κύρια φωτογραφία συνταγής Το τέλειο ρυζόγαλο της μαμάς μου
tonia13v
tonia13v @cook_8455616
,ελλαδα

Είναι το μόνο ρυζόγαλο που δεν μυρίζει γαλατίλα και δεν είναι άσπρο αλλά κρεμ. Δοκιμάστε το!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην μας χυθεί το γάλα γιαυτο θέλει σιγανή φωτιά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

26 Minutes
6 άτομα
  1. 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  2. 2 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
  3. 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  4. 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  5. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το γάλα εκτός από δυο δαχτυλάκια(που κρατάμε στην άκρη) σε μία κατσαρόλα.

  2. 2

    Μόλις πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε 13 λεπτά ακριβώς.

  3. 3

    2 λεπτά πριν βγει το ρύζι προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύω.

  4. 4

    Στα δύο δαχτυλα γάλα που έχουμε κρατήσει ανακατεύουμε τον ανθο αραβοσίτου, θα το χρησιμοποιήσουμε λίγο αργότερα.

  5. 5

    Μόλις περάσουν τα 13 λεπτά προσθέτουμε την ζάχαρη στο ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο.

  6. 6

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 2 δαχτύλακια γάλα.

  7. 7

    Εχουμε κλειστό το μάτι και ξαναβάζουμε επάνω την κατσαρόλα να πάρει 2-3 βρασεις.

  8. 8

    Μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (31)

giotakicv
giotakicv @cook_8453555
Έτσι ακριβώς το κάνει και η δική μου μαμά και εγώ φυσικά επίσης!!!Είναι φανταστικό!!!!!!

Από

tonia13v
tonia13v @cook_8455616
στις
,ελλαδα