Το τέλειο πρασόρυζο της θείας Σοφίας
Δεν έτρωγα πρασόρυζο μέχρι που δοκίμασα στης θείας μου (καταπληκτική μαγείρισσα) και μου άρεσε πάρα πολύ! Πήρα τη συνταγή της και την μοιράζομαι μαζί σας όπως πάντα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο.
-
2
Ρίχνω όλα τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο με την ρίγανη.
-
3
Βάζω τον κύβο, το νεράκι και το ρύζι
-
4
Και τον πελτε (1/2 κ.γλυκού γιατί δεν θέλουμε να κοκκινίσει, αλλά ίσα που να "σπάσει")
-
5
Βράζω για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και σερβίρω με λεμονάκι όταν ετοιμαστεί.
Σχόλια (4)