Το τέλειο πολίτικο σάμαλι!

Bαθμολογία: 4.4545
       
 
44 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25.06.08
Το τέλειο πολίτικο σάμαλι!
photo: juliesol

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
  • 1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες baking powder ανακατεμένες σε λίγο χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. γιαούρτι
  • 1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα

 

Σιρόπι

  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
  • 2 ξυλαράκια κανέλας

  • Μπόλικο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα και το ράντισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Πολίτικη
Περιέχει: Γάλα , Μαστίχα , Γιαούρτι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 30 cm και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα
  3. Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο 1o ράφι, προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
  4. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι χωρίς να ανακατέψουμε, με μισοσκεπασμένο καπάκι
  5. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει
  6. Μόλις γίνει το γλυκό, το αλείφουμε με πινέλο με μπόλικο βούτυρο
  7. Σιροπιάζουμε όταν κρυώσει λίγο
  8. Το σιρόπι πρέπει να το πιεί όλο

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι το ωραιότερο σάμαλι που έχω φάει. Είναι δικής μου έμπνευσης. Από τόσες συνταγές που έχω δει, πειραματίστηκα και ανακάλυψα τον..τέλειο συνδυασμό! Συνοδεύστε το με παγωτό καϊμάκι!!

Σχετικές συνταγές

Αμυγδαλένιο σάμαλι Αμυγδαλένιο σάμαλι
5
       
       
(1)
Σάμαλι 2 Σάμαλι 2
1
       
       
(1)
Μαστιχόγλυκο Μαστιχόγλυκο
4.2857
       
       
(7)
Σάμαλι Σάμαλι
4.7368
       
       
(38)
Σάμαλι 3 Σάμαλι 3
4.5
       
       
(2)
Σάμαλι Σαλονικιό Σάμαλι Σαλονικιό
4.6667
       
       
(6)
Σάμαλι νηστίσιμο Σάμαλι νηστίσιμο
1
       
       
(1)

    66 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-6-08  
    Να βάλω 5 πιρουνάκια στο γλυκάκι γιατί το αξίζει!! Δοκιμάστε το!!
    #
    Σχόλιο από Pixie, 3-9-08  
    Ήταν πολύ νοστιμο αλλά το σιρόπι δεν το ήπιε όλο.Τι μπορεί να έκανα λάθος???
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-9-08  
    Iσως επρεπε να το αφησεις το γλυκο να σταθει περισσοτερο ή μπορει να το ριξες μεμιας και να "καθισε"..Δεν τρεχει και τιποτα ομως!
    #
    Σχόλιο από Pixie, 3-9-08  
    Όντως δεν τρέχει τίποτα!Και πάλι είναι νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 25-9-08  
    Καταπληκτικο. Μονο που εγώ το άφησα να σταθεί περίπου 2 ώρες πριν το ψήσω και το είχα στον αέρα κοντά μια ώρα.Υπέροχο. Μπράβο για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από dragonfly, 16-2-09  
    Παιδια το εφτιαξα αποψε,ο τιτλος της συνταγης τα λεει ολα,ενα μυστικο μονο για το σιροπι για οσους ειχαν καποιο μικρο προβλημα,το σαμαλι πρεπει να ειναι ζεστο και το σιροπι κρυο η'το αντιστροφο,συγχαρητηρια και παλι φοβερο!!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-2-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, επειδή προτείθεμαι να το φτιάξω, πές μου σε παρακαλώ το σιρόπι πόση ώρα θέλειπερίπου και το σάμαλι πόση ώρα στο φούρνο? ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-2-09  
    το σιροπι μολις αφρισει το αφηνεις στη φωτια 3 λεπτα κ ειναι ετοιμο. το γλυκο αναλογα το φουρνο, 1 ωρα περιπου να ροδισει καλα
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 5-4-09  
    ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΑΜΑΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-4-09  
    Πεταλουδίτσα εσύ που το ψήνεις?
    Σε αντιστάσεις η αέρα?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-4-09  
    αντιστασεις. ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ δοκιμασες το γλυκο και δε σου αρεσε η απλα βαθμολογεις επειδη δ εγκρινεις το γαλα που περιεχει?οπως και να χει καλο ειναι να σαι πιο ευγενικος.ωστοσο αν εχεις εσυ την πρωτοτυπη συνταγη γιατι δε μας τη δινεις?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 29-4-09  
    Ευχαριστώ πολύ πεταλουδίτσα μου!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 29-4-09  
    Παρεμβαίνω απλά για να συμφωνήσω με τη ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ για τη 'βαθμολογία' του ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ.Είναι άδικο να βαθμολογούμε κάτι τόσο αρνητικά απλά και μόνο επειδή κάτι μας ξενίζει στη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 26-5-09  
    ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΑΜΑΛΙ. ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΩΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΓΛΥΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΗΛΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΗ ΣΙΡΟΠΙ.ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ 55 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3Ο ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ 98% ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΡΕΒΑΝΙ ΡΑΒΑΝΙ Η ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΑ.ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΜΗΡΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ.ΑΛΟΣΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΩΤΑΝ ΑΠΟ ΠΛΑΝΩΔΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΒΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΩΣ 5
    ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 5.ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΜΑΛΙ 2 ΦΟΡΕΣ.ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΝΩΜΙΚΟ.(ΑΠΟ ΚΡΥΟ ΦΟΥΡΝΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΙ).ΥΓ.ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ . ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ.
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-5-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ αυτη τη στιγμη κρατω στα χερια μου το ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και εχω δοκιμασει τη συνταγη του για σαμαλι ειναι σχεδον ιδια με τη δικη σου με μονη διαφορα οτι περιεχει βουτυρο φρεσκο.αν σας ενδιαφερει και ετσι μπορω να ην βαλω τη συνταγη.και το πιο συμαντικο ειναι να αφησουμε τα υλικα μεσα στο βουτυρομενο ταψι 20 λεπτα περιπου να ξεκουραστει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-5-09  
    golfo δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει σε βιβλιο. μονη μου πειραματιστηκα και κατεληξα σε αυτη!!μπορεις να ανεβασεις κι εκεινη φανταζομαι οτι θες..
    #
    Σχόλιο από touli, 1-8-09  
    Para poli orea i sintagi sou eiha hronia na fao toso oreo samali na eisai kala mpravo!!!
    #
    Σχόλιο από twins, 17-8-09  
    #
    Σχόλιο από ritsa262, 19-10-09  
    #
    Σχόλιο από Jelly, 20-12-09  
    Μόλις το έφτιαξα και -ακολουθώντας τη συμβουλή από το "Ρέθυμνο"- το αφήνω καμιά ώρα να ρουφήξει το σιμιγδάλι. Τόχα ακούσει αυτό και από τον Μαμαλάκη.

    Πάντως, δοκίμασα το μίγμα και είναι καταπληκτικό σε γεύση. Και -το σπουδαιότερο- πανεύκολο!!!!!
    Θα επανέλθω αφού το δοκιμάσουμε...:-)

    Χίλια ευχαριστώ για την συνταγή, Πεταλουδίτσα μου!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    50 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-6-08  
    Να βάλω 5 πιρουνάκια στο γλυκάκι γιατί το αξίζει!! Δοκιμάστε το!!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 25-9-08  
    Καταπληκτικο. Μονο που εγώ το άφησα να σταθεί περίπου 2 ώρες πριν το ψήσω και το είχα στον αέρα κοντά μια ώρα.Υπέροχο. Μπράβο για την ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από dragonfly, 16-2-09  
    Παιδια το εφτιαξα αποψε,ο τιτλος της συνταγης τα λεει ολα,ενα μυστικο μονο για το σιροπι για οσους ειχαν καποιο μικρο προβλημα,το σαμαλι πρεπει να ειναι ζεστο και το σιροπι κρυο η'το αντιστροφο,συγχαρητηρια και παλι φοβερο!!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-2-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, επειδή προτείθεμαι να το φτιάξω, πές μου σε παρακαλώ το σιρόπι πόση ώρα θέλειπερίπου και το σάμαλι πόση ώρα στο φούρνο? ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 5-4-09  
    ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΛΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΑΜΑΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 29-4-09  
    Παρεμβαίνω απλά για να συμφωνήσω με τη ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ για τη 'βαθμολογία' του ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ.Είναι άδικο να βαθμολογούμε κάτι τόσο αρνητικά απλά και μόνο επειδή κάτι μας ξενίζει στη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, 26-5-09  
    ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΑΜΑΛΙ. ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΩΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΓΛΥΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΗΛΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΗ ΣΙΡΟΠΙ.ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ 55 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3Ο ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ 98% ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΡΕΒΑΝΙ ΡΑΒΑΝΙ Η ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΑ.ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΜΗΡΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ.ΑΛΟΣΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΩΤΑΝ ΑΠΟ ΠΛΑΝΩΔΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΒΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΩΣ 5
    ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 5.ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΜΑΛΙ 2 ΦΟΡΕΣ.ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΝΩΜΙΚΟ.(ΑΠΟ ΚΡΥΟ ΦΟΥΡΝΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΙ).ΥΓ.ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ . ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ.
    #
    Σχόλιο από touli, 1-8-09  
    Para poli orea i sintagi sou eiha hronia na fao toso oreo samali na eisai kala mpravo!!!
    #
    Σχόλιο από twins, 17-8-09  
    #
    Σχόλιο από ritsa262, 19-10-09  
    #
    Σχόλιο από Jelly, 20-12-09  
    Μόλις το έφτιαξα και -ακολουθώντας τη συμβουλή από το "Ρέθυμνο"- το αφήνω καμιά ώρα να ρουφήξει το σιμιγδάλι. Τόχα ακούσει αυτό και από τον Μαμαλάκη.

    Πάντως, δοκίμασα το μίγμα και είναι καταπληκτικό σε γεύση. Και -το σπουδαιότερο- πανεύκολο!!!!!
    Θα επανέλθω αφού το δοκιμάσουμε...:-)

    Χίλια ευχαριστώ για την συνταγή, Πεταλουδίτσα μου!
    #
    Σχόλιο από TSAX_PEINA, 3-1-10  
    #
    Σχόλιο από ANASTOPOULOU, 26-2-10  
    πραγματικά πολύ ωραία συνταγή!!!!την εφτιαξά χθές και ο αντράς μου με τη κόρη μου ενθουσιάστηκαν.το ταψί άδειασε.......Αν είχε παραπάνω από πέντε πηρουνάκια θα τα έβαζα!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από chocolatini, 1-7-10  
    Είναι πεντανόστιμο!Το λατρέψαμε όλοι!Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από juliesol, 10-7-10  
    ωχ! ψηφισα 2 φορες (οχι οτι δεν αξιζει και τα 10 πηρουνακια) αλλα δεν ειναι σωστο. Συγγνωμη.
    #
    Σχόλιο από μπαλοτσας, 18-7-10  
    Μακραν το καλυτερο ..... σαμαλι E V E R !!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sofiathenes, 2-2-11  
    Πολύ νόστιμο!
    Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα (αν μπορεί κανείς να το πει πρόβλημα) είναι ότι φούσκωσε λιγότερο απ'ο,τι περίμενα, με αποτέλεσμα να βγει λίγο λεπτό (νόμιζα ότι θα φούσκωνε και δίστασα να βάλω όλο το μίγμα στο ταψί). Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ο φίλος μου έπαθε εμμονή και αναγκάστηκα να κρύψω το ταψί για να μην το φάει όλο!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 2-2-11  
    Πεταλουδίτσα θα ήθελα να ρωτήσω τι άλλο θα μπορούσα να βάλω εκτός από μαστίχα?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 4-2-11  
    Ωραίο έγινε,τελικά του έβαλα λικέρ μαστίχας.Το σιρόπι μου βγήκε αρκετό,δεν ξέρω γιατί.Το περισσότερο το ρούφυξε γιατί το άφησα όλο το βράδυ.Το έφησα να κρυώσει καλά και μετά έριξα το ζεστό σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 10-2-11  
    Αυτό το γλυκάκι ήταν η αιτία που έμαθα την παρέα και τις συνταγές της... το έχω φτιάξει μαζί με την σημερινή 8 φορές και ήρθε η ώρα να βαθμολογήσω...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Pixie, 3-9-08  
    Ήταν πολύ νοστιμο αλλά το σιρόπι δεν το ήπιε όλο.Τι μπορεί να έκανα λάθος???
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-9-08  
    Iσως επρεπε να το αφησεις το γλυκο να σταθει περισσοτερο ή μπορει να το ριξες μεμιας και να "καθισε"..Δεν τρεχει και τιποτα ομως!
    #
    Σχόλιο από Pixie, 3-9-08  
    Όντως δεν τρέχει τίποτα!Και πάλι είναι νοστιμότατο!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-2-09  
    το σιροπι μολις αφρισει το αφηνεις στη φωτια 3 λεπτα κ ειναι ετοιμο. το γλυκο αναλογα το φουρνο, 1 ωρα περιπου να ροδισει καλα
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 28-4-09  
    Πεταλουδίτσα εσύ που το ψήνεις?
    Σε αντιστάσεις η αέρα?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 28-4-09  
    αντιστασεις. ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ δοκιμασες το γλυκο και δε σου αρεσε η απλα βαθμολογεις επειδη δ εγκρινεις το γαλα που περιεχει?οπως και να χει καλο ειναι να σαι πιο ευγενικος.ωστοσο αν εχεις εσυ την πρωτοτυπη συνταγη γιατι δε μας τη δινεις?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 29-4-09  
    Ευχαριστώ πολύ πεταλουδίτσα μου!!!
    #
    Σχόλιο από Anthee, 1-2-10  
    Καταπληκτικό!!!! Κ πέτυχε κατευθείαν!!! Ευχαριστώ για την ωραία συνταγηηη!!! Μια ερώτηση μόνο ρε παιδιά, για να συντηρηθεί θέλει ψυγείο η όχι;!
    #
    Σχόλιο από royby, 8-6-11  
    DEN EINAI POLY MASTIXA TO 1 FAKELAKI?DEN PIKRIZEI??? APANTHSE SYNTOMA GIA NA TO FTIAKSO..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-3-13  
    Εντύπωση μου κάνει..Δε μου έχει αποτύχει ποτέ!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 19-4-14  
    καλησπερα κ χρονια πολλα ,το εφτιαξα σημερα αλλα επειδη δεν ειχα ταψι 30εκ. το εβαλα στου φουρνου.... νομιζω ομως οτι δεν μου εχει φουσκωσει... αραγε στο 30εκ θα φουσκωνε τοσο?

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από golfo, 26-5-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ αυτη τη στιγμη κρατω στα χερια μου το ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και εχω δοκιμασει τη συνταγη του για σαμαλι ειναι σχεδον ιδια με τη δικη σου με μονη διαφορα οτι περιεχει βουτυρο φρεσκο.αν σας ενδιαφερει και ετσι μπορω να ην βαλω τη συνταγη.και το πιο συμαντικο ειναι να αφησουμε τα υλικα μεσα στο βουτυρομενο ταψι 20 λεπτα περιπου να ξεκουραστει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-5-09  
    golfo δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει σε βιβλιο. μονη μου πειραματιστηκα και κατεληξα σε αυτη!!μπορεις να ανεβασεις κι εκεινη φανταζομαι οτι θες..
    #
    Σχόλιο από juliesol, 18-6-10  
    Μπραβο για την υπεροχη συνταγη.
    Σε ευχαριστουμε που την μοιραστηκες μαζι μας.
    Το γλυκο ειναι τελειο!!! το δοκιμασε ο συζυγος κ ενθουσιαστηκε επισης κ οι φιλοι μας. Σε ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από juliesol, 10-7-10  
    Την εχω κανει πολλες φορες, ειναι ευκολη και γρηγορη συνταγη. Το τσακιζουμε το σαμαλι εμεις και οι γειτονες που τους στελνω οταν κανω. Μπραβο πεταλουδιτσα για την ωραια συνταγη. Εβαλα και φωτογραφια.
    #
    Σχόλιο από laxanaki, 10-3-11  
    μια πιο απλη συνταγη ειναι 1 πακετο χοντρο σιμιγδαλι, 2 γιαουρτια, ενα κ.γ. σοδα, ενα κ.γ. μαστιχα, 1 ποτηρι ζαχαρη.
    και για το σιροπι 2 ποτηρια ζαχαρι 2 ποτηρια νερο μια φλουδα λεμονι ενα ξυλαρακι κανελας.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της KRIEKOUKI
    food
    Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της katieher
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της filio
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της elenaste29