Το τέλειο σουφλέ σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.8034
       
 
407 ψήφοι
mairi, 12.11.07

Περιγραφή

Εύκολη, πολύ νόστιμη, για τους λάτρεις της σοκολάτας

Το τέλειο σουφλέ σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κουβερτούρες των 125γρ. (εγώ βάζω "Παυλίδης")
  • 2 σοκολάτες Lacta των 85 gr
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κ.γ. μπεϊκιν
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά
Σερβίρει: 10 chocolatoholic
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 11' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 12' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνω το βιτάμ, τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα κατσαρολάκι (σε χαμηλή φωτιά)
  2. Χτυπάω τη ζάχαρη, τα αυγά και προσθέτω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας
  3. Στο τέλος, προσθέτω το αλεύρι και τις βανίλιες
  4. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά. Εάν τα βάλετε σε ατομικά φορμάκια, ψήστε τα 10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ξεφορμάρετε αμέσως το σουφλέ. Αφήστε το να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψετε η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα.

Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οπότε μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε λίγο το χρόνο ψησίματος ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν σας βγει στέρεο μέσα, τότε θέλει λιγότερο ψήσιμο.

Σχετικές συνταγές

    562 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-11-07  
    Ποσο πρεπει να απεχει η φορμα απο το κατω μερος του φουρνου ? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από mairi, 22-11-07  
    Ντίνα εγώ τη σχάρα του φούρνου τη βάζω στη δεύτερη σκάλα από κάτω.
    #
    Σχόλιο από Γιώργης, 22-11-07  
    την έφτιαξα και με εντυπωσίασε η πηχτή σοκολάτα που έρρεε από μέσα. Όντως πολύ ευκολή, ένα όνειρο, πραγματική απόλαυση. Μπορείτε να το βάλετε και σε μικρά φορμάκια μαζί με παγωτό βανίλια. Η γυναίκα μου έχει ξετρελαθεί
    #
    Σχόλιο από mama, 25-12-07  
    Ήταν πολύ νόστιμο και το εφτιαξα σήμερα για το Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο και το μόνο που πρόσθεσα ήταν φουντούκι πούδρα μέσα στην ζύμη.
    Σε ατομικά ειδικά μπώλ για σουφλέ με μια μπάλα παγωτό(είχα αγοράσει βανίλια-μπανάνα-φράουλα-πορτοκάλι) και όλοι ξετρελάθηκαν...
    Επίσης να προτείνω να το δοκιμάσετε με πορτοκάλι παγωτό γιατί ο συνδιασμός σκοτώνει!!!
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mairi, 28-12-07  
    Χαίρομαι που σου άρεσε. Που βρίσκεις τη πούδρα φουντούκι και τι ακριβώς είναι; Θέλω να το δοκιμάσω και με αυτή τη παραλλαγή.
    #
    Σχόλιο από mama, 29-12-07  
    Δεν ξέρω άν υπάρχει έτοιμο αλλά εγώ τρίβω πάρα πολύ ωρα το φουντούκι στο μουλτι μέχρι να γινει σαν πούδρα.
    Πρέπει να είναι πολύ καλά στεγνό το μούλτι και πολύ καλά ψημένο το φουντούκι για να τριφτει καλά....
    Εμένα βέβαια δεν με πειράζει να μην είναι εντελως πούδρα...ετσι το βάζω και στην μερέντα.. πάλι μπράβο και χρόνια πολλά!!
    #
    Σχόλιο από mairi, 2-1-08  
    Να είσαι καλά mama. Το έφτιαξα με τη πούδρα φουντουκιού και ήταν όντως ακόμα πιο απολαυστικό. Καλή χρονιά
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-1-08  
    Αν αντι για τις lacta βαλω παλι κουβερτουρα, πειραζει?
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 26-1-08  
    To έκανα και εγώ το σουφλέ και όντως το πέτυχα,όλα καλά και απο εμφάνιση ήταν καλό και η ρευστή σοκολάτα υπήρχε αλλά...δεν ήταν αφράτο,ήταν καπως ξερό(όπου δεν υπήρχε σοκολάτα),το περίμενα να είναι λίγο πιο αφρός να το πω,λίγο πιο αφράτο να το πώ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-4-08  
    Απλά τέλειο. Πρέπει να πω πως δεν ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή. Έκανα τη μισή δόση κι έτσι τα έβαλα στο περίπου όλα, αλλά βγήκε απολύτως τέλειο. Κόλαση λέμε. Ούτε ξερό ούτε τίποτα. Είναι εύκολο και γρήγορο και σούπερ σοκολατένιο. Το έβαλα σε μικρά φορμάκια. Σούπερ!
    #
    Σχόλιο από aggi_math, 6-4-08  
    ayti ti stigmi to soyfle moy psinetai kai elpizo na vgi telio!!!!tha ithela na sas rotiso pou to psinoume, diladi sto aerothermo, sto pano kato, sto grill???eyxaristo in advance!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 6-4-08  
    Εγώ τα κέικ και τα σουφλέ τα ψήνω στον αέρα γιατι βοηθά στο φούσκωμα! :ο)
    #
    Σχόλιο από mairi, 18-4-08  
    Εγω, σπάνια χρησιμοποιώ τον αέρα (π.χ. για μπισκότα), ψήνω πάνω - κάτω.
    #
    Σχόλιο από Vika, 21-4-08  
    Αν το φτιάξω σε ατομικά φορμάκια, πόση ώρα θα το ψήσω; Ξεφορμάρεται εύκολα; Δεν έχω ξαναφτιάξει σουφλέ σοκολάτας... Συγκεκριμένα σκεφτόμουν να τα φτιάξω σε ταψάκι για μάφινς.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-4-08  
    Επειδή κι εγώ σε ατομικά φορμάκια το έκανα, να σου πω πως τα έψησα λιγότερο από 15 λεπτά, γύρω στα 12. Όμως δεν ξεφορμάρονται πολύ εύκολα (τουλάχιστον όχι σε εμένα, παρότι τα είχα αλευροβουτυρώσει). Σίγουρα θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν πρώτα. (Εμείς που βιαζόμασταν, τα φάγαμε από τα ατομικά φορμάκια - σαν αυτά της κρέμας καραμελέ δηλαδή)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-4-08  
    Δεν νομίζω ότι πειράζει και να μην τα ξεφορμάρουμε. Και έξω που τα τρώμε σε φορμάκια δεν τα σερβίρουν;
    #
    Σχόλιο από Silviaelia, 21-4-08  
    Οταν βρούμε καιρό και πάμε για καφέ πάντα παραγγέλνω για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι είναι δύσκολη συνταγή.... Ψές έφαγα στο DA CAPO (Λευκωσία.... όσοι πιστοί ας το δοκιμάσουν) και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενθουσίασε... μάλλον το άφησαν πολλή ώρα στον φούρνο και ήταν περισσότερο λάβα cake απο ότι chocolate soufle.... Απο πάνω κάνει βαθούλλομα ή δεν πρέπει.... μήπως έγινε κάτι λάθος?
    #
    Σχόλιο από xristina.t, 13-5-08  
    Γεια σε ολους!Μολις εγινα μελος αν και πεπισκεπτομαι πολυ συχνα την σελιδα σας.Απορια..Εχω προβλημα με τη μυρωδια του αυγου.Αν μειωσω τα αυγα δεν θα μου πετυχει το σουφλε?
    #
    Σχόλιο από mairi, 14-5-08  
    Εγώ που το κάνω σε φόρμα του κέικ ξεφορμάρεται καλά αρκεί να έχω βουτηρώσει και αλευρώσει καλά τη φόρμα. Όταν το κάνω σε φορμάκια όντως έχει ένα βαθούλωμα στο κέντρο εξαιτίας της ρευστής σοκολάτας. Όσον αφορά τη μυρωδιά του αυγού δεν υπάρχει καθόλου γιατί η ποσότητα της σοκολάτας είναι μεγάλη και καλύπτει τη μυρωδιά του αυγού
    #
    Σχόλιο από Vasilis89, 30-6-08  
    Einai pragmatika oneiro mporeite episis na to sindiasete kai me ena kokino krasi to opoio pinete mono pagomeno kai sindiazete sxedon panta me soufle sokolatas to Visanto dokimasteto kai peite mou
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Επόμενο > Τέλος >>

    407 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Γιώργης, 22-11-07  
    την έφτιαξα και με εντυπωσίασε η πηχτή σοκολάτα που έρρεε από μέσα. Όντως πολύ ευκολή, ένα όνειρο, πραγματική απόλαυση. Μπορείτε να το βάλετε και σε μικρά φορμάκια μαζί με παγωτό βανίλια. Η γυναίκα μου έχει ξετρελαθεί
    #
    Σχόλιο από mama, 25-12-07  
    Ήταν πολύ νόστιμο και το εφτιαξα σήμερα για το Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο και το μόνο που πρόσθεσα ήταν φουντούκι πούδρα μέσα στην ζύμη.
    Σε ατομικά ειδικά μπώλ για σουφλέ με μια μπάλα παγωτό(είχα αγοράσει βανίλια-μπανάνα-φράουλα-πορτοκάλι) και όλοι ξετρελάθηκαν...
    Επίσης να προτείνω να το δοκιμάσετε με πορτοκάλι παγωτό γιατί ο συνδιασμός σκοτώνει!!!
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mairi, 2-1-08  
    Να είσαι καλά mama. Το έφτιαξα με τη πούδρα φουντουκιού και ήταν όντως ακόμα πιο απολαυστικό. Καλή χρονιά
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 26-1-08  
    To έκανα και εγώ το σουφλέ και όντως το πέτυχα,όλα καλά και απο εμφάνιση ήταν καλό και η ρευστή σοκολάτα υπήρχε αλλά...δεν ήταν αφράτο,ήταν καπως ξερό(όπου δεν υπήρχε σοκολάτα),το περίμενα να είναι λίγο πιο αφρός να το πω,λίγο πιο αφράτο να το πώ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-4-08  
    Απλά τέλειο. Πρέπει να πω πως δεν ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή. Έκανα τη μισή δόση κι έτσι τα έβαλα στο περίπου όλα, αλλά βγήκε απολύτως τέλειο. Κόλαση λέμε. Ούτε ξερό ούτε τίποτα. Είναι εύκολο και γρήγορο και σούπερ σοκολατένιο. Το έβαλα σε μικρά φορμάκια. Σούπερ!
    #
    Σχόλιο από Vasilis89, 30-6-08  
    Einai pragmatika oneiro mporeite episis na to sindiasete kai me ena kokino krasi to opoio pinete mono pagomeno kai sindiazete sxedon panta me soufle sokolatas to Visanto dokimasteto kai peite mou
    #
    Σχόλιο από mairi, 10-7-08  
    Vasili δεν το εχω δοκιμάσει με Visanto, αλλά με Porto. Έχει μεγάλη διαφορά. Αααα! την τελευταία φορά πρόσθεσα και λίγο κονιάκ μέσα στη σοκολάτα. Ηταν super
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-7-08  
    Χαλαρά 5 πηρουνάκια!!! Πολύ σοκολατένιο, μούρλια!!! Το συνόδεψα με παγωτό βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, και το τσάκισαν!!! Αν και είναι λίγο βαρύ για καλοκαίρι, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
    #
    Σχόλιο από mairi, 18-7-08  
    Με την ευκαιρία του σχόλιου σου Stavroula μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φίλη μου την Κατερίνα, που με έμαθε, πριν απο 5 χρόνια, πως να κάνω το τέλειο σουφλέ σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 18-7-08  
    5 πηρουνάκια & απο εμάς !
    Απίθανη συνταγή , το έψησα ακριβως 15 λεπτά , και το σεβρίρισα με ζεστή κρέμα γάλακτος & άχνη ζάχαρη! :)
    #
    Σχόλιο από mairi, 22-7-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσε Afrodoti μου.
    #
    Σχόλιο από Pixie, 1-8-08  
    Το σουφλέ ήταν πολύ νόστιμο αν και μου έπεσε λίγο βαρύ!
    #
    Σχόλιο από mairi, 4-8-08  
    Για να είναι πιο δροσερό Pixie συνόδευσε το με παγωτό. Έτσι θα σερβίρεις μια φέτα σουφλέ και δεν θα σου πέσει βαρύ.
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 24-8-08  
    Καλά, ένα έχω να πω! Σκέτη κόλαση!
    Ακολούθησα τη συνταγή σχεδόν κατά γράμμα, δεν έβαλα βανίλιες γιατί δεν είχα και επίσης έβαλα μια σοκολάτα γάλακτος και μία υγείας των 200γρ η καθεμία.
    Πέντε πιρούνια φυσικά!
    #
    Σχόλιο από mairi, 29-8-08  
    Kostaz, όντως το έκανες βόμβα σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από Pixie, 29-8-08  
    Ευχαριστώ πολύ!Έχεις δίκιο με παγωτό βανίλια δεν μου έπεσε καθόλου βαρύ και ήταν και φανταστικό !Ξετρελαθήκαμε χωρίς υπερβολή!Μπράβο mairi!Ανέβασε κι άλλες συνταγές και ξετρέλανε μας και πάλι!Ευγε!Εύγε!Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 29-8-08  
    Το δοκίμασα με Lacta με φουντούκια... Δεν ήταν κακό, αλλά νομίζω ότι αν είχα βάλει την πούδρα φουντουκιού της mama, θα ήταν καλύτερο. Μου παραψήθηκε κιόλας και δεν ήταν υγρό μέσα, αλλά και σαν απλό κέικ, πάλι μούρλια ήταν!
    #
    Σχόλιο από mairi, 8-9-08  
    Ευχαριστω Korina για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 8-9-08  
    τελικά ναι τέλειο το σουφλέ σήμερα
    το έφτιαξα και μας άρεσε πολύ. μπράβο
    #
    Σχόλιο από alour, 16-10-08  
    mpravo mpravo teleio soufle!!!etrwga sunexws to soufle tou dwdwni kai nomiza oti itan to kalitero...auto pou eftia3a einai to idio kalo mi pw k kalitero!!!mpravo mpravo!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Επόμενο > Τέλος >>

    139 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-11-07  
    Ποσο πρεπει να απεχει η φορμα απο το κατω μερος του φουρνου ? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από mairi, 22-11-07  
    Ντίνα εγώ τη σχάρα του φούρνου τη βάζω στη δεύτερη σκάλα από κάτω.
    #
    Σχόλιο από mairi, 28-12-07  
    Χαίρομαι που σου άρεσε. Που βρίσκεις τη πούδρα φουντούκι και τι ακριβώς είναι; Θέλω να το δοκιμάσω και με αυτή τη παραλλαγή.
    #
    Σχόλιο από mama, 29-12-07  
    Δεν ξέρω άν υπάρχει έτοιμο αλλά εγώ τρίβω πάρα πολύ ωρα το φουντούκι στο μουλτι μέχρι να γινει σαν πούδρα.
    Πρέπει να είναι πολύ καλά στεγνό το μούλτι και πολύ καλά ψημένο το φουντούκι για να τριφτει καλά....
    Εμένα βέβαια δεν με πειράζει να μην είναι εντελως πούδρα...ετσι το βάζω και στην μερέντα.. πάλι μπράβο και χρόνια πολλά!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-1-08  
    Αν αντι για τις lacta βαλω παλι κουβερτουρα, πειραζει?
    #
    Σχόλιο από aggi_math, 6-4-08  
    ayti ti stigmi to soyfle moy psinetai kai elpizo na vgi telio!!!!tha ithela na sas rotiso pou to psinoume, diladi sto aerothermo, sto pano kato, sto grill???eyxaristo in advance!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 6-4-08  
    Εγώ τα κέικ και τα σουφλέ τα ψήνω στον αέρα γιατι βοηθά στο φούσκωμα! :ο)
    #
    Σχόλιο από mairi, 18-4-08  
    Εγω, σπάνια χρησιμοποιώ τον αέρα (π.χ. για μπισκότα), ψήνω πάνω - κάτω.
    #
    Σχόλιο από Vika, 21-4-08  
    Αν το φτιάξω σε ατομικά φορμάκια, πόση ώρα θα το ψήσω; Ξεφορμάρεται εύκολα; Δεν έχω ξαναφτιάξει σουφλέ σοκολάτας... Συγκεκριμένα σκεφτόμουν να τα φτιάξω σε ταψάκι για μάφινς.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-4-08  
    Επειδή κι εγώ σε ατομικά φορμάκια το έκανα, να σου πω πως τα έψησα λιγότερο από 15 λεπτά, γύρω στα 12. Όμως δεν ξεφορμάρονται πολύ εύκολα (τουλάχιστον όχι σε εμένα, παρότι τα είχα αλευροβουτυρώσει). Σίγουρα θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσουν πρώτα. (Εμείς που βιαζόμασταν, τα φάγαμε από τα ατομικά φορμάκια - σαν αυτά της κρέμας καραμελέ δηλαδή)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-4-08  
    Δεν νομίζω ότι πειράζει και να μην τα ξεφορμάρουμε. Και έξω που τα τρώμε σε φορμάκια δεν τα σερβίρουν;
    #
    Σχόλιο από Silviaelia, 21-4-08  
    Οταν βρούμε καιρό και πάμε για καφέ πάντα παραγγέλνω για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι είναι δύσκολη συνταγή.... Ψές έφαγα στο DA CAPO (Λευκωσία.... όσοι πιστοί ας το δοκιμάσουν) και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενθουσίασε... μάλλον το άφησαν πολλή ώρα στον φούρνο και ήταν περισσότερο λάβα cake απο ότι chocolate soufle.... Απο πάνω κάνει βαθούλλομα ή δεν πρέπει.... μήπως έγινε κάτι λάθος?
    #
    Σχόλιο από xristina.t, 13-5-08  
    Γεια σε ολους!Μολις εγινα μελος αν και πεπισκεπτομαι πολυ συχνα την σελιδα σας.Απορια..Εχω προβλημα με τη μυρωδια του αυγου.Αν μειωσω τα αυγα δεν θα μου πετυχει το σουφλε?
    #
    Σχόλιο από mairi, 14-5-08  
    Εγώ που το κάνω σε φόρμα του κέικ ξεφορμάρεται καλά αρκεί να έχω βουτηρώσει και αλευρώσει καλά τη φόρμα. Όταν το κάνω σε φορμάκια όντως έχει ένα βαθούλωμα στο κέντρο εξαιτίας της ρευστής σοκολάτας. Όσον αφορά τη μυρωδιά του αυγού δεν υπάρχει καθόλου γιατί η ποσότητα της σοκολάτας είναι μεγάλη και καλύπτει τη μυρωδιά του αυγού
    #
    Σχόλιο από vikula83, 5-11-08  
    To dokimasa kai einai ontos katapliktiko. Τo exei diathrhsei kaneis (afou to psisei) sthn katapsuksh gia na mou pei pos einai otan to ksepagosei? Tha itan mia kalh lush gia tous aprosdokitous episkeptes!
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 19-11-08  
    Mairi μου καλο ήταν αλλα η σοκολάτα δεν έρεε απο μέσα...ήταν περισσότερο σαν κέικ. μήπως θέλει λιγότερο αλευρι? ήταν πολυ σφιχτή η ζυμη.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 19-11-08  
    Pasxalia, μάλλον το έψησες παραπάνω απ' όσο έπρεπε. Εγώ όταν το αφήνω 20-25' γίνεται σαν κέικ, θέλει περίπου 15'.
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 20-11-08  
    Ναυσικά το έψησα 15 λεπτά και έγινε έτσι. Το είχα βάλει σε ατομικά φορμάκια.Μήπως θέλει λιγότερο ψήσιμο όταν το εχουμε στα φορμάκια?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-11-08  
    Aχ Pasxalia μου, και βέβαια αυτό φταίει! Εγώ τα αφήνω 15' όταν το έχω βάλει στη φόρμα του κέικ, που παίρνει περισσότερο χρόνο να ψηθεί λόγω ποσότητας! Στα ατομικά φορμάκια, όπως έχουν πει και πιο πάνω, θέλει 10, το πολύ 12'. Ξαναδοκίμασέ το γιατί είναι πολύ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 22-11-08  
    Ευχαριστώ πολύ Ναυσικά μου! Θα το ξαναφτιάξω!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Stavroula, 15-7-08  
    Αυτή είναι ίδια με τη δικιά μου συνταγή αλλά με 3 αβγά λιγότερα!!!
    #
    Σχόλιο από sef, 31-7-08  
    Dokimasa th syntagh kai mou arese arketa. Mia eksypnh idea einai na balei kaneis Lacta me fountoukia, dinei mia dosh traganothtas. Epishs, sto panw meros ebala ligh troufa sokolatas, gia na einai 100% sokolatenio. :)
    #
    Σχόλιο από corina, 7-9-08  
    Τέλειο! Τη δεύτερη φορά έφτιαξα τη μισή δόση μόνο με κουβερτούρα (και 2 αυγά) και έγινε επίσης φανταστικό!
    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 30-10-08  
    αν προσθέσετε στο τελικό μίγμα λίγο χυμό πορτοκάλι, λίγο grand marnier και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και αφαιρέσετε την μία βανίλια, εκτός του θα έχετε μία άλλη συνταγή (χι-χι-χι) θα έχετε ενα εξαιρετικά νόστιμο, εφάμιλο της αρχικής ιδέας σουφλεδάκι. Μπράβο, πολύ καλή συνταγή !
    #
    Σχόλιο από RITSA, 12-1-09  
    Οντως τέλειο! Αντί 2 κούπες αλεύρι έβαλα 1 κούπα αλεύρι και σχεδον 1 κούπα φουντούκι αλεσμένο. Πρόσθεσα και λιγο κονιάκ. Ευχαριστώ για την συνταγούλα!
    #
    Σχόλιο από aquathanos, 13-4-09  
    Όντως τέλειο, εγώ προσωπικά έκανα την εξής παραλαγή, τις 2 μικρές Lacta δεν τις έλιωσα αλλα εκοψα τα κομμάτια και τα έχωσα μετά την ψύμη, στη μέση από τα φορμάκια, ένα κομματάκι σε κάθε φορμάκι. Και το άφησα ακριβώς 12 λεπτά, ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω. Βγήκε απλά υπέροχο, πολύ μαλακό και πολύ υγρή η σοκολάτα μέσα!!! Ξέχασα να πω, έβαλα έξτρα γαρνίρισμα σιρόπι σοκολάτας και 2 μπάλες βανίλιας. Απλά ΚΟΛΑΣΗ!
    #
    Σχόλιο από mairi, 29-10-09  
    Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια. Εγώ χτες που το εφτιαξα πρόσθεσα ένα σφηνάκι λικέρ amarreto. Ήταν πολύ νόστιμο. Για τη φίλη που ανέφερε ότο τις έγινε σαν κεικ μετα από λίγες μέρες, θέλω να πω ότι έτσι γίνεται το σουφλέ αν μείνει. Αν δοκιμάσει να το ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων θα μαλακώσει και πάλι.
    #
    Σχόλιο από Dianna, 3-1-10  
    Ειναι απλα ΤΕΛΕΙΟ...εγω δεν ειχα τις σοκολοτες που λες, οποτε εβαλα 1 κουβερτουρα και 3 σοκολατες υγειας (τι να κανουμε χεχ)και χτυπησα μαρεγκα τα ασπραδια και εβαλα φαρινα up...βγηκε θεσπεσιο, με μπολικη σοκολατα να ρεει....κολαση λεμε!
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 5-1-10  
    Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή με πεντανόστιμο αποτέλεσμα!!! Αντικατέστησα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις+το μπέικιν με φαρινάπ και χώρισα τους κρόκους από τα ασπράδια (μαρέγκα) όταν χτύπησα τα αυγά.. Τα έψησα σε ατομικά φορμάκια για 12 λεπτά και πάλι θεωρώ ότι ήταν πολλά!!! Την επόμενη φορά θα τα αφήσω ακόμη λιγότερο..
    #
    Σχόλιο από Mavros_01, 6-7-10  
    Ευκολη,γρηγορη,κατανοητη και για αρχαριους και πεντανοστιμη!Αντικατεστησα την σοκολοτα γαλακτος με πραλινα φουντουκιου (μερεντα ντε) και προσθεσα και λιγουλακι λικερ!
    #
    Σχόλιο από common, 17-11-10  
    Το έφτιαξα το σουφλέ, για να "αξιοποιήσω" τα σοκολατένια αυγά που είχαν ξεμείνει από το Πάσχα!
    Αντί για τη σοκολάτα και κουβερτούρα που αναφέρει η συνταγή, έβαλα 2 μικρά σοκολατένια αυγά των 120 γρ. και 1 μεγάλο kinder των 150 γρ.
    Τα έλιωσα σε μπεν μαρί με μόνο 2 κ.σ. βούτυρο. Πρόσθεσα και λίγο γάλα, γιατί το μίγμα ήταν πηχτό και δεν έλιωνε.
    Μείωσα τα αυγά σε 3, τη ζάχαρη σε 1/4 φλυτζάνας (έχουν αρκετή ζάχαρη τα σοκολατένια αυγά από μόνα τους), και το αλεύρι σε 1,5 φλυτζάνα με 1 κ.γ. μπέικιν.
    Βγήκε 1 μικρό κέικ και 12 μάφινς, που τα απολαύσανε σήμερα οι συνάδελφοι γλύφοντας και τα δάχτυλά τους.
    Όταν από δω και πέρα μαζεύονται πασχαλινές σοκολάτες και δεν ξέρω τι να τις κάνω, θα κάνω σουφλέ ;)
    #
    Σχόλιο από ΖΑΝΑ, 18-12-10  
    Πραγματικά ,"το τέλειο σουφλέ σοκολάτας"!!!!
    #
    Σχόλιο από sofi@86, 5-2-11  
    Νοστιμότατο!!Δεν είχα σοκολάτα λάκτα αλλά πάλι πολύ καλό ήταν!!Έβαλα και δύο κ.σ λιωμένη μπανάνα και μία κ.σ λικέρ μπανάνας..μη ρώτάτε απλά μου ήρθε!!!
    #
    Σχόλιο από alexandra_l, 28-8-11  
    Πολύ νόστιμο!!! Έκανα τη μισή δόση με 2 αυγά, πρόσθεσα 50 γρ. φουντούκι τριμμένο και 4-5 καραμέλες γάλακτος στο μίγμα με τις σοκολάτες(δυστυχώς δεν έλιωσαν εντελώς γιατί τις έβαλα αργά, αλλά άφησαν τη γεύση τους). Επίσης, επειδή δεν είχα σοκολάτα λάκτα, την αντικατέστησα με κουβερτούρα γάλακτος. Πέντε πιρουνάκια κι από μένα!!
    #
    Σχόλιο από EmmaL, 10-2-12  
    Τέλειο!!!!!! Αν και το έψησα λίγο παραπάνω (περίπου 15 λεπτά σε ατομικά φορμάκια) έγινε ενα υπέροχο και γευστικότατο, αφράτο cup cake!! Γεύση υπέροχη!!! Έβαλα μια κουβερτούρα μπλε Νεστλέ (200γρ) και 250γρ μερεντα και παρέλειψε την βανίλια. ΤΕΛΕΙΟ!!!
    #
    Σχόλιο από anthropakiko, 8-5-12  
    Με τόσα σχόλια δεν μπορούσα να μην κάνω αυτη την σοκόλαση (!!!) κ ας μην φτιάχνω γενικά γλυκά! Βγήκε ακριβως οπως το περιγράφετε, με την σοκολάτα να ρεει απο μέσα κ ξεφορμαριστηκε ευκολα (απο φορμα σιλικόνης για κεικ). Πολύ καλό κ απίστευτα χορταστικο για γλυκο, με ενα κομματάκι με μια μπάλα παγωτο βανιλια - φράουλα σοκολατόθηκα για ενα μήνα...Ο αντρας μου το λάτρεψε ακόμα περισσοτερο, εμένα μου επεσε λιγο πιο βαρυ, αλλα γενικά πολυ εύκολο κ νοστιμο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της fotinistgt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 209 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της giotak1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της maria_ilias