Το τέλειο light cheesecake μου
Είναι το πιο τέλειο και το πιο ελαφρύ cheesecake που έχω δοκιμάσει...και το πιο υπέροχο είναι ότι έχει μόνο 182 θερμίδες το κομμάτι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι και για όσους αποφεύγουν τα γλυκά είτε λόγω δίαιτας ή διατροφής, είτε λόγω υγείας.
Υλικά
-
Βάση
-
335 γρ μπισκότα ολικής αλέσεως
-
100 γρ μαργαρίνη light
-
3 κ.σ. νερό
-
Γέμιση
-
1 φυτική κρέμα γάλακτος κρετόρε
-
1 philadelphia light
-
500 γρ γιαούρτι 2%
-
1 ζελέ λεμόνι ή ανανά
-
3 κ.σ. στέβια ή άλλο φυτικό γλυκαντικό
-
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
Επικάλυψη
-
1 κομπόστα βύσσινο
-
185 γρ μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι
-
0.5 φλ. καφέ νερό
-
1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1 κ.σ. στέβια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά σπάω τα μπισκότα μου στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το βούτυρο λιωμένο μαζί με τις 3 κ.σ. νερό. Ανακατεύω και το βάζω σε αποσπώμενη φόρμα και το ψήνω στο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
-
2
Το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει και ετοιμάζω το ζελέ ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
3
Το αφήνω να παγώσει και χτυπάω στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας ώσπου να αφρατέψει.
-
4
Αφού έχει κρυώσει το ζελέ, το αναμειγνύω με την κρέμα και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα μου, και το βάζω στο ψυγείο.
-
5
Τέλος, βράζω τα υλικά της μαρμελάδας μου για 2 λεπτά ανακατεύοντας και όταν κρυώσει την απλώνω πάνω από το cheesecake μου.
Σχόλια