κύρια φωτογραφία συνταγής Το τέλειο κέικ καρότου
spyrid
spyrid @spyrid
,Ellada

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμούμε τον ανανά κονσέρβας, γιατί δεν είναι σκληρός όπως ο φρέσκος ανανάς. Επίσης το σιρόπι της κονσέρβας του δίνει μια επιπλέον γλύκα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 300 γρ. καρότα
  2. 150 γρ. ζάχαρη
  3. 200 γρ. τριμμένο φουντούκι
  4. 2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  5. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 3 φέτες ανανά από κονσέρβα
  7. Ξύσμα λεμονιού
  8. 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  9. 1 πρέζα αλάτι
  10. 1 κ.σ. μαργαρίνη
  11. λίγο αλεύρι
  12. Για το γλάσο
  13. 150 γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
  14. 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  15. χυμό από ½ πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ, μαζί με 3 κομμάτια ανανά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τρίψουμε στον τρίφτη.

  2. 2

    Ρίχνουμε τον ανανά με τα καρότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικάΦουντούκια τριμμένα, μια δόση βανίλιας, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, λίγη κανέλα και τριμμένη καρύδα.

  3. 3

    Ανάβουμε τον φούρνο στους 170ο C, για να προθερμαστεί.

  4. 4

    Στη συνέχεια σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

  5. 5

    Μαγειρεύουμε τους κρόκους σε μπεν μαρί. Ακουμπάμε, δηλαδή, ένα ανοξείδωτο μπολάκι πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι για να γίνει το μείγμα μια υπόλευκη παχύρρευστη κρέμα.

  6. 6

    Στη συνέχεια, την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα καρότα και την αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

  7. 7

    Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Ρίχνουμε και την μαρέγκα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, για να μην κόψει. Η μαρέγκα δίνει όλο τον αέρα που χρειάζεται το κέικ για να γίνει αφράτο.

  8. 8

    Αλείφουμε λίγη μαργαρίνη σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που φτιάξαμε και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170ο C.

  9. 9

    Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε σπιτικό γλάσοσε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το τυρί κρέμα και σταδιακά, ανακατεύοντας, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό από το πορτοκάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα είναι έτοιμο.

  10. 10

    Όταν βγάλουμε το κέικ αφού τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά, με μία σπάτουλα απλώνουμε το γλάσο. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σταθεί και είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Αν κατάλαβα καλά δεν έχει μέσα αλεύρι,έτσι;Κάνω και εγώ μια παρόμοια συνταγή με αλεύρι.Το δικό σου γίνεται αφράτο;

Από

spyrid
spyrid @spyrid
στις
,Ellada