Το σαγανάκι το κλασσικό το αποθεωμένο
Το κλασσικό σαγανάκι με τυρί που ποτέ πριν δεν είχα καταφέρει να το πετύχω σε γεύση, υφή και εμφάνιση.
Υλικά
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
γάλα εβαπορέ κρύο
-
νερό κρύο
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
-
2
Βάζουμε τις φέτες του τυριού σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε ανακατέψει το εβαπορέ και το νερό. Προσοχή το μίγμα γάλακτος-νερού πρέπει να είναι κρύο (από το ψυγείο).
-
3
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε το αλεύρι.
-
4
Περνάμε το τυρί από το γάλα στο αλεύρι και ξανά, συνολικά 2 φορές.
-
5
Ξαναβουτάμε το τυρί στο γάλα και κατευθείαν στο τηγάνι.
-
6
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και το γυρίζουμε.
-
7
Στραγγίζουμε το τυρί σε χαρτί κουζίνας πριν σερβίρουμε.
-
8
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια