρόνος για να "πεταχτούμε" στο super. Έχουν μείνει διαθέσιμα3 μικρά κρεμμύδια, λίγες σταφίδες, 1 ντομάτα, ρύζι μπασμάτι, λίγη καρυδόψιχα. Απ' αυτά, επινοήσαμε ένα ρυζάκι θρεπτικότατο, πανεύκολο και πάμφθηνο. Κυριολεκτικά, το ρυζάκι του φτωχού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να συνδυάσει δημιουργικά, όποια άλλα υλικά έχει στη διάθεσή του. Το ρύζι είναι ένα τόσο "βολικό" προϊόν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
-
2
Σπάμε το καρύδι στο γουδί αρκετά ψιλό.
-
3
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο καλά.
-
4
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μαζί με τη ντομάτα και την καρυδόψιχα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μελώσει. Προσοχή, να ΜΗ στεγνώσει!
-
5
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το ρυζάκι (όπως επιθυμεί ο καθένας) ΜΑΖΙ με τις σταφίδες.
-
6
Σουρώνουμε το ρυζάκι και "καίμε" με λίγο ελαιόλαδο.
-
7
Τουμπάρουμε το ρυζάκι στη σάλτσα, ανακατώνουμε καλά-καλά και... Καλή Όρεξη με ψωμάκι φρυγανισμένο, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη (ψευτομπρουσκέττα).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)