Το σπίτι του Χάνσελ και της Γκρέτελ

vicky12
vicky12 @cook_8495509
Αθήνα,ελλάδα

Τη συνταγή τη βρήκα στο σαιτ του γαστρονομου!! Είναι πολύ ωραία κι ευχάριστη!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλύτερο να φτιάξετε το σπίτι να περιμένετε 1-2 ώρες να κολλήσει καλα και μετά να τοποθετήσετε τη σκεπη και τα στολίδια.Εγώ δεν είχα κακουλέ ουτε βούτυρο αγελάδος, δε χάλασε καθόλου η γεύση.Το μόνο που χρειάζεται αυτή η συνταγή είναι φαντασία και κέφι!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 σπιτάκι
  1. 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  2. 325 γρ. ζάχαρη καστανή ανοιχτή
  3. 20 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  4. 1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό
  5. 1 πρέζα αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
  6. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το άνοιγμα της ζύμης
  7. 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  8. 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  9. 1/2 κουτ. γλυκού κακουλέ, κοπανισμένο
  10. 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  11. Για το γλάσο
  12. 3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
  13. Για τη διακόσμηση
  14. κουφέτα, Smarties ή Μ&Μ’s, χρωματιστή τρούφα, ζαχαρωτά κ.ά.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν μια μαλακή κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Μόλις ενωθούν τα υλικά και γίνει μια ενιαία ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

  2. 2

    Στο μεταξύ, σχεδιάζουμε πάνω σε χαρτόνι τα πατρόν με τα οποία θα κόψουμε το μπισκότο. Οι διαστάσεις ειναι 1 τετράγωνο (που θα είναι οι πλευρές του)15χ15 1 ορθογώνιο (η σκεπή) 12χ17 κι 1 σχεδιο με τριγωνικο σχήμα (που θα είναι η το μπροστινό και το πίσω μέρος του σπιτιού) με βάση 15 εκ και ύψος 22 εκ Με ένα ψαλίδι κόβουμε τα πατρόν.

  3. 3

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° - 170° C. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι και ανοίγουμε επάνω της τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να γίνει ένα μεγάλο φύλλο πάχους περίπου 3 - 4 χιλ.

  4. 4

    Βάζουμε επάνω του τα πατρόν και κόβουμε γύρω τους με ένα μαχαίρι Προσοχήαπό κάθε πατρόν, κόβουμε δύο κομμάτια ζύμης.

  5. 5

    Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

  6. 6

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  7. 7

    Για το γλάσο, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά με μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια. Χρειάζεται έντονο και δυνατό ανακάτεμα, για να ενωθούν τα υλικά και το γλάσο να μη βγει ούτε πολύ σφιχτό ούτε αραιό.

  8. 8

    Όταν κρυώσουν τα μπισκότα μας βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και συναρμολογούμε το σπιτάκι με πολυ προσόχη,

  9. 9

    Βάζοντας αρκετή ποσότητα γλάσου στις πλευρές και πιέζοντας ελαφρά ώστε να βγει σταθερό.

  10. 10

    Διακοσμούμε με οτι θελουμε κι όπως μας αρέσει

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

vicky12
vicky12 @cook_8495509
στις
Αθήνα,ελλάδα