κύρια φωτογραφία συνταγής Το σοκολατοκέικ μου
iliaxtida
iliaxtida @cooker_iliaxtida
,

Εμείς... το λατρεύουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλη τη διαφορά την κάνει το ποτήρι με το υγρό που προσθέτουμε όταν το βγάλουμε απ το φούρνο! Εμείς είμαστε δύο άτομα και το κεικ σε δύο ημέρες δεν υπάρχει! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  2. 1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
  3. 2 βανίλιες
  4. 7 κουτ.σούπας κακάο καλής ποιότητας
  5. 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
  6. 1 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι απ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε για πολλή ώρα τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, ώστε να ασπρίσει το μίγμα και να έχει λιώσει η ζάχαρη, περίπου δέκα λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε μία μία τις κουταλιές το κάκαο.

  3. 3

    Προσθέτουμε το νερό και τις δύο βανίλιες.

  4. 4

    Τώρα το μίγμα μας είναι σαν νερό.

  5. 5

    Κρατάμε από αυτό ένα ποτήρι του νερού και το βάζουμε στην άκρη.

  6. 6

    Ύστερα, προσθέτουμε τα αυγά και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι.

  7. 7

    Εγω χρησιμοποιώ φόρμα σιλικόνης και δεν την βουτυροαλευρώνω, φαντάζομαι όμως πως οι άλλες φόρμες θέλουν.

  8. 8

    Ψήνουμε στις πανω και κάτω αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  9. 9

    Μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο, κι ενώ ειναι ακόμα πολύ ζεστό, το περιχύνουμε με το ένα ποτήρι υγρό που έχουμε κρατήσει.

  10. 10

    Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

chocomaria
chocomaria @chocomaria
\'Εχω και εγώ την ίδια συνταγή και είναι όντως πολυ καλό!

Από

iliaxtida
iliaxtida @cooker_iliaxtida
στις
,