κύρια φωτογραφία συνταγής Το σαγανάκι το κλασσικό το αποθεωμένο

Το σαγανάκι το κλασσικό το αποθεωμένο

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
mikro mama
mikro mama @cook_8514027
Athens, Greece,Ελλάδα

Το κλασσικό σαγανάκι με τυρί που ποτέ πριν δεν είχα καταφέρει να το πετύχω σε γεύση, υφή και εμφάνιση. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. φέτες τυρί για σαγανάκι (γραβιέρα) σε χοντρές
  2. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. νερό κρύο
  4. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.

  2. 2

    Βάζουμε τις φέτες του τυριού σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε ανακατέψει το εβαπορέ και το νερό. Προσοχή το μίγμα γάλακτος-νερού πρέπει να είναι κρύο (από το ψυγείο).

  3. 3

    Σε ένα άλλο μπολ έχουμε το αλεύρι.

  4. 4

    Περνάμε το τυρί από το γάλα στο αλεύρι και ξανά, συνολικά 2 φορές.

  5. 5

    Ξαναβουτάμε το τυρί στο γάλα και κατευθείαν στο τηγάνι.

  6. 6

    Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και το γυρίζουμε.

  7. 7

    Στραγγίζουμε το τυρί σε χαρτί κουζίνας πριν σερβίρουμε.

  8. 8

    Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

mikro mama
mikro mama @cook_8514027
στις
Athens, Greece,Ελλάδα