κύρια φωτογραφία συνταγής Το τέλειο εκμέκ κανταΐφι

Το τέλειο εκμέκ κανταΐφι

Μαγειρεύτηκε 16 φορές
Πατατούφα
Πατατούφα @cook_8453956
,

Ελαφρύ, γευστικότατο, ονειρεμένο......

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τύχει και έχει σφίξει η κρέμα περισσότερο, συμπληρώστε λίγο γάλα.Προεραιτικά καβουρντίστε χοντροκομμένα και ασπρισμένα αμύγδαλα τα οποία θα βάλετε στη κρέμα που έχετε κάνει.Επίσης καβουρντίστε χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης (ή αμύγδαλα ) και σκορπίστε τα επάνω από τη κρέμα γάλακτος. Χαρίζουν εκτός από νοστιμιά και μία πολύ ωραία εμφάνιση

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
  1. 500 γρ. κανταϊφι
  2. βούτυρο (μαργαρίνης ή οτιδήποτε άλλο )
  3. Για την κρέμα
  4. 5 ποτήρια γάλα πλήρες
  5. 3/4 ποτηριού ζάχαρη
  6. 5 κ.σ. καλά γεμάτες κορν φλάουρ με αλεύρι
  7. 2 βαννίλιες
  8. 1 κ.σ. βούτυρο
  9. λίγα αμύγδαλα (προεραιτικά)
  10. Για το σιρόπι
  11. 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  12. 2 1/2 ποτήρια νερό
  13. λίγες σταγόνες λεμόνι
  14. Για την επικάλυψη
  15. 3 κ.σ. άχνη
  16. λίγα φιστίκια Αιγίνης ( προεραιτικά )

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.

  2. 2

    Ανοίγουμε το κανταϊφι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι οι ίνες του κολλημένες μεταξύ τους

  3. 3

    Το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με βούτυρο

  4. 4

    Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς

  5. 5

    Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο και το περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι (όχι καυτά) που ήδη έχουμε δέσει βράζοντας το για 8-10 λεπτά

  6. 6

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ με το αλεύρι και λίγο γάλα, όλα μαζί στο μούλτι

  7. 7

    Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντάς το συνέχεια το κάνουμε κρέμα

  8. 8

    Ρίχνουμε το βούτυρο και τις βαννίλιες

  9. 9

    Βάζουμε σελοφάν στην επιφάνεια της κρέμας για να μην μας κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει

  10. 10

    Την απλώνουμε επάνω από το κανταϊφι

  11. 11

    Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος και την απλώνουμε επάνω από τη κρέμα

  12. 12

    Τοποθετούμε το εκμέκ στο ψυγείο για να κρυώσει σαν σύνολο και... απολαμβάνουμε το κόπο μας και τα μπράβο όλων

  13. 13

    Στη κρέμα είχα δώσει αρχικά 3 κ.σ. αλεύρι με κορν φλάουρ. Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι σφιχτές κρέμες.Το έκανα 5, δηλαδή 1 κ.σ. για κάθε ποτήρι γάλα. Όταν κρυώσει η κρέμα και δείτε ότι είναι περισσότερο σφιχτή απ΄ότι εσείς θέλετε, χτυπήστε την στο μίξερ με λίγο γάλα μέχρι να της δώσετε την πυκνότητα που θέλετε.

Αντιδράσεις

Από

Πατατούφα
Πατατούφα @cook_8453956
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα