Το τέλειο ψωμί της πεθεράς μου
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να καταλάβουμε ότι τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο ψωμί μας και θα πρέπει να βγει στεγνό. Ευχαριστούμε την pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 κιλά αλεύρι
-
5 φακελάκια μαγιά
-
2 κ.σ ζάχαρη
-
2 κ.σ αλάτι
-
1 ποτήρι νερού κρασί άσπρο
-
1 ποτήρι κρασιού λάδι
-
5-6 ποτήρια νερό
-
γλυκάνισο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνετε πολύ καλά.
-
2
Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
-
3
Χωρίζετε το ζυμάρι σε 4 μέρη και το στρώνετε σε 4 φόρμες.
-
4
Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου.
Σχόλια (29)