κύρια φωτογραφία συνταγής Το τέλειο σοκολατένιο κέικ

Το τέλειο σοκολατένιο κέικ

Μαγειρεύτηκε 10 φορές
sonrisa
sonrisa @cook_8450382

Είναι λαχταριστό! Για σοκολατοφάγους και όχι μόνο..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου. Είναι πραγματικά τέλειο! Εγώ τα υλικά τα χτύπησα με τη σειρά που τα βάζουμε για να φτιάξουμε ένα κλασσικό κέικ, δηλ βούτυρο, ζάχαρη, αυγά κλπ.. Επίσης χτύπησα χωριστά τους κρόκους σε μαρέγκα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

52 Minutes
14 μερίδες
  1. 2 κούπες ζάχαρη
  2. 1/8 κουταλάκι σόδα
  3. 1 κούπα κακάο
  4. 1/4 κουταλάκι αλάτι
  5. 5 μεγάλα αυγά
  6. 1/2 κούπας γάλα
  7. 1 κούπα βούτυρο τύπου soft ή μαργαρίνη
  8. 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
  9. 1/3 κούπας βραστό νερό
  10. 100 γρ. ψηφίδες σοκολάτας ανακατεμένες με 2 κουταλιές αλεύρι (προαιρετικά)
  11. Για το γλάσο σοκολάτας
  12. 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  13. 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  14. 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  15. λίγη βανίλια
  16. 1/2 κούπας γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ με τη σειρά που αναγράφονται, εκτός από το βραστό νερό και τις ψηφίδες σοκολάτας. Χτυπήστε τα 3΄ να γίνουν ζύμη λεία και απαλή. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το ζεστό νερό και χτυπήστε το να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για 1΄. Ρίξτε κι ανακατέψτε τις ψηφίδες σοκολάτας, εάν χρησιμοποιείτε.

  2. 2

    Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ και αδειάστε τη ζύμη σ΄αυτή. Ψήστε το κέικ και στους 175 βαθμούς, 45-50΄, ή ώσπου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.

  3. 3

    Αναποδογυρίστε το κέικ σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή περιχύστε το με γλάσο σοκολάτας.

  4. 4

    Για να φτιάξετε το γλάσο, λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε τη ζάχαρη και τη βανίλια και όσο γάλα χρειαστεί, για να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση.

  5. 5

    Διατηρήστε το σε κώδωνα για κέικ, έως 1 εβδομάδα, ή στην κατάψυξη έως 2 μήνες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (10)

Σχόλια (74)

mama
mama @cook_8448928
Είναι το γνωστό Fudge Cake που υπάρχει και εδώ...με ελάχιστες διαφορές,είναι πράγματι πολύ καλό..Εγώ στο γλάσο δεν βάζω άχνη γιατί μας αρέσει bitter...Η μόνη διαφορά με την Ganache είναι ότι αντί για κρέμα γάλακτος βάζεις γάλα...και γω το ίδιο κάνω για πιο ελαφρύ..μιαμ μιαμ...

Από

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
στις