Το τέλειο εκμέκ κανταϊφι

Bαθμολογία: 4.825
       
 
40 ψήφοι
Πατατούφα, 10.02.09

Περιγραφή

Ελαφρύ, γευστικότατο, ονειρεμένο......
Το τέλειο εκμέκ κανταϊφι
photo: zanice

Συνταγή από:

Πατατούφα

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. κανταϊφι
  • βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο )
Για την κρέμα:
  • 5 ποτήρια γάλα πλήρες
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι
  • 2 βαννίλιες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • λίγα αμύγδαλα ( προεραιτικά )
Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
Για την επικάλυψη:
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. άχνη
  • λίγα φιστίκια Αιγίνης ( προεραιτικά )
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 48' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
  2. Ανοίγουμε το κανταϊφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους
  3. Το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο
  4. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς
  5. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτά) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8-10 λεπτά
  6. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ με το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι
  7. Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντάς το συνέχεια το κάνουμε κρέμα
  8. Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βαννίλιες
  9. Βάζουμε σελοφάν στην επιφάνεια της κρέμας για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει
  10. Την απλώνουμε επάνω από το κανταϊφι
  11. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα
  12. Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για να κρυώσει σαν σύνολο και... απολαμβάνουμε το κόπο μας και τα μπράβο όλων

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τύχει και έχει σφίξει η κρέμα περισσότερο, συμπληρώστε λίγο γάλα.

Προεραιτικά καβουρντίστε χοντροκομμένα και ασπρισμένα αμύγδαλα τα οποία θα βάλετε στη κρέμα που έχετε κάνει.

Επίσης καβουρντίστε χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ή αμύγδαλα ) και σκορπίστε τα επάνω από τη κρέμα γάλακτος. Χαρίζουν εκτός από νοστιμιά και μία πολύ ωραία εμφάνιση

Σχετικές συνταγές

Εκμέκ της Γιαγιάς Μαντώς Εκμέκ της Γιαγιάς Μαντώς
5
       
       
(2)
Καταΐφι με κρέμα Καταΐφι με κρέμα
4.5
       
       
(4)
Απίθανο εκμέκ κανταΐφι Απίθανο εκμέκ κανταΐφι
4.9394
       
       
(33)
Τέλειο εκμέκ κανταϊφι Τέλειο εκμέκ κανταϊφι
4.8333
       
       
(6)
Εκμέκ (ή σουλτάν) καταϊφι Εκμέκ (ή σουλτάν) καταϊφι
5
       
       
(2)
Το Γνήσιο  Πολίτικο Εκμέκ Το Γνήσιο Πολίτικο Εκμέκ
4.9344
       
       
(61)
Εκμέκ κανταΐφι Εκμέκ κανταΐφι
4.875
       
       
(8)
Διαφορετικό εκμέκ Διαφορετικό εκμέκ
5
       
       
(2)
Σπιτικό εκμέκ καταίφι Σπιτικό εκμέκ καταίφι
4.5714
       
       
(7)
Εκμέκ καταίφι, όλο γάλα Εκμέκ καταίφι, όλο γάλα
4.75
       
       
(4)
Εκμέκ με μπαγιάτικο ψωμί Εκμέκ με μπαγιάτικο ψωμί
4.875
       
       
(8)
Σαρούν Κελύν Σαρούν Κελύν
4.4667
       
       
(15)
Τέλειο εκμέκ Τέλειο εκμέκ
5
       
       
(1)

    75 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 17-2-09  
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ 3 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από dimikl, 17-2-09  
    Tη συνταγή αυτή την κάνω χρόνια τώρα,με τη διαφορά ότι αντί την κρέμα που προτείνεις,φτιάχνω απλή με άνθος αραβοσίτου βανίλια και πραγματικά είναι υπέροχο γλυκό.Θα δοκιμάσω και τη δική σου.Ηδη την πρόσθεσα στις αγαπημένες.Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 18-2-09  
    Πραγματικά ειναι πολύ ωραία συνταγή. Όταν λέω 3 κ.σ. κορν φλάουρ με αλεύρι , εννοώ ανάμεικτο αλεύρι με κορν φλάου.Δοκίμασέ την και γράψε μας τις εντυπώσεις σου. Καλή επιτυχία. Dimikl ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ψήφο σου.Καλές Απόκριες
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 19-2-09  
    ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ Η ΚΡΕΜΑ ΔΕΝ ΕΔΕΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΛΕΙΟ. ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΕΛΙΚΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 20-2-09  
    xridrakidou ,θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες φορές κάποιες δοσολογίες δεν είναι και πολύ στάνταρ γιατί εξαρτώνται από το μέγεθος.Ένα ποτήρι π.χ. διαφέρει από ένα άλλο ή μία κ.σ.μπορεί να έχει μία ελαχιστότατη διαφορά ικανή όμως ώστε να θέλει συμπλήρωμα ή αραίωμα.Καλά έκανες και συμπλήρωσες άλλες 2 κ.σ. αλεύρι με κορν φλάου.Έχει τύχει και σε εμένα κάποιες φορές, οπότε διαλύω σε λίγο κρύο γάλα λίγο π.χ. κορν φλάου και έτσι δένω τις κρέμες μου.Χαίρομαι που σας άρεσε και σ ευχαριστώ για την ψήφο σου.Καλές Απόκριες
    #
    Σχόλιο από trap, 8-3-09  
    Φαινεται πολυ καλη συναγη.Το καταιφι θα γινει τραγανο η θα μαλακωσει? Θέλω να ειναι πολυ τραγανό :-D
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 9-3-09  
    Με την αναλογία του σιροπιού που έχω δώσει, το κανταϊφι θα είναι ποτισμένο και μαλακό.Εάν το θέλεις τραγανό, τότε θα βάλεις λιγότερο σιρόπι π.χ. 1 1/2 νερό με 1 1/2 ζάχαρη και θα το σιροπιάσεις το ένα κρύο το άλλο ζεστό.Πιστεύω ότι έτσι θα έχεις το κανταϊφι όπως ακριβώς το θέλεις. Καλή επιτυχία και ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα....
    #
    Σχόλιο από trap, 9-3-09  
    Ευχαριστω πολυ :-)θα σας ενημερωσω συντομα!
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 22-4-09  
    Το έφτιαξα στε Νο 38 αλουμινένιο ταψί.Γι' αυτό αύξησα λίγο τη γέμιση (π.χ. έβαλα 7 κούπες γάλα).Έγινε θεϊικό.Όλο έμειναν έκπληκτοι γιατί ήταν ένα γλυκό που δεν σου "έκαιγε" το λαιμό η ζάχαρη!Και για αυτό όλοι έτρωγαν και δεύτερο κομμάτι!Ευγε για την υπέροχη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από mag, 17-6-09  
    Έφτιαξα την συνταγή εχθές και πραγματικά ήταν πάρα πολύ καλή. Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ότι ανακατεύτηκε η κρέμα με την σαντιγί και έγιναν και τα 2 σαν ένα στρώμα...αλλά στην γέυση ήταν καλό....μήπως μόλις στρώσουμε την κρέμα πρέπει να βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει; Και άλλη μία ερώτηση, όταν λες "αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει" εννοείς ότι ήταν ζεστή, έπρεπε να την ζεστάνουμε ;
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 18-6-09  
    Η κρέμα με την σαντιγύ θα γίνουν σαν ένα στρώμα αλλά δεν θα ανακατευτούν,ξεχωρίζουν μεταξύ τους.Εκτός και αν δεν χτύπησες όσο έπρεπε την κρέμα γάλακτος και την άφησες ρευστή.Όσο για την κρέμα,αυτή είναι πολύ ζεστή αφού την δένεις στη φωτιά όπως όλες τις κρέμες.Την αφήνεις να κρυώσει.Εάν θέλεις, μπορείς από την προηγούμενη ημέρα να φτιάξεις την κρέμα και την σαντιγύ και να τις βάλεις στο ψυγείο.Την κρέμα όμως πριν την βάλεις στο κανταϊφι θα την χτυπήσεις καλά με ένα σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει λεία.Πιστεύω να σε βοήθησα.Περιμένω νέα σου,καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από mag, 18-6-09  
    Λοιπόν το γλυκάκι σου την δεύτερη μέρα που ήταν πιο παγωμένο ήταν φανταστικό, ο σύζυγος τρελάθηκε!!!!Νομίζω ότι αν βάλουμε και λίγη κανελίτσα στο καταϊφι πριν ψηθεί θα γίνει ακόμα καλύτερο.Σε ευχαριστώ για την απάντηση και εγώ έτσι το έκανα αλλά δεν ήμουν σίγουρη γιατί δεν το έγραφε πουθενά στην συνταγή και ως νέα στην ζαχαροπλαστική δεν είχα ξαναφτιάξει κρέμα.... πάντως το γλυκάκι θα καθιερωθεί τα καλοκαίρια!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 22-6-09  
    Δεν ξέρω τι γεύση θα δώσει η κανέλα στο σύνολο.Δοκιμάζεις και μας γράφεις.Εγώ εάν ήθελα μία διαφερετική γεύση,θα αντικαταστούσα την βαννίλια της κρέμας με φλούδα από λεμόνι ή με 1-2 σταγόνες εσάνς μαστίχας.Ότι έβαζα στη κρέμα,θα έβαζα και στο σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 26-11-09  
    Πατατούφα εχω να σου κάνω δύο ερωτησούλες...τα υλικά της κρέμας τα χτυπάμε με το μιξεράκι και μετά τα βράζουμε σε κατσαρόλα ? δεν έχω καταλάβει, και κάτι άλλο, το φύλλο του κανταϊφιού όταν το ραντίζουμε με το βούτυρο, με πόσο βούτυρο περίπου το ραντίζουμε? φαίνεται πολύ όμορφο και νόστιμο το γλυκό σου!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 3-12-09  
    Σίσυ μου τα υλικά της κρέμας πρώτα τα χτυπάμε στο μιξεράκι ή στο μούλτι για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και μετά το δένουμε στη φωτιά.Με αυτό το τρόπο πετυχαίνεις η κρέμα σου να είναι λεία.Όσο για το βούτυρο που ραντίζουμε υπολόγισε περίπου μισό βιτάμ.Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 3-12-09  
    Πατατούφα μου,το έφτιαξα το γλυκάκι σου, περίπου μισό βιτάμ έριξα, ηταν πάρα-πάρα πολυ ωραίο το εκμέκ σου και ελαφρύ!!!συγχαρητήρια για την όμορφη συνταγή σου,φυσικά σου δίνω 5 πηρουνάκια !!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Jelly, 7-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή. Μου φάνηκε πολύ ωραία κι αποφάσισα να την κάνω.
    Δυστυχώς, δεν έπηζε η κρέμα...ούτε με τρεις κουταλιές αλεύρι+κορν φλάουρ, ούτε με άλλες τρεις που πρόσθεσα(ανακατεμένες με λίγο νερό)... ούτε με άλλες τρεις... κάπου εκεί σταμάτησα το μέτρημα, μέχρι που κατάφερα να πήξει!!!
    Γιατί συνέβη αυτό?
    Το ποτήρι που μέτρησα το γάλα ήταν η κούπα του νεσκαφέ και όχι μέχρις επάνω.

    Επίσης πρόσθεσα κανέλα στο σιρόπι, και μισή κουταλιά "Σμυρνιώ" (μείγμα μπαχαρικών για γλυκά).
    Τώρα το έχουμε στο ψυγείο, αλλά από το λίγο που δοκιμάσαμε, είναι τέλειο στο γεύση... ιδίως το κανταϊφι:-)

    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 7-12-09  
    Kαλησπερα Jelly. Λυπάμαι που παιδεύτηκες αλλά ειμαι σίγουρη πως θα ανταμειφθείς όταν το δοκιμάσεις. Θεωρώ πως η δυσκολία στο δέσιμο της κρέμας, οφείλετε καθαρά στο μέγεθος του φλιτζανιου και στο πόσο κορν φλάου-αλεύρι έβαλες στο κουτάλι σου. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Κουταλιά με κουταλιά έχει διαφορά, όπως και φλιτζάνι με φλιτζάνι. Εν πάσει περιπτώσει την επόμενη φορά, χρησιμοποιώντας σαν μετρίδι την ίδια φλιτζάνα θα ξέρεις και πόσο κορν φλάου θα βάλλεις. Μην νομίζεις ,όλες την έχουμε πατήσει έτσι.Γράψε μου πως τα πηγες την άλλη φορά.Καλές γιορτές.

    #
    Σχόλιο από Jelly, 9-12-09  
    Kαλή μου, Πατατούφα, σ' ευχαριστώ πολύ για την συμπαράστασή σου:-)
    Το γλυκό βγήκε καταπληκτικό σε γεύση!!!
    Το κανταίφι, όπως ακριβώς το προτιμούσα.
    Η κρέμα -που τελικά έπηξε- πολύ καλή.
    Στη σαντιγύ τα χάλασα πάλι: δυστυχώς, ενώ όταν την κτύπησα ήταν αφράτη και στεκόταν, κατέληξε μία φλατ στρώση υδαρής. Εύγευστη μεν, αλλά κόβοντας τα κομμάτια του γλυκού, κυλάει γύρω-γύρω.lol
    Την άλλη φορά, μου είπε η κόρη μου, να πάρουμε την έτοιμη σαντιγύ και να βάζουμε μια ροζέτα στην μέση κάθε κομματιού.
    Θα το πετύχουμε στο τέλος, πού θα πάει?

    Πέντε πειρουνάκια, λοιπόν, κι από μένα και χίλια ευχαριστώ!!

    Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:
    Ο,τι μου συνέβη με την κρέμα εδώ, μου συμβαίνει και στην μπεσαμέλ: δηλαδή, έχω παρατηρήσει ότι, όταν δεν πήξει μια κι έξω -εξαρχής- λόγω μη σωστής δοσολογίας αλευριού, μετά χρειάζεται να προσθέτω σταδιακά πολύ περισσότερο αλεύρι (ή κορνφλάουερ).
    Εννοώ, ότι την άλλη φορά δεν θα βάλω ...μισό κουτί κορνφλάουρ, θα αρκεί δυο-τρεις κουταλιές παραπάνω στο αρχικό μείγμα.
    Μήπως ξέρει κάποια γιατί συμβαίνει αυτό?
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 9-12-09  
    Σ ευχαριστώ για τη ψήφο σου.Θεωρώ ότι αυτό που σου συμβαίνει τόσο στη κρέμα όσο και στη μπεσαμέλ είναι καθαρά θέμα δοσομετρητών. Θα σου συνιστούσα να έχεις πάντα ένα σταθερό δοσομετρητή. Την επόμενη δε φορά που θα φτιάξεις κάτι ανάλογο,ξεκίνα με περισσότερες κουταλιές αλεύρι- κορν φλάου γιατί μετά όταν συμπληρώσεις σίγουρα επηρεάζεικαι το πόσο νερό βάζεις για να διαλύσεις εκ νέου το επι πλέον κορν φλάου.Όσο για τη κρέμα γάλακτος , εγώ την βάζω σε χαμηλή ένταση στο μίξερ και μου γίνεται πολλή καλή. Μήπως δεν την χτύπησες αρκετά ή μήπως την άφησες πολλή ώρα έξω από το ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσεις?Νομίζω ότι αξίζει το κόπο να ξαναδοκιμάσεις για άλλη μια φορά με κρέμα γάλακτος.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    51 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 19-2-09  
    ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ Η ΚΡΕΜΑ ΔΕΝ ΕΔΕΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΛΕΙΟ. ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΕΛΙΚΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 20-2-09  
    xridrakidou ,θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες φορές κάποιες δοσολογίες δεν είναι και πολύ στάνταρ γιατί εξαρτώνται από το μέγεθος.Ένα ποτήρι π.χ. διαφέρει από ένα άλλο ή μία κ.σ.μπορεί να έχει μία ελαχιστότατη διαφορά ικανή όμως ώστε να θέλει συμπλήρωμα ή αραίωμα.Καλά έκανες και συμπλήρωσες άλλες 2 κ.σ. αλεύρι με κορν φλάου.Έχει τύχει και σε εμένα κάποιες φορές, οπότε διαλύω σε λίγο κρύο γάλα λίγο π.χ. κορν φλάου και έτσι δένω τις κρέμες μου.Χαίρομαι που σας άρεσε και σ ευχαριστώ για την ψήφο σου.Καλές Απόκριες
    #
    Σχόλιο από Φραουλολιτσά, 22-4-09  
    Το έφτιαξα στε Νο 38 αλουμινένιο ταψί.Γι' αυτό αύξησα λίγο τη γέμιση (π.χ. έβαλα 7 κούπες γάλα).Έγινε θεϊικό.Όλο έμειναν έκπληκτοι γιατί ήταν ένα γλυκό που δεν σου "έκαιγε" το λαιμό η ζάχαρη!Και για αυτό όλοι έτρωγαν και δεύτερο κομμάτι!Ευγε για την υπέροχη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 3-12-09  
    Πατατούφα μου,το έφτιαξα το γλυκάκι σου, περίπου μισό βιτάμ έριξα, ηταν πάρα-πάρα πολυ ωραίο το εκμέκ σου και ελαφρύ!!!συγχαρητήρια για την όμορφη συνταγή σου,φυσικά σου δίνω 5 πηρουνάκια !!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 11-12-09  
    Τα 5 πηρουνάκια δεν είναι μόνο από μένα, αλλά και από όλους τους καλεσμένους! Παιδεύτηκα λιγάκι μεχρι να μου πήξει η κρέμα ( πρόσθεσα παραπάνω κορν φάουρ και αλεύρι) και έγινε τέλεια! Την άπλωσα στο καταίφι, έβαλα το γλυκο 1-2 ώρες στο ψυγείο και μετά έφτιαξα την σαντυγί, με αποτέλεσμα να απλωθεί πολύ όμορφα η σαντυγί και να μην ανακατευτεί με τη κρέμα!
    #
    Σχόλιο από mmmMIKAmmm, 28-12-09  
    Πραγματικά πολύ καλή συνταγή!!!!
    Υπέροχο γλυκό!!!!
    Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από Όλια, 28-12-09  
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Η συνταγή ήταν -πανθομολογουμένως !!- πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από marianna, 4-1-10  
    ΤΕΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΟ ΓΛΥΚΟ.ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΧΤΕΣ .ΜΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από Hari, 1-2-10  
    KATAPLIKTIKH!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 30-3-10  
    Δε δοκίμασα λόγω νηστείας αλλά όσοι έφαγαν ξετρελάθηκαν. Έβαλα ένα αυγό λιγότερο και βγήκε μια χαρά η κρέμα.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 1-4-10  
    Σ΄ ευχαριστώ για την ψήφο σου, καλό μήνα και Καλή Ανάσταση
    #
    Σχόλιο από vanaki, 7-4-10  
    polu kalh syntagh an kai mou svoliase ligo h krema:)
    #
    Σχόλιο από kallia88, 26-4-10  
    Πολύ νόστιμο και ελαφρύ!Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Black_ice, 1-5-10  
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 4-5-10  
    Χαίρομαι που σας αρέσει, σας ευχαριστώ όλες σας για τα καλά λόγια και για τους ψήφους σας.
    #
    Σχόλιο από Bambam, 15-5-10  
    Βγηκε απλα τελειο!!Ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από fly, 22-5-10  
    Ωραία συνταγή ένα μυστικό για ανατολίτικο άρωμα ειναι να πασπαλίσετε στο καταίφι μετά απο το σιρόπιασμα λίγο γαρύφαλλο και κανέλλα (όχι πολύ γιατί πικρίζει)
    #
    Σχόλιο από mariolita, 9-6-10  
    τελειο το εφτιαξα εχθες στην πρωτη γιορτη τησ κορουλας μου.ολοι γλυφαν τα δαχτυλα τουσ και ζηταγαν και αλλο κοματι.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 9-6-10  
    Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια.Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή και που φάνηκα χρήσιμη.mariolita μου να χαίρεστε την κορούλα σας, γερή τυχερή και ευτυχισμένη. Άντε με το καλό να το φτιάξεις και στο γάμο της ...για περισσότερα μπράβο
    #
    Σχόλιο από mariolita, 28-6-10  
    το εχω φτιαξει πολες φορες και παντα περνω σηχαρητιρια τωρα ετημαζομαι να το φτιαξω για την γιωρτη την αντρα μου που ειναι αυριο.μπραβω και απο εμενα ειναι τελειο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 17-2-09  
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ 3 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από trap, 8-3-09  
    Φαινεται πολυ καλη συναγη.Το καταιφι θα γινει τραγανο η θα μαλακωσει? Θέλω να ειναι πολυ τραγανό :-D
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 9-3-09  
    Με την αναλογία του σιροπιού που έχω δώσει, το κανταϊφι θα είναι ποτισμένο και μαλακό.Εάν το θέλεις τραγανό, τότε θα βάλεις λιγότερο σιρόπι π.χ. 1 1/2 νερό με 1 1/2 ζάχαρη και θα το σιροπιάσεις το ένα κρύο το άλλο ζεστό.Πιστεύω ότι έτσι θα έχεις το κανταϊφι όπως ακριβώς το θέλεις. Καλή επιτυχία και ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα....
    #
    Σχόλιο από trap, 9-3-09  
    Ευχαριστω πολυ :-)θα σας ενημερωσω συντομα!
    #
    Σχόλιο από mag, 17-6-09  
    Έφτιαξα την συνταγή εχθές και πραγματικά ήταν πάρα πολύ καλή. Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ότι ανακατεύτηκε η κρέμα με την σαντιγί και έγιναν και τα 2 σαν ένα στρώμα...αλλά στην γέυση ήταν καλό....μήπως μόλις στρώσουμε την κρέμα πρέπει να βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει; Και άλλη μία ερώτηση, όταν λες "αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει" εννοείς ότι ήταν ζεστή, έπρεπε να την ζεστάνουμε ;
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 18-6-09  
    Η κρέμα με την σαντιγύ θα γίνουν σαν ένα στρώμα αλλά δεν θα ανακατευτούν,ξεχωρίζουν μεταξύ τους.Εκτός και αν δεν χτύπησες όσο έπρεπε την κρέμα γάλακτος και την άφησες ρευστή.Όσο για την κρέμα,αυτή είναι πολύ ζεστή αφού την δένεις στη φωτιά όπως όλες τις κρέμες.Την αφήνεις να κρυώσει.Εάν θέλεις, μπορείς από την προηγούμενη ημέρα να φτιάξεις την κρέμα και την σαντιγύ και να τις βάλεις στο ψυγείο.Την κρέμα όμως πριν την βάλεις στο κανταϊφι θα την χτυπήσεις καλά με ένα σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει λεία.Πιστεύω να σε βοήθησα.Περιμένω νέα σου,καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 26-11-09  
    Πατατούφα εχω να σου κάνω δύο ερωτησούλες...τα υλικά της κρέμας τα χτυπάμε με το μιξεράκι και μετά τα βράζουμε σε κατσαρόλα ? δεν έχω καταλάβει, και κάτι άλλο, το φύλλο του κανταϊφιού όταν το ραντίζουμε με το βούτυρο, με πόσο βούτυρο περίπου το ραντίζουμε? φαίνεται πολύ όμορφο και νόστιμο το γλυκό σου!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 3-12-09  
    Σίσυ μου τα υλικά της κρέμας πρώτα τα χτυπάμε στο μιξεράκι ή στο μούλτι για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και μετά το δένουμε στη φωτιά.Με αυτό το τρόπο πετυχαίνεις η κρέμα σου να είναι λεία.Όσο για το βούτυρο που ραντίζουμε υπολόγισε περίπου μισό βιτάμ.Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Jelly, 7-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή. Μου φάνηκε πολύ ωραία κι αποφάσισα να την κάνω.
    Δυστυχώς, δεν έπηζε η κρέμα...ούτε με τρεις κουταλιές αλεύρι+κορν φλάουρ, ούτε με άλλες τρεις που πρόσθεσα(ανακατεμένες με λίγο νερό)... ούτε με άλλες τρεις... κάπου εκεί σταμάτησα το μέτρημα, μέχρι που κατάφερα να πήξει!!!
    Γιατί συνέβη αυτό?
    Το ποτήρι που μέτρησα το γάλα ήταν η κούπα του νεσκαφέ και όχι μέχρις επάνω.

    Επίσης πρόσθεσα κανέλα στο σιρόπι, και μισή κουταλιά "Σμυρνιώ" (μείγμα μπαχαρικών για γλυκά).
    Τώρα το έχουμε στο ψυγείο, αλλά από το λίγο που δοκιμάσαμε, είναι τέλειο στο γεύση... ιδίως το κανταϊφι:-)

    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 7-12-09  
    Kαλησπερα Jelly. Λυπάμαι που παιδεύτηκες αλλά ειμαι σίγουρη πως θα ανταμειφθείς όταν το δοκιμάσεις. Θεωρώ πως η δυσκολία στο δέσιμο της κρέμας, οφείλετε καθαρά στο μέγεθος του φλιτζανιου και στο πόσο κορν φλάου-αλεύρι έβαλες στο κουτάλι σου. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Κουταλιά με κουταλιά έχει διαφορά, όπως και φλιτζάνι με φλιτζάνι. Εν πάσει περιπτώσει την επόμενη φορά, χρησιμοποιώντας σαν μετρίδι την ίδια φλιτζάνα θα ξέρεις και πόσο κορν φλάου θα βάλλεις. Μην νομίζεις ,όλες την έχουμε πατήσει έτσι.Γράψε μου πως τα πηγες την άλλη φορά.Καλές γιορτές.

    #
    Σχόλιο από Jelly, 9-12-09  
    Kαλή μου, Πατατούφα, σ' ευχαριστώ πολύ για την συμπαράστασή σου:-)
    Το γλυκό βγήκε καταπληκτικό σε γεύση!!!
    Το κανταίφι, όπως ακριβώς το προτιμούσα.
    Η κρέμα -που τελικά έπηξε- πολύ καλή.
    Στη σαντιγύ τα χάλασα πάλι: δυστυχώς, ενώ όταν την κτύπησα ήταν αφράτη και στεκόταν, κατέληξε μία φλατ στρώση υδαρής. Εύγευστη μεν, αλλά κόβοντας τα κομμάτια του γλυκού, κυλάει γύρω-γύρω.lol
    Την άλλη φορά, μου είπε η κόρη μου, να πάρουμε την έτοιμη σαντιγύ και να βάζουμε μια ροζέτα στην μέση κάθε κομματιού.
    Θα το πετύχουμε στο τέλος, πού θα πάει?

    Πέντε πειρουνάκια, λοιπόν, κι από μένα και χίλια ευχαριστώ!!

    Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:
    Ο,τι μου συνέβη με την κρέμα εδώ, μου συμβαίνει και στην μπεσαμέλ: δηλαδή, έχω παρατηρήσει ότι, όταν δεν πήξει μια κι έξω -εξαρχής- λόγω μη σωστής δοσολογίας αλευριού, μετά χρειάζεται να προσθέτω σταδιακά πολύ περισσότερο αλεύρι (ή κορνφλάουερ).
    Εννοώ, ότι την άλλη φορά δεν θα βάλω ...μισό κουτί κορνφλάουρ, θα αρκεί δυο-τρεις κουταλιές παραπάνω στο αρχικό μείγμα.
    Μήπως ξέρει κάποια γιατί συμβαίνει αυτό?
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 9-12-09  
    Σ ευχαριστώ για τη ψήφο σου.Θεωρώ ότι αυτό που σου συμβαίνει τόσο στη κρέμα όσο και στη μπεσαμέλ είναι καθαρά θέμα δοσομετρητών. Θα σου συνιστούσα να έχεις πάντα ένα σταθερό δοσομετρητή. Την επόμενη δε φορά που θα φτιάξεις κάτι ανάλογο,ξεκίνα με περισσότερες κουταλιές αλεύρι- κορν φλάου γιατί μετά όταν συμπληρώσεις σίγουρα επηρεάζεικαι το πόσο νερό βάζεις για να διαλύσεις εκ νέου το επι πλέον κορν φλάου.Όσο για τη κρέμα γάλακτος , εγώ την βάζω σε χαμηλή ένταση στο μίξερ και μου γίνεται πολλή καλή. Μήπως δεν την χτύπησες αρκετά ή μήπως την άφησες πολλή ώρα έξω από το ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσεις?Νομίζω ότι αξίζει το κόπο να ξαναδοκιμάσεις για άλλη μια φορά με κρέμα γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από Όλια, 21-12-09  
    Παταπούφα, καλημέρα! Είμαι καινούργια στην παρέα σας, και δεν ξέρω αν μπορώ να ρωτήσω κάτι. Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κρέμα γάλακτος, με τι μπορώ να την αντικαταστήσω? Αν χτυπήσω στο μίξερ γάλα συμπυκνωμένο με παγάκια, θα έχει αποτέλεσμα? Με συγχωρείς για το αφελές της ερώτησης, αλλά είμαι επίσης καινούργια μαγείρισσα. Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-12-09  
    Όλια το συμπυκνωμένο γάλα δεν γίνεται να το χτυπήσεις σε σαντιγύ. Ούτε την κρέμα γάλακτος λάιτ δε γίνεται.
    Αν θέλεις μπορείς να βάλεις τη σαντιγύ που κυκλοφορεί σε φακελάκι και τη χτυπάς με γάλα ή να δοκιμάσεις να κάνεις σαντιγύ με τη συνταγή που υπάρχει στο σαιτ για σαντιγύ από γιαούρτι
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/santigi-apo-giaourti.html
    #
    Σχόλιο από gina77, 17-2-10  
    Παταπούφα καλημέρα!
    Επειδή δεν έχω τετράγωνο ταψί αν βάλω στρογγυλό τι μέγεθος να βάλω. Πιστεύεις ότι το 36 είναι καλό?Αν το έχει φτιάξει κανεις με στρογγυλο ας μου πει τι μέγεθος έβαλε
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 3-3-10  
    Καλημέρα ginna μου.Θεωρώ ότι το Νο 36 είναι καλό σαν μέγεθος.Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από mapol, 29-9-10  
    καταπληκτικο το γλυκο το εφτιαξα απλα ειχα το προβλημα και δεν μου επειζε η κρεμα γαλακτοσ εριξα λιγο garni kaiδεν εγινε τοσο αραιει οσο εδειχνε μηπωσ ξερετε τι μπορει να εφτεξε?μηπωσ επειδη ηταν μαγειρικησ η κ.γαλακτοσ και οχι ζαχαροπλαστικησ?
    #
    Σχόλιο από mgian76, 13-1-12  
    θελω κι εγω να δοκιμασω να φτιαξω τη συνταγη αλλα αγχωνομαι γιατι δεν ειμαι καθολου καλη στην κουζινα αλλα το παλευω!προσπαθησα αλλη μια φορα να φτιαξω σαντυγι αλλα ηταν σκετη αποτυχια!ετρεχε απο παντου!η ερωτηση μου τωρα αφορα το ψησιμο του κανταιφιου!στους ποσους βαθμους το ψηνετε και για ποση ωρα?το σκεπαζετε καθολου για να μην αρπαξει?

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από dimikl, 17-2-09  
    Tη συνταγή αυτή την κάνω χρόνια τώρα,με τη διαφορά ότι αντί την κρέμα που προτείνεις,φτιάχνω απλή με άνθος αραβοσίτου βανίλια και πραγματικά είναι υπέροχο γλυκό.Θα δοκιμάσω και τη δική σου.Ηδη την πρόσθεσα στις αγαπημένες.Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 18-2-09  
    Πραγματικά ειναι πολύ ωραία συνταγή. Όταν λέω 3 κ.σ. κορν φλάουρ με αλεύρι , εννοώ ανάμεικτο αλεύρι με κορν φλάου.Δοκίμασέ την και γράψε μας τις εντυπώσεις σου. Καλή επιτυχία. Dimikl ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ψήφο σου.Καλές Απόκριες
    #
    Σχόλιο από mag, 18-6-09  
    Λοιπόν το γλυκάκι σου την δεύτερη μέρα που ήταν πιο παγωμένο ήταν φανταστικό, ο σύζυγος τρελάθηκε!!!!Νομίζω ότι αν βάλουμε και λίγη κανελίτσα στο καταϊφι πριν ψηθεί θα γίνει ακόμα καλύτερο.Σε ευχαριστώ για την απάντηση και εγώ έτσι το έκανα αλλά δεν ήμουν σίγουρη γιατί δεν το έγραφε πουθενά στην συνταγή και ως νέα στην ζαχαροπλαστική δεν είχα ξαναφτιάξει κρέμα.... πάντως το γλυκάκι θα καθιερωθεί τα καλοκαίρια!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 22-6-09  
    Δεν ξέρω τι γεύση θα δώσει η κανέλα στο σύνολο.Δοκιμάζεις και μας γράφεις.Εγώ εάν ήθελα μία διαφερετική γεύση,θα αντικαταστούσα την βαννίλια της κρέμας με φλούδα από λεμόνι ή με 1-2 σταγόνες εσάνς μαστίχας.Ότι έβαζα στη κρέμα,θα έβαζα και στο σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 4-5-10  
    Λοιπόν Πατατούφα,έχω πει ότι κάπως έτσι φτιάχνω κι εγώ το εκμέκ,με τη διαφορά ότι για κρέμα,κάνω άνθος αραβοσίτου.Δοκίμασα και τη δική σου συνταγή και ξετρελάθηκα.Εκτός από μένα, κι ο σύζυγός μου που είναι δύσκολος στα γλυκά αλλά και καμμιά 20αριά άτομα που έφαγαν είπαν ότι είναι καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου.!!!
    Να πω μόνο ότι επειδή δεν είχα βανίλια μπαστουνάκι,έβαλα περίπου 2 κουτ. της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλιας και έτσι πήρε το άρωμα αλλά και έπηξε μια χαρά!!!!
    Εννοείται πως από τώρα και στο εξής μόνο με τη δική σου κρέμα θα φτιάχνω εκμέκ....και όχι μόνο!!!
    5 πηρούνες από μένα αλλά και από όλους όσοι γεύτηκαν το γλυκό σου.
    Σ'ευχαριστώ πολύ...και εύχομαι πάντα τέτοια!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 31-10-10  
    Αγαπητή marina11, κατ' αρχάς σ΄ευχαριστώ που έκανες το κόπο να γράψεις την δική σου συνταγύ σχετικά με αυτό το γλυκό.Θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα επιλογής το να χρησιμοποιήσεις εν μέρει ''έτοιμα υλικά '', από το να τα φτιάξεις μόνος σου. π.χ. την έτοιμη κρέμα που μας προτείνεις από αυτή που φτιάχνω εγώ με δικά μου αγνά υλικά ή την κατεψυγμένη έτοιμη σαντιγύ από αυτή που φτιάχνω εγώ με κρέμα γάλακτος.Εγώ προσωπικά αφ΄ενός μεν προσπαθώ να ξέρω τι τρώω ελέγχοντας όσο μπορώ την ποιότητα των υλικών μου και αφ΄ετέρου θεωρώ ότι χρησιμοποιώντας τα υλικά που μας προτείνεις,μπορεί μεν να είναι το τελικό αποτέλεσμα εύγευστο αλλά θα είναι σαν να το αγόρασες από ζαχαροπλαστείο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 679 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της MARINA17
    Συνταγες γλυκων προς δοκιμη
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΟΚΟΤΡΕΛΑ