κύρια φωτογραφία συνταγής Το Ρυζάκι του Φτωχού
Πολύτροπος
Πολύτροπος @cook_8469860
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Ξεχασμένοι από το φόρτο δουλειάς, ανακαλύπτουμε σχεδόν άδειο ψυγείο. Δεν υπάρχει χρόνος για να "πεταχτούμε" στο super. Έχουν μείνει διαθέσιμα3 μικρά κρεμμύδια, λίγες σταφίδες, 1 ντομάτα, ρύζι μπασμάτι, λίγη καρυδόψιχα. Απ' αυτά, επινοήσαμε ένα ρυζάκι θρεπτικότατο, πανεύκολο και πάμφθηνο. Κυριολεκτικά, το ρυζάκι του φτωχού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να συνδυάσει δημιουργικά, όποια άλλα υλικά έχει στη διάθεσή του. Το ρύζι είναι ένα τόσο "βολικό" προϊόν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα
  1. 2 κούπες μπασμάτι
  2. 1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
  3. 1/2 κούπας σταφίδες
  4. 3 μικρά κρεμμύδια
  5. 1/2 κούπας καρυδόψιχα
  6. Αλάτι
  7. 1/2 κ.γ. κουρκουμά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.

  2. 2

    Σπάμε το καρύδι στο γουδί αρκετά ψιλό.

  3. 3

    Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο καλά.

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μαζί με τη ντομάτα και την καρυδόψιχα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μελώσει. Προσοχή, να ΜΗ στεγνώσει!

  5. 5

    Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το ρυζάκι (όπως επιθυμεί ο καθένας) ΜΑΖΙ με τις σταφίδες.

  6. 6

    Σουρώνουμε το ρυζάκι και "καίμε" με λίγο ελαιόλαδο.

  7. 7

    Τουμπάρουμε το ρυζάκι στη σάλτσα, ανακατώνουμε καλά-καλά και... Καλή Όρεξη με ψωμάκι φρυγανισμένο, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη (ψευτομπρουσκέττα).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

mpempekos
mpempekos @cook_8492518
Kαταπληκτικό. Συνοδεία κατσικίσιας φέτας.

Από

Πολύτροπος
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ
Λατρεία μου η θάλασσα και το βουνό (όσο πιό άγριο τόσο καλύτερα!). Μανία μου η Επιστημονική Φαντασία. Δουλειά μου η Ανάπτυξη της Δημιουργικότητας και η Δημιουργική επίλυση προβλημάτων για την Ανάπτυξη της Προσωπικότητας. Εκλεκτικός πότης (κατά κανόνα με φίλους). Όταν διδάσκω είμαι σαν το ψάρι στο νερό (ευτυχής και πλήρης). Όταν μαγειρεύω αυτοσυγκεντρώνομαι. Αγαπώ τους καλοπροαίρετους και φαντασιακούς ανθρώπους και μισώ θανάσιμα την υποκρισία. Μοναχικός μέχρις ενοχλήσεως (των άλλων!) και ταυτόχρονα κοινωνικός μέχρις εξαντλήσεως (δικής μου!). Δεν προδίδω ποτέ, δεν "αρπάζω" τίποτε κι' όταν επιδιώκω έναν στόχο λειτουργώ σαν ατμομηχανή χωρίς φρένα. Με φοβίζει η ανθρώπινη βλακεία και το να μου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι (όπως ο Αστερίξ!). Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δες περισσότερα