κύρια φωτογραφία συνταγής ΤΟ ρυζόγαλο!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Θρεπτικό για όλη την οικογένεια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό που με ενθουσιάζει σε αυτό το ρυζόγαλο είναι η κρεμώδης υφή του και οι τέλειες αναλογίες των συστατικών του! Δοκιμάστε το! Ευχαριστούμε την Glikoula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
6 άτομα
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 1 ποτήρι νερό
  3. 80 γραμμάρια ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  4. 100 γραμμάρια ζάχαρη
  5. 2-2 1/2 κουταλιές corn flour λιωμένο σε 100 ml γάλα με 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει.

  2. 2

    Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα 2/3 του γάλακτος προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το corn flour

  4. 4

    Ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα, όχι πάρα πολύ.

  5. 5

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπωλάκια με άφθονη μυρωδάτη κανέλα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (47)

zoe
zoe @cook_8449839
Είναι υπερβολή το ρύζι να απορροφήσει τα 2\3 από το γάλα.θα χυλώσει σαν λαπάς.Δούλευα σε γαλακτοπωλείο, παραδοσιακό ρυζόγαλο με πρόβειο γάλα,μόλις έβραζε το ρύζι ρίχναμε το γάλα και όταν έπαιρνε βράση ρίχναμε το μίγμα.Το γάλα φούσκωνειμόλις αρχίσει ο βρασμός του.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις