pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Δεν έτρωγα πρασόρυζο μέχρι που δοκίμασα στης θείας μου (καταπληκτική μαγείρισσα) και μου άρεσε πάρα πολύ! Πήρα τη συνταγή της και την μοιράζομαι μαζί σας όπως πάντα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4 άτομα
  1. 6-7 πράσα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  2. 1 κρεμμύδι (μέτρια ψιλοκομμένο)
  3. 1 καρότο μεγάλο (περασμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
  4. σελινόριζα (ψιλοκομ)
  5. 1 φλ.τσ. ρύζι
  6. μαιντανός
  7. μάραθος (άν θέλουμε)
  8. λίγη ρίγανη
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. μπούκοβο (λίγο)
  12. 1/2 κ. γλ πελτέ
  13. 1 κύβο λαχανικών
  14. ελιαόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο.

  2. 2

    Ρίχνω όλα τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο με την ρίγανη.

  3. 3

    Βάζω τον κύβο, το νεράκι και το ρύζι

  4. 4

    Και τον πελτε (1/2 κ.γλυκού γιατί δεν θέλουμε να κοκκινίσει, αλλά ίσα που να "σπάσει")

  5. 5

    Βράζω για 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και σερβίρω με λεμονάκι όταν ετοιμαστεί.

Αντιδράσεις

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα